godnatt

En del av tröttheten från början av graviditeten verkar ha återkommit, är sjukt trött och de senaste dagarna har det varit likadant, en trötthet där jag inte kan koncentrera mig, bokstäverna i böckerna bara glider ihop haha. Ska väl i säng då I guess så får man göra lite nytta imorgon istället.

Har spenderat eftermiddagen och kvällen med en kompis som precis fått reda på att hon är gravid, så kul :) När hon skulle gå böjde hon sig och pratade med bebis i magen och visst vaknade han allt och började slå tillbaks mot där hon höll handen, så sött! Nej nu orkar jag inte ens skriva längre, bäst att jag får av mig sminket så jag kan lägga mig nu!


bebiskläder


 

Jag kollar inte ens på kläder till mig själv längre, gud vad allt ändras! Dock har väl den stora magen sin del i det då man ändå inte kan använda alla vanliga toppar. Här är fina bebiskläder jag hittat hos Lindex och Kappahl. Röda små jeans, hur grymt är inte det? Jag har alltid ogillat färgen blå och dessutom är både min och Andres favoritfärg grön så det passar perfekt till våran lilla kille. Lär bli mycket grönt, brunt och jordnära färger på honom...

 

Jag har ju gjort en liten inventering nu av alla kläder han har och i storlek 50-56 (varav det mesta är 56) har han 16 bodys, 9 byxor, 5 pyjamaser, 6 t-shirtar, 3 koftor, 3 långärmade och en overall. Sen har vi typ 30 par små strumpor (vet dock inte hur varierande storlekarna är), en del av dem ska jag nog rensa ut då en del av de ärvda strumporna är riktigt noppriga och så. Det lär ju iallafall inte gå någon nöd på kläder till bebis, och då har jag själv inte köpt något alls utan allt är presenter samt ärvt från min kusin och lillebror.

 

Hur mycket kläder har ni andra gravida samlat på er till era bebisar?


hemma från barnmorskan

Nu är jag hemma från skolan och kontroll hos barnmorskan. Var helt skakis av hunger när jag kom hem haha, nu har jag iallafall gjort spaghetti och köttfärssås, hade inget hemma så den blev bara med buljong, grädde och lite kryddor men men. Visade sig att jag verkligen överdrivit med mitt plugg, är ju så sjukt välförberedd och vi har haft supermycket att läsa men det är ingen annan som läst allt utom jag haha.

Besöket hos barnmorskan gick bra, vi pratade en del om förlossningen och hon tyckte jag hade en sund syn som inte stressar upp mig, vi kvinnor har ju ändå fött barn i miljontals år och det är något naturligt. På två veckor har jag gått upp 1 kilo i vikt och 1 cm över magen som nu var 30 cm. Bebis hade nu också lagt sig med huvudet neråt nu :) Hans hjärta slog idag i 136 och förra veckan var det hela 145 och hon sa att han nog vilade sig mer denna gång och att hjärtats slag alltid går upp och ner :) Allt annat var bra och om två veckor när det är dags för nästa besök kommer även bebis papi vara med, äntligeeen :)



onsdag med seminarium

Jag är SÅ tacksam att jag är student, det värsta jag vet är när vi har praktik och man måste upp tidigt vaarje dag, som det ser ut nu har jag tre "tidiga" mornar i veckan vilket betyder att jag går hemifrån vid nio och alltså två dagar mer än vanligt att sova ut hur länge jag vill på! Är ju så sjukt seg på morgonen också, nu har jag vart vaken 1½ timme och är precis klar. Det är inte lättare av att magen gör att man inte har några kläder som passar, har kämpat för att hitta något och då jag inte har några rena underdelar är jag tvungen att ta mammajeansen fast de klämmer åt lite jobbigt så jag hoppas jag inte får ont... Nu ska jag iallafall iväg på lektion och tala om kvinnan på 1800-talet och sen skriver jag igen efter jag vart på MVC :)


min älskade buddha

 

Alltså, att bo tillsammans med någon är ju jättemysigt och på alla sätt tycker jag det är skönare än att bo själv FÖRUTOM, man måste "kompromissa" med inredningen! Jag är inte ett dugg intresserad av att kompromissa med mina grejer som jag har här hemma. Kommer ihåg för några år sedan att min styvpappa hade en Buddhastaty (visserligen en väldigt ful kinesisk buddha) som mamma skickade direkt till källaren och det var inte ens tal om att han skulle få ha den i lägenheten. Det senaste året har jag dock blivit sjukt förtjust i grejer från Indiska och så framförallt mitt fina Buddhahuvud som jag fick av mamma i julklapp, I love it! Andres däremot... not so much! Eller snarare försöker han kräva att jag skall ställa undan det! Eftersom vi ändå inte är buddhister, han hotade med att ställa fram jungru-statyer men när jag sa att det fick han gärna göra så la han ner. Men fortfarande står han fast vid att Buddha ska bort! Och jag som spanat in FLER buddhor jag vill ha.. :(

 

Har ni liknande "problem" hemma, eller funkar det som för min mamma att bara tvinga killen att lägga undan allt sitt "skräp"?

gamla egopics

 

Det är verkligen roligt att se hur man förändrats, tiden går så snabbt! Här är några gamla "egopics", hade faktikst ganska svårt att hitta bilder jag tagit på mig själv, ju senare det blir desto färre finns det. På de första bilderna är jag 15-16, sen är det 17-18 med adidas och bambooörhängen som var the shit på den tiden, varje dag! De sista är när jag är 19-20. Gud vad tiden gått!

 


30 veckor

30 + 1 dag

 

Nu har 30 hela veckor gått och vi är inne i vecka 31! Nu är det alltså mindre än 10 veckor kvar :) Eller ja, jag är ganska inställd på att gå över tiden, det verkar som att precis alla gör det! Tycker magen sett rätt likadan ut de senaste veckorna men imorgon ska jag till MVC och då får vi se om den växt nåt, jag hade iallafall gått upp ett kilo såg jag häromdagen, men imorgon får vi se precis hur det ser ut. Bebis är iallafall vild därinne och när jag tycker att jag vill ha lite sällskap sätter jag bara på en låt med hög volym (nu lyssnar vi på Bruno Mars och Eminem) och så vaknar han till ;) Så häftigt att man verkligen kan väcka honom därinne... Jag har typ sju kassar bebistvätt som står här men tvättstugan hos mig fungerar inte :( Drömde även om att jag tvättade, åh jag vill så gärna ha tvättstugan NU. Har heller inga rena leggins utom de jag har på mig nu och underkläderna är snart slut, sånt behov av att tvätta... Jag mår bra och ryggen har jag inte haft ont i på länge men igårkväll kände jag av den och var riktigt trött efter den tidiga morgonen. Dock har jag börjat känna av värk i vaderna vilket jag läst att andra har, har aldrig haft det själv men det är ju riktigt irriterande! Anyways, imorgon efter MVC får ni en update på hur det verkar stå till därinne :)

 


goodiebaby

 

Har fått min första babybox hem, den här är från Goodiebaby som man bara behöver gilla på facebook! En blöja, näsdukar, prov på hudkräm, engångshaklappar, senaste nummret av Mama och sen en kellogs bar som jag hann äta upp ;) Inte direkt värsta grejerna men ändå lite kul. Alla andra verkar ju vara att man måste ta sig till någon affär för att hämta ut och de som inte finns nära tror jag att jag kommer vara för lat för att ta mig till...

 

Nu har jag faktiskt lyckats fixa min dator! Okej fläkten låter som fasen men det betyder att den måste dammsugas inuti och det väntar jag med och låter killen sköta... Men jag lyckades hitta en återställningscd så nu är allt blåst och datan som ny, så nu blir det till att installera alla program och sånt man hade. Men nu kanske de kan funger åtminstonde ;) Dock är min tv uppkoppling nere, har ingen aning om varför, får ta tag i det sen :(

 


elliot <3



Nu minns jag hur jobbigt det var när jag flyttade hemifrån!
Har ju spenderat så mycket tid hemma hos mamma på sistonde och jag saknar Elliot sjukt mycket så fort jag går därifrån. Elliot är verkligen det bästa och underbaraste som finns i hela världen och om jag saknar honom så mycket kan jag nog inte ens förstå hur mycket jag kommer sakna min egen bebis när han ska till dagis och sånt. Elliot är världens bästa lillebror och nu är jag säker på att han också kommer bli världens bästa morbror, bara han inte lär min son för mycket bus som han själv haha!


barndomsvänner



Okej, jag har försökt lugna mig lite även om jag fortfarande är pissed över alla punkter jag listade förut. Har ägnat eftermiddagen åt plugg och bebisfix, sorterat alla kläder till tvätten och gjort klart min inventering över allt jag har och det tog faktiskt flera timmar. Samtidigt kollade jag på en dokumentär om Dracula som jag hittade på datan (random) eftersom jag har seminarium om boken på fredag, men dokumentären var inte direkt något att hurra för... Bilderna är från igårkväll då jag och syrran var hemma hos våra gamla barndomsbästisar Ida och Malin, de hade lagat god mat och vi satt och snackade massa skit :) Vi träffades när vi var 8 och nu är det liksom 13 år sen, sjukt!

Märk förresten att jag färgat min utväxt! Happy happy. Synd bara att det håller så kort tid :( Denna gång är det inte svart eller mörkbrun färg dock utan Brun men tycker nog det ser ut nästan som det brukar..?


Varning för mest pessimistiska inlägget någonsin

Är på det värsta tänkbara humöret NÅGONSIN!

1. Kunde inte hitta mina hörlurar hemma hos mamma och fick åka utan dem. Mina lurar och min ipod är typ det viktigaste jag har och utan dem är alla tågresor och promenader till affären en pina för mig! VART FASEN ÄR HÖRLURARNA??!

2. Eftersom jag är pank fick jag låna 600 av syrran till att köpa busskort. Alltså, GÅR ner till centrum med mina tunga väskor eftersom jag inte kunde ta bussen, för att köpa kortet. MEDGES EJ! "Nej nej men det skall finnas pengar" testar igen. MEDGES EJ. Vaaaaaaaad fasen, går in på Nordea och ser att ja sån jävla tur man har, jag har ju räkningar som går på autogiro som alltså dragits automatiskt idag när det fanns pengar på kontot. JÄKLA SKIT. Resulterar i att jag får betala 90 kr, ja NITTIO kronor i sms-biljett för att komma till skolan och hem. Och har fortfarande inget busskort.

3. Min data är TRASIG! Virus eller något och jag försökte fixa den med råkade istället typ radera recovery disken och nu är datan helt körd, det går inte att öppna firefox, itunes, msn, skrivaren eller något som är viktigt!

Alltså: De två viktigaste materiella sakerna, lurarna (ok man kan klara sig utan dem) och datan (faktiskt livsviktig även för plugg och allt man gör nuförtiden) är trasiga och jag är utan busskort och i väntan på en jävligt dyr telefonräkning.

Och just det, det enda som finns i min kyl är ett paket smör, jordgubbssylt, ketchup och chokladsås. Kommer tillbaks när jag lugnat ner mig något.

måndagsångest

Okej, jag ser ju faktiskt fram emot att skolan börjar men de senaste två nätterna har jag seriöst sovit 12 timmar och känner mig ganska så opeppad på att gå upp kl halv 6 imorgonbitti, oh god! Det var sjukt länge sen kan jag säga... Börjar 8 imorgon, hoppas jag inte sitter som en zombie på föreläsningen utan faktiskt orkar lyssna på läraren annars är det ju bara a waste of time... Vi hörs imorgon när jag kommit hem till mig!


lördag

Lite trist update utan bilder men men. Igår var jag alltså nere på stan med mamma och det var tydligen festival där, massa stånd och ett litet tivoli så vi gick runt en stund och tittade. Sen hade vi myskväll med chips och Twilight :) Idag var jag med mamma och Elliot och vid badet och låg och solade, kände inte ens på vattnet men det var alldeles lagom varmt att bara sitta i bikini för det fläktade ändå lite :) Det blev nog sommarens sista strandbesök och jag blev lite röd jag. Har ju hunnit med så mycket som ett (!) dopp här i Sverige i sommar haha. Vi hade ju en del jättevarma dagar när jag var hemma i Stockholm men jag stannade mest inne, vet inte riktigt vart man ska ta sig iväg och bada när man bor inne i stan, men till nästa sommar ska jag kolla upp det bättre. Har pluggat en jäkla massa idag också, läst i Dracula, den enda bok jag har kvar och som då oturligt nog var tills fredagens seminarium och jag känner nu som att jag har bomull i huvudet! Ska nog lägga mig snart, imorgon är sista lediga dagen och sen börjar skolan på riktigt igen, känns verkligen som att det är dags nu och nu är det inte heller långt tills min älskling kommer hem och snart blir vi också tre, mycket att se fram emot alltså :)

fredagsoutfit




Idag blev det en tröja från mammas garderob och Bikbok. Börjar kännas liite tråkigt med bara leggins nu alltså, längtar efter att kunna ta på mig mina gamla jeans! Har fixat här hemma, läst (lite) och sminkat mig. Ska snart iväg till stan, får se när jag träffar min kompis men skall också möta upp mamma och Elliot vid 3 på hans dagis.


depend


Visar er ännu en fin färg, den här är jättefin och neutral, också från Depend.
Tror nästan jag håller på att bli sjuk! Helt lila under ögonen och de är trötta och känner av bihålorna som om jag skall bli förkyld... Hoppas inte det! Säkert är iallafall att det kommer krävas mycket smink för att dölja detta idag, haha ;)

mardröm

Kom precis på att jag hade en superhemsk mardröm under natten! Drömde att jag var redo att föda bebis och var med min mamma på någon mässa (??) och så bara lyfte jag upp (!!) magen och kunde ta ut bebis som fortfarande satt fast i navelsträngen och han var jättesöt och hade sin pappas ögon men ovanpå huvudet var det typ ihopmosat och så kom läkare och sa att eftersom han bara "lossnat" genom magen och inte fötts vanligt hade han fått ett problem med huvudet och att han förmodligen inte skulle överleva och jag började typ gråta så jag inte kunde andas i drömmen och så vaknade jag upp. Det var sjukt skönt att vakna upp kan jag lova, usch vilken hemsk dröm!! :(


Dock var det första drömmen som jag verkligen såg min bebis helt sådär nyfödd och att han liknade någon av oss, men fy inga mer såna drömmar hoppas jag... Lägger in en jättesöt bild på min lillebror när han var nyfödd för tre år sedan, den där bodyn är så fin och den får min bebis ärva :)

God morgon :)

Okej, natten till igår sov jag sex timmar men det tog jag igen inatt genom att sova nästan 12 (!!!?!). Jag pallrade mig faktiskt upp och kissade så fort det behövdes och sen somnade jag om och vaknade när alla redan gått, inte ens lillebror hade lyckats väcka mig alltså! Jag var rejält trött när vi kom hem igår dock så jag däckade redan vid tio. Elliot skötte sig faktiskt jättebra både på leksaksaffären och sen på IKEA där vi var och åt. Så jag och mamma satt där och såg några andra barn få riktigt hemska vredesutbrott som Elliot brukar kunna få och när föräldrarna sen försökte muta med glass viskade jag "det är rätt, belööna bara" haha. Så skönt att det inte var VI ;) Mamma köpte lite smågrejer på Ikea och en jättefin present till bebis som jag visar sen. Har precis duschat och idag får jag anstränga mig och sminka mig (ja jag tycker det är jobbigt nuförtiden), ska träffa en kompis en sväng på stan senare, som förresten precis fått reda på att hon är gravid, så kul! Först tänkte jag hjälpa till och fixa lite här hemma och sen mååååste jag hinna med mer läsning, har inte blivit så mycket läst de senaste dagarna...

torsdag



Haha, förut hade jag alltid väl uttänkta rubriker, typ låttexter och citat och grejer och nu blir det mest veckodagar! Har ingen fantasi... Idag vaknade jag kissnödig klockan 6 och kunde inte somna om, det verkar vara min nya grej... Har haft tvättstugan hela dagen och tvättat alla bebis kläder som jag fått från min moster :) Jag tycker faktiskt om att ha tvättstugan men det blev så fullt så det var svårt att hitta plats för allt, egentligen gick tiden ut klockan 2 men ingen hade börjat än så jag lät en del hänga kvar som inte var helt torrt. Skönt att få det här tvättat medan jag är hos mamma och inte i min dåliga tvättstuga, där får jag tvätta allt jag har hemma sen ändå.

Jag ska hämta Elliot på dagis vid 4 och sen mamma på hennes jobb och så ska vi åka till Heron och Toys r Us som tydligen har 80% utförsäljning idag, får se hur galen Elliot kommer vara därinne... Idag har förresten tele2 specialerbjudande på Iphones, 189:- i månaden alltså halva priset mot vad det brukar vara så jag har beställt en till Jamie som velat fram och tillbaks om han ville ha en eller inte, perfekt ju :) Nu ska jag snart ner i tvätten igen och innan dess hinna lite mer läsning.


:)

Nu har jag fått i mig massa massa mat för att vara mig, Jamie gjorde en supergod pasta, det bästa jag vet! Konstigt det där vid lunchen men det var förhoppningsvis en engångsgrej :) Har suttit och pluggat och har snart läst ut sista boken (utom Dracula) inför nästa delkurs och så kan jag börja med nästa. Nu ska jag iväg med syrran till Ica Maxi. Jag blir sjukt utnyttjad eftersom jag har körkort! Så får agera skjuts hit och dit men hon mutade mig med en pepsi och jag gav med mig haha. Imorgon ska jag tvätta bebis kläder han fått ärva av sin hmmm vad blir det nu, jaja min kusin iallafall. Bebis är galen därinne, imorse filmade jag en snutt till bebis pappa där man verkligen ser hur han rör sig, ska se om jag kan lägga upp den här sen :)

gear4 streetparty



Nu är jag hemma igen och som tur hade de fått in högtalarna nu! Är faktiskt riktigt nöjd, egentligen skulle jag fått 5000 fria sms men jag sms:ar knappt och har faktiskt velat ha högtalare till ipoden men tycker det är lite för dyrt att köpa, mina gamla som var lite sisådär gick sönder efter en batteriläcka, så det ska jag vara försiktig med nu! Eller högtalarna är ju egentligen till iphone 4 men de funkar också med ipod vilket är perfekt för det är den jag använder för musik. De här blir perfekta att ha på stranden eller i parken på sommare och att ta med till landet. Ljudet är faktiskt skitbra jämfört med andra såna här små! Det är åtminstone lika bra som min vägg-cd-spelare jag har hemma eller till och med högtalarna på syrrans Mac. Och ljudet kan man ha riktigt högt, så jag är nöjd :) Jag är verkligen en ljudnörd pga att jag pluggade Ljud/radioinriktning på gymnasiet. Jag HATAR dåligt ljud, jag kan inte ens lyssna på musik utan mina KOSS lurar, om jag måste använda de vanliga ipodhörlurarna föredrar jag att inte lyssna för att ljudet är så dåligt! Kompakt ljud blir ju aldrig såå jäkla bra men hemma har jag riktigt bra högtalare och bassystem till datan och sen en dålig cdspelare i köket som får duga där. Nu ska jag få i mig lite youghurt, fick ju upp den jäkla maten som jag tvingade i mig..


onsdag

Idag skulle jag ha haft tvättstugan på morgonen men både skölj och tvättmedel var slut haha, så förhoppningvis blir det imorgon. Har suttit och läst och vid datan bara och nu åt jag precis lunch. Jag har inte spytt något sen i maj nu så gravidillamåendet har gått över. Däremot har jag ibland när jag ätit fått kväljningar och verkligen fått pausa och andas för att inte spy. Nu när jag satt och åt så fick jag samma känsla men den här gången ännu mer, så jag började springa mot toan men hann inte ens dit utan spydde rakt ut på hallgolvet. WTF?! Nu känner jag mig helt okej men det var verkligen konstigt... Får hoppas det inte händer igen. Nu måste jag gå ner på stan för att hämta ut ett par iphonehögtalare jag skulle få med datan. Var nere i måndags och då hade de inte kommit in, det är ju alltid så! Så nu hoppas jag verkligen de är inne! Orkar inte sminka mig idag längre, har blivit så lat med det den senaste månaden haha, men däremot bävar jag alltid för att gå ut osminkad, jag är verkligen INTE bekväm med det men latheten går alltså före bekvämligheten haha. Jaja, nu går jag iväg så jag får något gjort idag ;)


29 veckor



29 veckor + en dag

Yeey, idag gick vi in i vecka 30! Har väntat på den milstolpen att inte vara på tjugo-nånting längre hehe. Bebis har varit riktigt, riktigt vild på sista tiden och jag har till och med blivit väckt mitt i natten av att han håller på där inne. Det är så mysigt nu när man verkligen känner att det är en fot eller hand och inte bara en spark sådär. Nu är det bara en vecka kvar på augusti och på måndag börjar skolan och tiden lär väl gå snabbare :) Bebisen är nu 39 cm (om jag minns rätt) och kommer nu börja växa mer på vikt än längd och lägga på sig sitt babyhull, ska bli intressant att se om magen fortsätter växa så mycket och om jag har en liten tjockis bebis därinne. Nu går vi ju också på kontroll varannan vecka vilket känns skönt :) Jag vet inte om jag verkligen ser att magen växt men jag tror att det märks mer från sidan att den blivit större. Nu hoppas jag att jag slipper bristningar! Jag smörjer inte in mig eller något, tror inte det funkar utan det är nog bara genetiskt och jag smörjer aldrig ens in benen så I can't be bothered. Däremot har jag fått två små bristningsstreck på brösten som växt så snabbt, lite tråkigt men de bleknar ju :) Har förresten också nu kännt av vad som verkar vara bebis som har hicka! Barnmorskan frågade mig om jag kännt det för en månad sen men det hade jag inte men nu har jag vid två tillfällen verkligen kännt i magen sådär rytmiskt som om han har hicka hehe :) Nu är vi inne på slutspruten iallafall, 2½ månad kvar och det får gärna gå lika fort som sommaren gjort!


update


Sån himla härlig bild på Elliot från några veckor sen när vi var i Linköpingsbadet, det var verkligen ett supergrymt bad! Typ en stor konstgjord sjö och sen var det inhängnad område för småbarn där det var grunt så det var alldeles perfekt. Gud vad tråkigt, tänkte skriva "i somras", det känns som att sommaren är så långt borta. Nu känner man ute att det absolut inte blir lika varmt längre även om solen är framme, trist! Men vi ser ju fram emot en mysig höst och en ännu mysigare jul med nya bebis också :)

Jag har varit så dålig på att uppdatera och jag har verkligen noll inspiration och lust att blogga, känner mig så taskig nu när ni är så många som läser haha. Men det blir bättre jag lovar! Igår var en lite fail dag, gick ner till stan för att sälja en bok från skolan, men personen kom aldrig! Så himla dålig stil... Sen gick jag för att hämta ut högtalare jag skulle gå gratis till iphonen, men de hade inte kommit in! Kom tillbaka ikväll sa dem, yeah right, får se om jag orkar ner idag annars blir det imorgon. Sen vandrade jag hem igen då. Sen fick jag åka och lämna nycklar på mammas jobb som hon glömt. Åkte ut till min moster och tittade på hennes bebiskläder och fick med min två stora kassar kläder och en mysig fårskinn som bebis kan ligga på :) Ska tvätta allt medan jag är hos mamma eftersom maskinen hos mig är trasig som vanligt. När jag var där ringde dock mamma och var utelåst så jag fick verkligen stressa därifrån, inte så kul. Kom hem och då fick jag åka iväg igen, och hämta resten av familjen som var på hockeyn. Kom hem och var på vääldigt dåligt humör haha. Sov dåligt i natt och var uppe sju för att ta Elliot till dagis. Den där promenaden med vagnen och sen uppförsbacke hela vägen hem var iingen lek för mig kan jag säga, blev helt slut. Kom hem och har nu sovit två timmar i syrrans sköna säng som tidigare var min, saknar den! Nu ska jag städa upp lite här hemma (har glömt hur stökigt det blir när man bor så många på sån liten yta!), äta något och sen sätta mig och läsa. Hoppas jag bara inte somnar i soffan igen haha!

naglar

Passar på att måla naglarna med färger jag inte har hemma när jag är här ^^ Har inte köpt nya lack på säkert ett år, förut köpte jag nya hela tiden! Prioriteringarna ändras verkligen när man bor själv... Det här är Depend's nr 232.

prickigt

 

Som vanligt när jag är vid syrrans data blir det webcam bilder ;) Lyckades få med mamma på en bild för ovanlighetens skull! Men sen sprang hon iväg snabbt som bara den haha. Idag har jag på mig en jättesöt klänning som jag köpte i England, ska försöka fota ryggen och visa er den sen. Nu har vi tjejer sprungit runt här som gamla tider, alla rotar bland alls smink och i allas garderober och fixar sig haha. Nu ska vi snart iväg, ska följa med mamma till nåt evenemang kyrkan har för barn innan vi åker till mormor.

what are words




Sjukt trött, ligger med datan och läser bloggar, men ingen luck med att somna om iallafall... Mamma är så söt, hon var ju på The Voice konserten (kanske annars inte riiktigt hennes grej) igår för att se Chris Medina som hon älskar. Sen hade de varit påväg därifrån precis när han kommer ut och ska sätta sig i sin bil, och ja, mamma, snart 50 år gammal, ropar "Chris! Chris!" och han hade tydligen kollat på henne och vinkat tillbaka, haha så sött :) Sjukt fin låt iallafall och han är ju jättesöt.

Idag ska vi hem till min mormor som fyller 69 år. Haha, sjukt att mormor snart kommer bli "gammelmormor", jag är ju första barnbarnet. Men mest sjukt är att min moster nu kan kallas "gammelmoster", haha jag ska nog se till att mitt barn kallar henne för det ;p Nu får jag väl ge upp och pallra mig upp för frukost...






"God" morgon

Goood morgon.. Nja.. Jag var ju så jäkla trött igår och när jag däckade här i syrrans säng runt 12 tänkte jag att jag hoppas de verkligen låter mig sova ut riktigt länge imorgon, men guess what? Alla sover fortfarande, utom jag! Jag vaknar innan 8 av en konstig dröm (ja mycket sånt nu) och kissnödighet. Och kan INTE somna om. Fast min kropp är så sjukt trött! Jag har verkligen mått bra de senaste typ 8 veckorna men nu känner jag, utan att ha ansträngt mig något speciellt mycket, mig som att jag varit och jobbat en heldag efter en hel skolvecka, på det vart och tränat två timmar varje kväll med träningsvärk och sovit dåligt - ja så känns det! Utan att jag gjort nåt speciellt alls...

Okej ska sluta klaga, bebis håller på och rör sig där inne och det är ju alltid mysigt att vakna när man känner att han också är vaken därinne, vilket är i princip varje morgon, men nu är det inte direkt sparkar utan mer att han spjärnar emot och drar sig mot magen hehe. Ligger fortfarande kvar i syrrans säng, får se om jag försöker somna om eller går upp och äter, ja hungrig är man ju också ^^






SO TIRED

 

Oh My God. Jag ar helt sinnessjukt trott! Vill bara att mamma ska komma nu sa vi kan aka, ska med dem till Sodertalje och sova dar. Elliot ar heeelt vild! Antar att det ar bra ovning infor min egen bebis men gosh vad jobbigt att vara sa trott. Var ratt trott redan innan de kom hit eftersom jag vart ivag och stadat trappen och sa men nu, VILL SOVA! Var med Elliot pa McDonalds men gick innan vi hunnit ata upp for att han sprang ivag som en galning, forsokte springa efter och fanga honom men var inte sa smidig vill jag lova... Nu kollar han lite pa Shrek pa datan och har tagit pa sig ett par av bebis byxor halvt over rumpan och vagrar ta av sig, gahhh ;p Tog en liten bild pa vagnen vi ska ha, nu ar ju sittdelen i men vi ska ju lagga i liggdelen. Ska tvatta alla delar man kan ta av forst och sa... Nu hoppas jag mamma kommer snart, sag att Chris Medina redan upptratt iallafall. SO TIRED!

 







lördag



Började dagen bra med att ringa och prata med min älskling, det är ju så himla dyrt så vi pratar inte i telefon men nu fick det bli några minuter iallafall :)

Har haft en effektiv förmiddag, städat trapporna, vart och lånat ännu en bok på bibblan och fixat här hemma, allt medans jag lyssnar på klassikern Utvandrarna i ipoden. Perfekt att låna cd-bok och lägga på ipoden! Så mycket skönare än att behöva läsa den själv haha.

Annars måste jag säga att vi har haft riktigt riktigt bra kurslitteratur till den kommande kursen, jag har nästan hunnit läsa allt, imorse läste jag ut boken ovan som handlar om kvinnors sjukbild under slutet av 1800-talet. Kvinnor verkar ha varit väldigt mycket "sjuka" och diagnoser slängdes hit och dit och de allra flesta sjukdomarna sades vara gynekologiska och ja det var ett jäkla tjat och rotande i kvinnans underliv helt enkelt haha. Helt sjukt vad läkare gjorde för grejer för dryga hundra år sedan! Tänk vilken tillit man har till läkare idag, men de är ju bara människor precis som läkarna var då.

Anyways. Nu är mamma påväg hit med barnvagn och bebiskläder och sånt hon ska lämna till mig och sen får jag se vad vi ska göra. Jag ska iallafall passa Elliot ikväll för mamma ska gå och kolla på Chris Medina ^^






fredag


Puss från morbror!

Jag har ju inte uppdaterat något bra men det är för att jag har verkligen ingenting att skriva! Har inte gått ut sen jag var på MVC utan bara varit här hemma. Det jag gjort är att rensa, rensa, rensa, har en massa sopkassar som ska slängas nu, så skönt :) Fått en till liten låda ledig till bebis, alltid nåt! Har mycket skit jag sparat som gamla sladdar och bruksanvisningar och även skor och kläder man verkligen aldrig använder. Utöver det har jag bara pluggat och suttit vid tv:n. Så intressant är det! Nu har jag klätt på mig riktiga kläder och böjt ögonfransarna för en gångs skull haha, ska ut en sväng, till bibblan och hämta ännu en ljudbok till skolan, gå med återvinning, sopor, pant och sånt. Imorgon åker jag till mami igen :)

En annan anledning är att jag knappast suttit vid datan alls för min data har nog fått något virus eller något, firefox som jag alltid använder funkar inte, inte heller går det att öppna itunes eller msn, dvs de saker jag alltid använder funkar ej! Jag har formaterat ena hårddisken och försökt rensa och gjort felsökning men inget funkar :(






mvc

 

Nu är jag hemma från MVC. Besöket gick bra och det spännande om hur mycket magen egentligen växt fick vi nu svar på. 29 cm mätte hon och när magen för en månad sen låg precis mitt på kurvan för det normala låg den nu en bit ovanför mitten fast fortfarande inne på det normala. Så han har alltså spurtat lite den senaste månaden men magen är fortfarande inom vad som är helt normalt för denna vecka :) Vi lyssnade på hjärtat som slog 145-9 slag per minut, denna gång skrev jag faktiskt upp alla siffror och grejer som jag inte gjort tidigare! Och när barnmorskan skulle känna på magen fick hon en liten spark direkt hehe. Hon kunde inte riktigt säga hur han låg men eventuellt var han med rumpan neråt. Alla mina värden var bra och vi bokade in föräldrakurs i september och nästa besök om två veckor. En surprise som däremot inte var så kul var att hon frågade om jag vart hos läkaren när jag var i Ecuador och där var jag ju och gjorde en vanligt ultraljud + lyssnade på hjärtat och då ville hon ta prover för någon konstig bakterie som man alltid måste göra om man vart hos läkare utomlands. Dessa prover var genom att sticka in en pinne i näsan, i halsen och på ett annat mindre trevligt ställe och det var inte roligt alls haha, kräkreflex och i näsan var det riktigt obehagligt men det var väl bra att ha det gjort iallafall.

 

Fick min en timmes promenad idag också och medan lyssnade jag på en ljudbok vi måste läsa till skolan, perfekt! Sen har jag ätit rester från igår och startat tvätten. Men jag blir så galen!! Våran tvättstuga har ju alltid problem och det är bara en maskin som funkar, men nu funkar inte ens den!! :@ Tog ut tvätten och ett plagg var dyngsurt och ett annat var helt torrt! Startade den om igen för att se om det blir någon bättring annars står jag där med en maskin blöt smutsig tvätt och tvättkorgen full, inte kul! Nu har jag också ringt till Försäkringskassan och bett om en blankett för föräldrarpenning för studerande som de skulle skicka hem nu. Sen ska jag också boka ett möte med studievägledare i skolan för att se hur jag ska göra med studierna som jag har kvar :)






baby stuff

 

Det här är lite av det som bebis får ärva av min lillebror, nästan oanvänt ju :) Och fårskinnstofflorna är helt oanvända då min bror föddes på sommaren och hunnit bli för stor när det var dags att använda, så dessa blir ju helt perfekta att ha på sig i vinter! Nu ska jag iväg till MVC för kontroll så hoppas allt är bra med bebis, han rör sig runt där inne som en galning iallafall så han verkar pigg ;)

 

 

 

 


god natt

Nu blir det dags för mig att lägga mig, var ju uppe vid 5 imorse pga att jag vaknade så jäkla kissnödig så jag är lagom trött nu. Har haft Emmy och Fia här som är mina gamla kompisar från grundskolan, även om vi knappt träffats sen vi slutade då de först bodde på internat och sen nu pluggar i USA så är det alltid lika kul att träffas och känns precis som om vi sågs igår. Pratade gamla minnen och gud vad tiden går fort! 6 år sen vi slutade grundskolan redan! Nästa gång vi ses får bli när de kommer hem på jullovet och då kommer jag ha en liten bebis också, helt sjukt...





mjölkmage vs gravidmage

 

Blev påmind om dessa bilder då en kompis undrade om jag var gravid "på riktigt" den här gången. Vi skrattade nämligen mycket åt dessa bilder som vi tog innan en utekväll i september förra året. Min mage var supersvullen pga laktos som jag är känslig mot och i mitt tajta aa-fodral såg jag i princip gravid ut. La ut bilden på facebook på skoj och skrev "guess what" och fick genast några grattiskommentarer haha... Nu var det också en kompis som när hon fick reda på graviditeten sa att hon tyckt att min mage såg lite stor ut men tänkt att det nog bara var laktosen ;) Så kan det gå! Större än på bilden var ju åtminstone inte min mage förens ungefär vid vecka 20 skulle jag tro ;)

 






28 veckor

 

28+1


Här är min enorma mage för denna vecka! Imorgon får vi veta om bebis spurtat över kurvan eller hur det ligger till. Tycker tiden går relativt långsamt just nu de senaste veckorna, vill gärna vara inne på tretti-nånting nu. Men nu är det inte ens tre månader kvar så visst går det fort egentligen! Bebis sparkar inte lika mycket längre utan nu är det helt annorlunda, han liksom trycker upp en hand eller fot och drar den sedan så har man händerna på magen kan man känna hur han smeker från ena handen till den andra, supergulligt :) Satt och pluggade för en stund sen och kom av mig helt ibland för man verkligen känner att det är någon som rör sig där inne <3






elliot holland



Har verkligen världens finaste lillebror, så mysigt att ha honom nära hela tiden, det är det bästa med att vara hos mamma :) Och det jag saknar mest med att bo hemma! Eftersom jag pluggade hemifrån och han var så liten så umgicks vi ju precis hela dagarna, han brukade hasa sig fram till min stängda dörr när jag försökte plugga och sen ligga där och gnälla och när han var lite större komma och knacka och säga "nack-nack-nack-nack" haha, och självklart kunde jag inte stå emot honom så det blev mer mys än plugg gjort. Det kommer vara så kul att se honom som morbror snart och se hur han hanterar en liten bebis!






tisdag

Idag går vi in i vecka 29 så ikväll ska jag lägga upp en ny magbild :) Har varit och lämnat lillebror på dagis så det blev en timmes promenad nu på morgonen. Det är väl precis vad jag behöver men fy vad jobbigt det är då det bara är uppförsbackar på vägen hem. Har också märkt att mina fingrar svullnar upp just när jag blir ansträngd och varm som nu och handflatan blir helt röd och vitflammig haha. Var iallafall skönt med en promenad men när jag kom hem fick jag ta en andra frukost för var skithunrig! Läste lite i Dracula och sen somnade jag en halvtimme på soffan. Nu ska jag fixa iordning lite här, äta rester från igår och sen börja röra mig hemåt. Tar ju sin lilla tid att komma hem med buss och tåg också. Måste hem då jag har MVC imorgon och så behöver jag tvätta och lite så, men kommer tillbaks hit på lördag igen :)






samsung netbook




Var ju nere på stan en sväng med mamma och kom hem med en ny laptop... Hmm... Det var såna här som haffar en på gatan och sen vägrar släppa iväg dig och eftersom jag har abonnemang hos Tele2 och Telenor fick jag ett riktigt bra pris på en laptop med internet från Telenor i 2 år... Det enda jag skulle behöva datan till är egentligen för att ta med den till skolan och praktiken för hemma har jag ju en stationär. Men tills vidare skall datan iallafall få stanna hemma hos mamma som min syrras då min äldsta syster aldrig låter de andra använda hennes dator ;) Så mamma får datan och även räkningarna en tid framöver iallafall och så får vi se om jag behöver den till skolan. Annars har ju de iallafall fått en rätt bra deal ;)

Vi har precis ätit middag, hel kyckling med rotfrukter typisk engelsk sunday dinner fast det är måndag... Vi ska snart äta lite av världens godaste glass, chokladglass med hasselnötter och chokladsås. Jag demade den när jag jobbade på Willys och den är lovely!






måndag

Lite monotont bloggande nu när jag är hos mamma känner jag :p Sitter vid syrrans Mac som jag inte är helt 100 med men tar en massa webcam bilder som vanligt när jag är här ;) Jag skall snart iväg till mammas jobb en stund och se hur hon har det, hon jobbar på ett dagis här i närheten, sen ska vi ner på stan en sväng. Jag hade ju en månads praktik på en förskola som det ju heter under 2008 när jag precis börjat plugga till lärare då man kan bli förskolelärare också och det var en fruktansvärd månad kan jag lova! Jag blev sjuk direkt då barnen hur söta de än är går och är snoriga och sjuka precis hela tiden och smittar ner varann. Jag tyckte det var superjobbigt att bara hålla på att "leka" och ha koll 8 timmar om dagen och dessutom flera timmar varje dag utomhus, i december! Nej det var verkligen inte min grej. När det kommer till små barn, hur söta de än är så känner jag ändå att det räcker gott och väl med min lillebror och såklart min egen bebis, att jobba med små barn skulle jag aldrig orka med däremot... Ska sätta mig och läsa lite i Dracula originalet som jag måste läsa till nästa kurs, 450 sidor på gammalengelska, det är inte kul men ska läsa 30 sidor om dagen har jag bestämt så jag tar mig igenom den ;) Imorgonkväll kommer jag hem till mig och då tänkte jag visa er lite av bebiskläderna bebis fått efter min lillebror :)

nya skor

Nu är vi hemma :) Jag fick med mig ett par nya träningsskor hem, inte för att jag tränar nu då men jag ska definitivt komma igång igen efter bebis och har velat ha ett par svarta med rosa då de andra jag har är ljusa. Sen blev det också en träningstopp med inbyggd bh då jag bara brukar använda dem. Kom dock på att de lär dröja innan den kan användas då man tydligen ska gå och läcka mjölk hur länge som helst... Mysigt! Sen blev det ett vanligt vitt linne från Puma och en Nike tracktop. Sen åt vi på Subway, så lovely! Nu ska vi snart äta middag, så jäkla skönt att vara här och slippa laga mat själv hehe. Jag åker hem på tisdag eftersom jag har mvc på onsdag men sen åker jag tillbaks på söndag igen.

söndag

Idag fortsätter jag med stulna kläder ;) Syrrans assnygga skjorta som såklart får förbli uppknäppt... Nu ska vi straxt iväg till en sportaffär i Heron där familjen skall kolla på grejer. Måste springa nu :)

lördag

Ja, jag har också upptäckt Instagram till Iphone and I love!!

Var inte nere på stan utan jag och syrran åkte till ÖB och köpte nödvändiga grejer till mamma och sen köpte vi med McDonalds hem :p De håller på att fixa för fullt här hemma eftersom de just kom hem från landet igår där de spenderat hela sommaren, så det är en hel del tvätt och uppackning ;) Vi har också plockat upp min lillebrors bebiskläder från källaren och jag har plockat ut det jag vill ha så det ska jag ta med hem och tvätta :) Eftersom att han föddes i maj och min bebis föds precis inför vintern så blir det ju lite dumt med storlekar då han började med sommarkläder men vissa saker kan man ju förstås ha. Ska bli så underbart att använda de söta kläderna som jag minns att han hade för några år sen på min egen bebis :) Med alla presenter som vi fått och de kläder han får ärva av min lillebror och min kusin tror jag inte vi kommer behöva köpa något alls just i bebisväg iallafall. Då blir det bara ifall det är något riktigt speciellt! Nu ska vi straxt äta middag.

:)

Nu ska vi ner på stan, dagens "outfit" blir mammaleggins och en t-shirt jag snott av mamma. Det sköna med att vara hemma igen är att utbudet av kläder ökar då jag har mamma och två syrror med samma storlek, minus att jag har magen nu då ;)



hemma hos mamma

Det blev bio igår, var och såg Horrible bosses med Jennifer Aniston. Det var en väldigt oväntad roll för henne kan man säga :p Filmen var helt okej kul men det kändes lite som att de försökt sno The Hangover konceptet med tre killars äventyr där allt går fel men inte riktigt lyckats. Kom hem till mamma vid halv 12 och syrran hade inte fått mitt sms om att jag skulle komma och hade fullt med grejer på andra sidan i sin dubbelsäng så jag fick väcka henne och flytta allt så jag kunde sova där ;) Idag vaknade jag av en mardröm vid halv 6 och sen har jag inte kunnat somna om... Vi ska nog ner på stan här i Södertälje en stund och njuta av det soliga vädret :)

mer presenter

 

Som sagt, det tar aldrig slut! Och då är alla dessa presenter bara från Andres släktingar...  De första är som små armband bebis kan ha runt handleden och så låter dem när man skakar typ ;) och sen ett lejon som vibrerar när man drar det i svansen :)

 

 

 


hemma en snabbis

Nu är jag hemma en snabbis innan min moster kommer, hon hade suttit och väntat på att jag skulle ringa henne och säga att jag kommit hem medan jag trodde att hon skulle ringa när hon åkte haha men nu är hon iallafall påväg. Det var supertrevligt att fika med Maria. Vi pratade oavbrutet i två timmar om bebisbebisbebis. Ja vi släppte verkligen ut allt bebisprat man försökt skona andra från att höra, så skönt att prata med någon som är i precis samma situation :) Vi gick också och tittade på lite bebiskläder och gud vad det finns mycket fint! När vi gick inne i Ringen kom en något tokig gubbe framför oss och bara "mår ni bra alla tre???!!" vi antar att han syftade på mig, henne och min bebis då jag är en hel del tjockare än henne. Haha så hennes lilla bebis blev utelämnad av den knäppa gubben :p Ska bli intressant att se på onsdag om min mage är över kurvan eller inte. För nog är den betydligt större än andra i samma vecka men sist vi var på koll låg vi båda "perfekt" på kurvan...

Nu skall jag straxt iväg och äta med moster, blir Kophangan igen haha. Och massa bebisprat lär det bli även med henne, hon har ju en son som är 5 redan, tiden går så snabbt. Vi har inte setts sen innan sommaren så vi får se om jag chockar henne med min stora mage ;)




fredag


Efter att ha fått gå upp och kissa under natten var jag riktigt sur och kunde inte somna om men när jag väl gjorde det så sov jag vidare till halv 11! Så kan det gå ;) Idag ska jag iväg och fika här i närheten med Maria som är gravid och beräknad 6 dagar före mig. Jag har läst hennes blogg till och från under flera år och träffat henne en gång tidigare då hon tog de där fina bilderna på mig 2008, gud vad länge sen! Så det var superkul när jag fick reda på att hon väntade bebis nästan samtidigt som mig så nu blir det massa bebisprat :) Ikväll ska min moster komma över och vi ska gå och äta, kanske bio eller bara umgås :)






don omar

 

Jag är lite deppig för att jag just nu missar Don Omar's konsert här i Stockholm... Jag har lyssnat på honom i flera år men ni känner nog alla igen honom pga Danza Kuduro som verkligen blivit stor här. Dels är jag helt pank och dels känns det inte så lockande att stå på en konsert när man känner sig såhär stor och ansträngd som jag gör haha. Så jag får väl hoppas att han kommer tillbaks om några år helt enkelt :)

 

 

 

 


torsdag kväll

 

Två söta presenter vi fått :) Blev en rätt effektiv dag, gick ärenden, lagade köttbullar och stuvade makaroner (men det är fasen inte alls lika gott när man själv stått och gjort det) och så medans har jag lyssnat på en ljudbok som jag var och lånade. Kvinnor och äppelträd av Moa Martinsson som vi måste läsa till en av kurserna i höst, tyckte det var smidigt med en ljudbok att lyssna på medans man fixar hemma så slipper man läsa den. Den är dock väldigt väldigt långtråkig men ska bli skönt att ha tagit sig igenom den... Nu blir det mer läsning och fix här hemma. Imorgon kväll ska min moster komma hit och lägenheten är inte i skick för att visas upp så det måste ändras ;) Bebis har varit väldigt lugn idag, har inte känt mycket sparkar alls men jag skulle gissa att det är bara för att jag själv gått runt och hållt på mer än annars, så han vaggats till sömns ;)

 

 

 

 

 


torsdag

Blev en liten konstig morgon, vaknade av ett meddelande på facebook vid halv 6 och låg sen och pratade lite med Andres (hos honom är ju klockan då halv 11 på kvällen) och sen kunde jag bara inte somna om! Gick upp och åt frukost och såg lite på tv, men sen vid halv 8 la jag mig igen och sov till efter 10 haha. Så kan det gå. Nu ska jag faktiskt ut i lite ärendet, slänga återvinningen, hitta en bok på bibblan lite sånt. Jag har varit så sjukt dålig på att vara ute och gå också, jag vill verkligen inte haha. Tycker det är så tråkigt att gå ut här plus att jag hamnat i nåt slags vägra-fixa-sig grej och jag har inte sminkat mig eller fixat håret på flera veckor känns det som. Det känns så onödigt när man ändå inte gör nåt speciellt men känns inte så kul att gå ut bland allt folk heller haha. Anyways, nu ska jag ta tag i den här dagen innan jag hinner bli hungrig och måste laga lunch ;)






livet på bb

Satt och kollade på Livet på BB, tyckte inte så mycket om paren som var med men ändå så häftigt att se när deras bebisar till sist föds! Jag känner mig inte rädd för förlossningen än så länge iallafall, det verkar däremot väldigt läskigt att behöva göra ett kejsarsnitt och sen är det av vad jag hört fruktansvärt jobbigt efteråt då det ska läka. Jag har ju fördelen att jag var med på förlossningen när min lillebror föddes så jag fick verkligen vara med in the moment och se iallafall ett exempel på hur det kan gå till och det var verkligen häftigt! När Elliot föddes är det hittils grymmaste ögonblicket i mitt liv och det lär ju vara en helt ny nivå att det är ens egen bebis man själv föder och sen har där hos sig, tror inte det går att föreställa sig... Jag och Andres har bestämt att vi vill ha med min mamma under förlossningen också, känns naturligt då jag var med på hennes och så känns det bra då han inte pratar någon svenska så kan jag ändå ha någon som liksom kan ha "koll" så jag inte behöver känna att jag behöver ha allt på mig hela tiden då jag kanske är helt uppe i smärtan, usch usch. Även om jag nog kommer bli rätt så skraj när det väl är dags för förlossningen så längtar jag tills den dagen! Men de här tre månaderna lär ju gå snabbt :)

Idag har jag annars inte gjort mycket alls, jag har rensat ur alla köksskåp och diskat allt porslin, upptäckte att ett set glas jag inte använt har fungerat som bo för typ silverfiskar eller något och dem ställde jag bara åt sidan i sin kartong och bävar mig för att typ skölja bort dem eller något, så jäkla vidrigt ju! Sen var jag och handlade på Willys Hemma som är lika dyrt som andra kedjor men fuskar genom att ha Willys namn så man tror det är billigt :/ De hade iallafall Pepsi 1,5l för 7 kr inklusive pant, blev väldigt exalterad kan jag säga haha. Och förbannade mig över att jag inte kunde bära hem så tungt så imorgon tänker jag gå och köpa fler! Sen har jag suttit och läst i historieboken och ska nog lägga mig och läsa lite till innan jag somnar. Igår läste jag också innan jag sov och det var ingen bra ide för sen när jag började somna och drömma så drömde jag bara att jag läste boken med massa namn på gamla kungar och viktiga män och det var en sån här skitjobbig dröm haha. Jag har faktiskt haft väldigt jobbiga drömmar överhuvudtaget de senaste veckorna, allt verkar ju vara biverkningar från graviditeten så jag skyller väl på bebis där också ;)





bebiskläder från h&m


Japp, nu kollar jag inte längre på kläder till mig själv utan bara bebiskläder! Har inte köpt ett enda plagg själv då vi fått så mycket presenter och också kommer få ärva mycket som är så gott som nytt men titta vilka söta plagg som finns hos H&M. Set med pyjamas, body, byxa, mössa och haklapp för 199:- En söt liten mössa för 39:- och sen världens mysigaste björndräkt för 199:- den med. Så fint!






10 veckor senare...


17 veckor + 27 veckor

 

Maria la ut så fina bilder med tio veckors mellanrum där man verkligen kunde se hur magen växt och ville göra detsamma, jättekul ju! Och sjuuukt vad min mage växt de här 10 veckorna. Där kunde man ju precis börja ana en bebismage och nu är det värsta klotet haha ;) Sen har jag tydligen blivit superbrun också men det har nog mer att göra med att det är ett annat kameraljus tyvärr... Ska bli spännande (och lite scary haha) att se hur den växt till sig om 10 veckor till!

 

 

 

 

 


baby sweets

 

Det tål att läggas ut fler bilder på sötsakerna från min babyshower! De var ju verkligen helt underbara :) Min svärmor hade ordnat med dem och när hon visade mig blev jag helt paff, har aldrig sett något liknande. Allt var superfint ordnat med matchande tallrikar, ballonger och allt. De första godisarna är marsmallows och de små är som små ägg fyllda med nötchoklad och figurerna ovanpå var faktiskt supergoda även om det kändes tråkigt att äta och förstöra dem ;) Har fått med mig några som ska få stå framme i en glasburk :) Har aldrig hört talas om någon som haft en babyshower här i Sverige men det börjar väl komma hit nu.

Ska ni andra som är gravida ha babyshower?






boken om bebis


Jag är en sån som alltid älskat fylla-i-böcker och med min lillebror tog jag mig an att fylla i hans bok. Tycker iallafall det är självklart att bebis måste ha en sån här bok och har alltid varit lite sur på mamma för att hon inte var så himla duktig med att fylla i min ;) Tycker verkligen det är kul att ha och läsa när man är stor så i Ecuador köpte vi den här boken till våran bebis. Den är ju på spanska men precis som vanliga såna här böcker där man fyller i allt kring graviditeten och barnets första år. Blir ett superfint minne!





dagens outfit

 

För ovanlighetens skull en till dagens outfit haha. Roligare att fota med tjockismagen ju! En blå tröja jag snott från mamma utan hennes vetskap från Bikbok. Tycker det är snyggt med tajta tröjor nu för magen så man inte bara ser ut som en stor säck haha. Och sen ja, mina andra träningsshorts, har ju inte så mycket mer att välja på då inga andra byxor passar längre ;) Utväxten i håret är förresten one of a kind, can't be bought! Jag ska INTE färga den förens skolan börjar har jag bestämt, bara att hålla ut ;)

 






mätt och belåten ;)

 

Nu är jag hemma igen och minst sagt mätt och belåten ;) Jag åt tigerräkor med världens godaste dipsås, tar alltid samma just för att jag älskar såsen och sen Rocky road tårta som är helt himmelsk och mangoshake till det. Är sjukt mätt nu vill jag lova haha. Jamie fick en skjorta av mig i present :) Alltid mysigt att catcha up med familjen sådär, åker nog hem till Södertälje i helgen och stannar några dagar också. Nu ska jag bara dega här hemma tills det är dags att sova ;) Kanske blir Two and a half men på tv:n, imorgon får jag dock ha en bättre pluggdag...

 






♥ Dag 16 – Min första kyss.


Nu är jag igång med utmaningen igen och ska ta mig igenom alla 30 utan att glömma bort har jag bestämt! Min första kyss blir en enkel. Det är väl här man skall ha någon jättefin eller gullig eller romantisk historia men det har jag verkligen inte. Min första kyss var när jag var 15 och helt och totalt onödigt med någon som jag aldrig skulle träffa igen, det var väl bara för att bli av med det där jobbiga med hur den första egentligen skulle vara I guess. Så ingen rolig historia här inte! Min första kyss med den som skulle komma att bli pappa till mitt barn (om jag bara vetat det i det ögonblicket haha) var ju så sent som i höstas, gud vad mycket som hänt sedan dess! Det var inte en perfekt filmkyss utan snarare lite nervös men väldigt efterlängtad ;)






koh phangan

 

Har bara varit hemma och idag har jag städat och rensat i köksskåpen. Nu ska jag straxt iväg och äta middag på Koh Phangan för att fira Jamie som fyllde 41 igår :) Det blir bara jag han och syrran för mamma och resten är kvar på landet. Koh Phangan är ju superpopulärt och vi lyckades inte få bord igår, det är väldigt mysig och speciell atmosfär där som ni ser på bilden om ni inte redan varit där. Jag har ju minst sagt nära då jag bor i samma port som restaurangen haha, så det är ingen stress för mig. Vid halv sex ska jag möta upp Jessie och Jamie där iallafall :) Vet precis vad jag ska äta för tar alltid samma mat där, visar sen ;)

 






godnatt

 

Nu ska jag sova, skriver fran Andres laptop sa har inga svenska bokstaver ;) Saknar min alskling sa mycket men nu har vi kommit sa langt pa vag och det kan inte vara langt kvar tills vi far ses igen :) Har legat och last i "Kung Leopolds valnad" som handlar om hur kungen av Belgien pa sena 1800-talet koloniserade hela det som idag ar Kongo och hade som sitt eget, helt sjukt! Det ar intressant lasning och om jag ska vara arlig sa vet jag i princip ingenting varken om Afrikas historia eller om kolonialiseringen, jag menar europeerna hade precis hela varlden i sin ago pa 1800-talet. Sa det ska bli riktigt intressant att vi far lara oss mer om det nu och i host lovar jag att borja ga pa forelasningarna ocksa haha. Blir ju inte manga veckor innan jag blir mammaledig anda. Imorgon har jag besamt att jag inte skall sova bort hela dagen utan ga upp i skaplig tid sa nu sager jag god natt :)

 






skånegatan

 

Imorse kom jag faktiskt ut på en liten morgonpromenad på en halvtimme runt omkring här. Tycker det är lite jobbigt att bo precis mitt i "smeten" när man vill gå ut helt ofixad och så är det en miljon människor så fort man tar ett steg utanför dörren haha. Men kommer man iväg en bit så är det rätt lugnt med folk faktiskt. Sen har jag bara pluggat (har bestämt att jag måste läsa minst 100 sidor per dag nu så jag kommer igenom de supertjocka böckerna) och rensat lite här hemma. Finns inte så mycket mer att göra!






27 veckor

27+0

 

Det ser så jäkla kul ut nu för det är verkligen en "kula" på magen och där dem tar slut, på sidorna precis under brösten är jag så smal och det ser helt stört ut haha :p Ser nog ingen skillnad från de två senaste veckorna heller men magen känns superstor nu och det är bara kul :) Inte det lättaste att fota sig själv med iphonen dock kan jag lova! Nu är bebisen 36 cm lång och väger ca 875g. Sjukt hur snabbt det har gått ändå! Nyss var han ju typ 10 cm! Och visst verkar han ha sina bestäma sovtider vilket nästan alltid är mitt på dagen ungefär 11-5 som han inte rör sig så himla mycket men både morgon och kväll är det ett himla liv där inne :) Och bara för att jag skrev det nu så började han sparka, okej då, kanske inga bestämda sovtider ännu då... Det är ju så mysigt när man känner hur han rör sig där inne och det är verkligen sant att hela graviditeten känns så mycket verkligare sen bebisen började sparka, innan var det verkligen svårt att förstå och nu känns det som att sparkarna också är beviset på att bebisen mår bra därinne som man behöver för att inte oroa sig :) Nu tycker jag dock tiden börjar gå liite långsamt igen och vill gärna vara i vecka 30 nu så det åtminstone bara är 10 veckor kvar... Men men 13 weeks to go!






♥ Dag 15 – Mina drömmar.

Den här tycker jag faktiskt är ganska svårt! Läste brev jag skrivit till mig själv i skolan när jag var 12 och 15 år och på drömmar så var det typ "har inga direkta drömmar" och sen nåt om att plugga i California (hade kollat mycket på The O.C där). Jag tycker fortfarande det är svårt att säga vad mina "drömmar" är. Nu har jag ju såklart valt att tolka den här rubriken som framtidsdrömmar, det kunde ju lika gärna varit vad jag drömmer på natten men det känns ju inte lika intressant. Jag tror fortfarande att jag inte har några stora framtidsdrömmar men jag vill ha en framtid där jag har ett lyckligt liv med min lilla familj, att vi kan ha det bra och inte falla för de klassiska fällorna att bråka om ekonomin och tycka att vardagen är så trist och blabla så man blir deprimerad osv (typiskt veckotidningsstoff känns det som). Att jag kan ha en bra relation med min fina bebis när han växer upp och blir stor och kanske skaffa några syskon till honom också <3 Sen vill jag såklart ha en bra ekonomi, kunna leva bra utan att behöva oroa sig och även kunna resa mycket vore helt underbart! Ett drömliv skulle ju vara att kunna ha så bra ekonomi att jag kunde vara hemmafru och vara hemma med mina barn och då gärna i ett varmare land (!!) och ett fint lyxigt hus. Men mina drömmar är egentligen bara att känna mig tillfreds med mig och min familj och se min fina bebis växa upp och bli lycklig han med :)






kladdkaksmuffins <3

 

Har bakat kladdmuffins nu och jag har hittat ett nytt favoritrecept som ni måste pröva! De här är verkligen som små kladdkakor och inte som vanliga kladdmuffins jag gjort tidigare. Smeten blir tjockare och resultatet blir lovely! De blir riktigt kladdiga inuti så de är perfekt att använda såna här formar och äta med sked, men det funkar även i pappers fast blir lite kladdigt ;)

 






time flies

 

Så söt bild jag hittade på min lillebror, gud vad tiden går fort, nu är han tre år och ska bli morbror liksom ;) Idag har jag suttit framför tv:n precis hela dagen men inte sysslolös utan jag har rensat ur en massa lådor och fått ihop ett helt gäng med kassar som ska slängas. Har gjort plats i två lådor för bebiskläder vilket verkligen behövdes.  Nu är det lite mer än 3 veckor sen jag kom hem, okej tiden har väl gått ganska fort men det känns hopplöst att det fortfarande är tid kvar tills min älskling kommer hem. Det är ju meningen att vi ska vara tillsammans nu och att han också ska kunna känna bebis sparkar varje dag... Väldigt jobbigt att vara ifrån varandra men det viktiga är ju att han är här när bebis kommer och blir det som de sagt så kan han vara här om en månad. Känns långt bort men men... Nu ska vi se om jag pallrar mig ut med lite återvinning eller sätter mig och pluggar en stund.

 

 

 

 

 


♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.

 

Kommer ni ihåg utmaningen jag började med för sisådär ett år sedan? Ja jag har fortfarande bara kommit till 14 av 30 haha så det är väl dags att sätta igång. Har fastnat på denna då jag aldrig tar dagens outfit men idag lyckades jag. Lite svårt med kläder nu men en gammal tunika från Bikbok och mina träningsshorts (ja det är de enda byxor jag kan ha nu) från Nike som är supersköna och så ett par svarta ballerina till det, höll på (och håller på) att svettas ihjäl vill jag lova!

 






svart vs blont

 

Alltså jag är kissnödig HELA tiden, HELA tiden. Bara så ni vet haha... Idag har jag faktiskt lagat kyckling och potatis som jag åt nyss, jag hatar ju att laga mat men vad gör man inte för bebis i magen som behöver näring... Städat så lägenheten ser "okej" ut iallafall för nu ska Mariam komma över en stund, eller kanske stannar vi ute det är ju så fint väder, ska snart gå och möta henne iallafall.

 

Det jag tänkte säga med bilderna är att jag har bestämt att jag måste återgå till min vanliga hårfärg! På första bilden har jag den och visst ser jag liten ut haha, där var jag bara 16, 5 år sen! Anyways, jag älskar verkligen att ha svart hår och jag tycker att jag passar så mycket bättre i det men jag står inte ut med utväxten längre. Efter två veckor har jag en blond utväxt som ser rent utsagt förjävlig ut och just nu har jag en på kanske 1,5 cm och ja jag ser inte klok ut... Men har bestämt att ha rehab för håret nu tills skolan börjar och sen lägga i en brun toning i utväxten när jag börjar och sen gradvis tona ljusare, eftersom jag bara använt toning tvättas ju färgen ur också.. Kommer sakna svart hår, det är så snyggt, men det funkar inte att tona varannan vecka, mitt hår ramlar av så att jag snart inte har något kvar alls.. Så om ett år har jag förmodligen kommit tillbaks till min vanliga blonda färg.

 

 

 

 


baby clothes

 

Jag har ju fått sjukt mycket presenter till bebis, hade med mig en hel extra väska hem från Ecuador med kläder och bebissaker från Andres familj. Dels hade han själv handlat som en galning och sen gav alla släktingar en massa så jag tänkte visa några saker i taget iallafall :) Själv har jag ju inte köpt ett enda bebisplagg! Det enda jag själv köpt är ett handduksset, en napp och två flaskor. Anyways, ett jättesött set med haklapp, mössa och tofflor och sen söta bebisstrumpor som Andres köpt :)

 

Märker att min blogg redan blivit en bebisblogg, satt och kollade på inlägg från i höstas och då handlade min blogg i princip om träning, party och förälskelse men gud vad livet förändrats sen dess och därav också bloggen! Ärligt talat har jag inte mycket mer i tankarna än mina två älsklingar...

 

 

 


This is bad, real bad, Michael Jackson

 

I never thought I'd fall for you as hard as I did
You got me thinkin' bout our life our house and kids, yeah
Every mornin' I look at you and smile
'Cause boy you came around and you knocked me down
Knocked me down







örhängen

Sämsta kvaliteten, tagen med iphonekameran :(

 

Så bra grej som jag köpte i kusten i Ecuador, de gick och sålde dem på stranden för en tjuga. Supersmart ju och jag fick plats med nästan alla mina örhängen där, gav en till Veronica också men hon får bara plats med en bråkdel av sina haha. Dock hade den en ful träfärg men vi har sprayat dem svarta, blev assnyggt :)

 






bilder från landet

 

Lite bilder ifrån landet förra veckan, mina fina syskon och så jag i Linköping. Hade ju ingen kamera utan bara telefonen så blev inte många bilder. Var där två veckor och det gick snabbt faktiskt, tidigare somrar har jag bara vart en vecka på landet. Det är så underbart att vara med Elliot, saknar verkligen att bo med honom! Han kan bete sig som en riktig liten skitunge ibland (rätt ofta) och har till och med tonårsattityd fast han är tre år typ "Om du inte slutar med det där får du gå och lägga dig" "Jag VILL gå och lägga mig" alltså han har en "och??" attityd haha hur skall det bli när han blir större. Men han är också världens sötaste och underbaraste, så mycket som jag älskar honom har jag alltid tänkt gud hur ska det bli när jag får ett eget barn om jag känner såhär för min lillebror. Så nu får vi se när min lilla älskling föds till slut hur det känns! Mamma och dem kommer iallafall hem från landet om en och en halv vecka och då åker jag till Södertälje och invaderar dem ett tag så jag får umgås med min älskling. Elliot är så söt, han har fått en docka han döpt till "Jamie Nathan" fast han säger "näjfan" och så har han fått känna när min Nathan sparkar och frågar om han simmar där inne i magen <3

 

Idag var lite motsatsen till igår, vaknade vid tio och har varit väldigt seg hela dagen, städat litegrann och sen har jag läst en del kurslitteratur men annars ingenting. Jag är faktiskt skitsur att det skall vara sånt himla underbart väder nu när jag är helt själv här, jag vägrar gå ut ensam så jag sitter inne och det skulle kännas mindre jobbigt om det regnade liksom haha.

 

 

 

 

 


Gravid-lista

När fick ni reda på att du var gravid? Den 20 mars när jag var i sjunde veckan. Efter veckor av extrem trötthet, morgonillamående och två morgonspyor på landet den helgen gav mamma mig pengar till graviditetstest.

Beräknat förlossningsdatum:
7 november 2011

Var det planerat?
Nej men inte ovälkommet för det :)

Berättade för familjen:
För mamma (och Jamie) direkt efter testet tagits eftersom de var hemma och bara väntade, mamma var redan säker på att jag var gravid ;) Min moster och syrrorna fick veta någon vecka senare för att det var så svårt (mest för mamma) att hålla det hemligt haha. Andres ringde sina föräldrar och farmor direkt och hans släkt fick veta före resten av min.

Har du mått illa?
JA! De fyra första månaderna (ja fyra inte tre som de säger) var inte roliga. Spydde minst en gång varje morgon och mådde sjukt illa, äcklades av mat och t.ex. spydde jag rakt ut över räcket på bron i tågstationen i Flempan i morgonrusning... Japp...

Foglossning?
Nej och har nog ärligt talat fortfarande inte fattat vad det är, kanske jag gör om jag börjar lida av det ;)


Andra krämpor? Ont i ryggen och mer stel än innan och det är nog också pga att jag inte tränat sen jag blev gravid. Sen har jag haft en del ont i en punkt precis ovanför där magen börjar vid revbenen.

Cravings:
Ingenting egentligen, men har börjat äta en massa äpplen och äpplen har jag aldrig gillar förut.

Avsmak för något?
Kött! Kunde jag inte alls äta de första månaderna och då framförallt typ fläskkotlett fy fasen, blir fortfarande äcklad av det ;)

Vad tror du att det blir för kön?
Vi vet ju nu att det är en pojke och jag tänkte mig hela tiden att det var det också, tror mest att det är för att på spanska (pratar ju spanska med bebis pappa) så säger man "min son" som betyder mitt barn medan "dotter" bara betyder dotter så jag sa ju liksom hela tiden "min son" haha... Språkstrul men ni fattar haha. Nu känns det så naturligt att jag ska få en pojke även om jag alltid sagt att jag vill ha en flicka.

Första ultraljudet:
I vecka 10 tror jag det var gjorde jag VUL där man såg en liten liten bebis på skärmen, bara några centimeter stor men ändå med huvud, ben och armar hihi :)

Andra Ultraljudet:
Den 8 juni var jag och mamma och såg en liten kille som låg och sög på tummen och knep igen händerna. Det var inte alls svårt att se att det var en kille, vi bad att få se och ja där var alla killdelar helt synliga och ur dem kom ett litet vitt streck, det såg ut som en kisstråle! Vi frågade barnmorskan om han kissade och hon sa att hon inte visste hur det såg ut men att det säkert kunde vara så haha.

Behöver du kissa ofta?
Nu går jag och kissar hela tiden och det värsta är att jag vaknar på natten och håller mig för att jag inte vill gå upp. Och jag är en person som tidigare bara behövde kissa några gånger om dagen, störande!!

Hur mycket har du gått upp i vikt:
I början gick jag till och med ner lite i vikt då jag mådde så dåligt. I vecka 18 vägde jag ett kilo mer än vanligt och på fem veckor gick jag upp 5 kilo till och nu de senaste veckorna ytterliggare ett så det är 7 kilo hittils.

Är du rädd inför förlossniningen?
Nej faktiskt inte, jag var med när min lillebror föddes och då var det i och för sig en väldigt enkel förlossning men vad fasen det är ju något man måste gå igenom och man kan nog inte föreställa sig smärtan förens man väl känner den. Men lär nog oroa mig för att något ska gå fel under själva förlossningen och sådär...






svullna fingrar

 

Jag vet inte hur lätt det är att verkligen se det på bilderna och kanske speciellt för er som inte vet hur mina händer ser ut i vanliga fall men här är iallafall mina fingrar uppsvullna som bara den, på korven till pekfinger kan ni väl iallafall se det haha! Det är en av de mindre roliga och mer knäppa biverkningarna av graviditeten, det stämmer verkligen, man kan ju få uppsvullna fötter och händer och har fått några gånger att händerna känns jätteobehagliga, stela och liksom ja uppsvullna helt enkelt och här var förra veckan i Linköping som det hände. Lustigt att min bebis i magen till och med gör att fingrarna svullnar upp haha, men jag godtar allt nu, inget är värre än illamåendet jag levde med de första fyra månaderna, fattar inte hur jag stod ut alltså :p

 

Var med Caroline och tog en glass och sen en sväng här hemma, annars har jag bara pluggat och fixat och så var jag och handlade. Vindruvor på extrapris är alltid lycka för mig haha! Ska äta lite nu och sen fortsätta plugga :)






Effektiv morgon

Har verkligen varit sjukt effektiv nu på morgonen, klockan ringde halv 7 och jag var inte glad när jag gick upp kan jag lova haha. Började tvätta vid sju och nu är jag nästan klar, men just my luck, de har precis fixat den ena maskinen som varit trasig (sen min tvätt fastnade i den innan sommaren) och jag tvättade en maskin i den men den andra jag la i bara hängde den sig och nu ligger alla mina lakan där i och maskinen går inte att öppna, så irriterande! Medans så städade jag trapporna här vilken tog två timmar och ja, kondisen är inte var den var, jag dog nästan när jag gick upp för fyra trappor i sträck haha. Och jag är stel som fasen med ont i ryggen, jag har ju dålig rygg men har inte haft problem med den nu när jag tränat regelbundet och nu när träningen är borta, jag bär på en bebis och väger liite mer så strular den som sjutton. Går runt som en gammal gammal tant här i lägenheten...

Förresten vägde jag mig precis och vågen stod på 60 kg! Min våg är egentligen inte att lita på då den alltid strulat men hos barnmorskan sist hade jag gått upp till 58,9 så det kan nog stämma bra det. Det är så roligt för efter 18 veckors graviditet hade jag gått upp 1 kilo bara och när jag kom hem från Ecuador efter fem veckor hade jag gått upp 5 kilo till! Och nu är det alltså kanske 7 kilo jag gått upp allt som allt efter 26 veckor. Ska bli kul att se sen på nästa kontroll hos barnmorskan om jag gått upp något mer :) Den 17 augusti har jag nästa besök. Nu ska jag fortsätta fixa här och bädda nya lakan, dvs. stappla iväg haha.





26 veckor



Här är magbild från idag 26+1, tycker inte direkt man ser någon skillnad från för en vecka sen men om ni kollar in vecka 20 och för att inte tala om vecka 15, gud vad den växt!! Dock känns det som att det är såå lång tid kvar nu, att fast jag kan känna min lilla bebis röra sig och ha sig där inne, att han är så himla med hela tiden så är han ju ändå så långt bort... Helt sjukt att han är här i min mage, en liten minibebis på 30 cm men helt utvecklad och man vet att han är där hela tiden och man känner honom men ändå är det ju inte samma sak som att ha honom här, haha låter helt flummigt men jaa... Längtar helt enkelt efter att få se min bebis och hålla i honom, gosh!

Har legat och pluggat och sen har sprayat en örhängeshängare i svart färg, dock var det kanske inte så smart att göra det i badrummet då luften nu knappt går att andas och det är ett tunnt lager svart över hela golvet, haha fuck! Ska torka upp och så i säng!






med jessica ,


Blev en cocacola (love) på en uteservering här på Götgatan. Kanske inte det mysigaste vid vägen haha men kul att sitta och titta på lite folk också ;) Sen har jag suttit här och kollat upp massa viktiga grejer, försäkringskassan och sånt kul! Har dock sån jääkla värk i ryggen nu så måste härifrån. Ska lägga mig i soffan och plugga en stund, sen kommer jag in med en magbild från idag :)






tisdag

 

God morgon! Vaknade först vid 6 och det var ju liite svårt att sova p.ga. värmen och då har jag alla överfönster helt öppna. Men sen gick jag upp vid halv 10 och nu är jag fixad, har diskat, städat badrummet och plockat lite här. Jessica ska ju komma hit om nån timme och antar att vi går ut och går runt lite här i solen, ska iväg och boka en tvättid nu och se till trapporna som jag ju städar. Ska också försöka att inte klaga på värmen nu haha! Men lite irriterande att jag nu är så tjock om magen att jag inte kan ha några short och absolut inga linnen utan det måste vara en tunika och så får jag ha ett par helt uppknäppta shorts under.. Oh well ;)

 

Förresten, bilden är på Andres när han var bebis, visst ser han lite ut som en flicka? Haha, söt iallafall! Hade tänkt lägga en bebisbild på honom och en på mig men jag har visst ingen här på mig så det får bli såhär bara, men visst har min bebis oddsen med sig att bli söt, och även en tjockis haha, sjukt spännande att se vem han liknar!





26 C hos mig

Nu är jag så trött att jag nästan smäller av! Var ju i och för sig uppe vid fem imorse.. Har hunnit städa upp lite här iallafall, imorgon kommer Jessie hit en sväng. Satte mig för att börja läsa i en kursbok men ögonen går verkligen i kors så nu blir det sängen helt enkelt...

Förresten, har inte använt mitt bankkort på så länge att jag idag när jag skulle handla helt glömt bort koden! Så fick gå tillbaks hem igen och kolla vad det var innan jag kunde handla, haha så kan det gå. Det är 26C varmt i min lägenhet, står verkligen inte ut, ska iallafall föörsöööka somna nu, wish me luck!






25 veckor


25 veckors bilden är tagen förra tisdagen tror jag, nu är jag redan i 26! Tog en bild för 24 veckor också men den blev så suddig och dålig i iphonen så vi skippar den. Men visst har magen spurtat nu eller vad? Tycker den blivit mycket större, den ser ju riktigt enorm ut haha! Satte på hög musik nu och då vaknade bebis till och håller nog på att dansa där inne nu känns det som. Tycker att magen är så stor redan nu men det är 14 veckor kvar som han skall växa därinne, helt sjukt! Nu är det under 100 dagar kvar till beräknad förlossning, längtar, det känns väldigt långt bort men samtidigt vet jag att det inte är så lång tid egentligen. Min älskade bebis har ett nytt sätt nu att röra sig, det är inte bara sparkar man känner utan man känner även hur han liksom trycker ut lite och sen drar en hand eller fot längst med magen som en smekning, så sött :) Åh vad jag är otålig, vill bara ha min bebis här och se hur underbar han är... Well, 14 weeks to go!






manikyr


Gjorde en söt manikyr innan jag åkte med rosa, snett över med vitt och sen rosa glitter på det :) Var dock tvungen att klippa av mina naglar helt nu för det var flera som gått sönder, kan ju lova att det såg finare ut när jag gjorde det med lite längre naglar men men... Gjorde likadant på tårna också :)


måndag


Väcktes vid fem imorse av solen och vad säker på att klockan var typ halv 12 och att det verkligen var dags att gå upp och sen kunde jag inte somna om... Vet att man inte ska klaga på solen med vad fasen klockan fem?! Bestämde iallafall för att göra lite nytta så nu har jag tvättat sex maskiner tvätt, en med mitt eget som var på handtvätt och sen mammas som hon skickade med från landet. Sen har jag hjälp Jesso att fixa lite här för de ska komma och fixa fönstren och det såg verkligen inte klokt ut här ^^ Ska tvätta lite till och sen kanske äta lunch innan jag åker hem till mig och tar itu med allt där.

Har haft det jättebra på landet och som ni kanske märkte bestämde jag mig för att stanna två veckor istället för en men igår var jag tvungen att lämna bilen till mormor igen. Vi har egentligen haft dåligt väder men det har vart rätt skönt ändå, spelat massa kort, umgåtts, vi var i Linköping en natt och andra dagen i Lkpg var den enda med superfint väder och då var vi och badade så jag tog sommarens första och förmodligen sista dopp i Sverige. Sen har vi inte gjort så mycket mer, ätit massa och bara segat och så myst av att vara med min söta Elliot såklart! Har inga bilder för jag lämnade min kassa kamera i Ecuador men har tagit några med iphonen som jag kanske lägger upp sen :)

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!