Judendomen


Gjorde precis en smoothie med is, jordgubbar, banan och mjölk =)

Jag läser ju en kurs om kristendomen nu i skolan och där ingår även judendomen på ett litet hörn och jag håller på med boken om judendomen nu. Vad mycket det är man inte vet! Jag har ju alltid vetat om förintelsen av judarna som skedde på Hitlers tid och det förtryck de var under då. Men det var knappast där det började, de stackarna har ju varit förtrycka typ ända sen tidernas början. De har flyttat runt från land till land men sedan kastats ut, judendom har förbjudits, det har funnits speciella lagar mot dem som folkslag. De anklagades för att ha startat digerdöden, hålla på med häxeri, vara i förbund med djävulen, ägna sig åt ritualmord osv osv. Många gånger blev de tvingade att antingen döpa sig eller dö och många valde att dö. Jag har aldrig vetat om att det varit så pass! Jag har läst nästan hela boken nu och på var och varannan sida står det just om hur judarna blir förtryckta och utslängda från ett land både före och efter vår tid. Sjukt ju! Då kan man ju tänka att det var andra tider och att människorna var dumma då men sen kommer man på att förintelsen skedde för typ 70 år sen! När ens egen gammelmormor levde. Alltså för 70 år sen var folk övertygade om att det var rätt att utrota judarna. Det låter ju så sjukt att det inte är sant! Så himla svårt att tro att folk kan vara så dumma i nutid. Det har visst inte utvecklats mycket när man tänker så...

Idag var jag på besök hos två olika kyrkor, en frikyrklig eller vad man nu kallar det typ som pingstkyrkan. Sen var jag också hos katolska domkyrkan. Jag trivdes verkligen bäst hos den första! Jag visste inte att det fanns så pass mycket skillnader hos katolska kyrkan. Det jag reagerade mest på var att de har en massa helgon som alltså vi människor bestämmer vilka som ska bli heliga personer. Det tycker jag inte är rätt... Den första kyrkan vi besökte heter New life och namnet fick mig att bli lite skraj, det låter ju typ som new age och helt sektaktigt men det var inte alls så när vi kom dit. Det jag gillade med pastorn där var att han inte vek sig, han sa att han tror på hela bibeln och när han sen fick frågor om svåra saker som kvinnor som nedvärderas gav han ett riktigt bra svar om att kvinnor och män har olika roller i bibeln men det är först i samhället som vi människor värderar de roller man har... Men men nu orkar jag inte snacka mer om detta ;) Ska dricka upp min smoothie och kanske plugga lite mer om judendom ;)




Shopping från Ellos


Är inte på skrivhumör men tänkte ändå visa shoppingen från Ellos som jag fick hem igår. Jag hade ju presentkort där så allt detta fick jag för 400 nånting. En turkos strandtopp, två par tygskor i svart och rött :) En gul träningstopp och ett par chinos. Vart jättenöjd med chinosen, var väldigt osäker på hur de skulle se ut på men de satt jättesnyggt =) Sen är det även en turkos tubtopp som inte var med i detta paket.

I know sometimes it's gonna rain
But baby can we make up now
Cus I can't sleep through the pain





...



I don't wanna be without you babe
I don't want a broken heart
Don't wanna take a breath without you babe
I don't want to play that part I know that
I love you but let me just say
I don't wanna love you in no kinda way, no no
I don't want a broken heart
And I don't want to play the broken-hearted girl no no
No broken-hearted girl
I'm no broken-hearted girl







Våren hos Gina tricot



Satt och kollade igenom allt på Ginas hemsida, så skoj att de skaffade webshop, gillar nämligen inte butiken särskilt. Fruktansvärd musik, väldigt rörigt och ofta fullt med folk, och så är det ju så fruktansvärt ljust också. Very well, här får ni se de favoriter jag hittade i deras kollektion. Det mönster man kan se är väl att den där färgen, vad sjutton kallas den? Aprikos? Rosa/orange? Iallafall den färgen är en favorit. Har inga plagg alls i den men är väldigt förtjust i den nu, vill gärna köpa några! Jag vet att den passar bäst när man är lite solbränd och sådär man vad sjutton, jag är vit men vill använda den ändå and I will! Det jag verkligen ska köpa är ett par jeansleggings, vet inte om det blir precis dem men ett par iallafall, ska börja användas nu när det blir lite varmare. Och sen har jag funderat på tunikan som kostar 149:- också men resten blir det nog inget med utan det är only inspiration ;)

Vet ni vad idag har jag varit jätteduktig. Har pluggat massor, minst flera timmar sammanlagt. Har läst över 4 kapitel i boken om judendomen. Har bestämt mig för att börja direkt nu och go for it med kristendomen, kommer ju jobba och inte ha så mycket tid så. Jag ska läsa böckerna och skriva mina anteckningar, först för hand och sen in på datan direkt. Så är det dem jag ska plugga på sen så behöver jag inte läsa böckerna ytterliggare en gång som inför denna kurs. Har lektioner nästan varje dag på denna kurs, 14 föreläsningar och denna kurs hade bara 5, och lika lång tidsperiod är det. Sjukt! Men men jag klarar mig nog, kommer missa en del eftersom jag redan tackat ja till att jobba men så länge jag får G så. Mitt öga mår mycket bättre. Imorse var det bara rött på nedersta delen och nu var det helt borta! börjar dock kännas väldigt trött nu... Men ingen ögoninflammation var det iaf, vet inte vad det var men kanske att jag stod i kylan (drag maybe) hela torsdagen.. Skumt!




Ögoninflammation och tenta


Elliot åkte pulka på landet, så söt =)

Usch o fy jag tror jag har fått ögoninflammation! Igår var speciellt halva mitt högra öga väldigt rött men båda ögonen var bara trötta så jag tänkte att det bara var därför. Men nu är det fortfarande rött och dessutom känns det irriterat, när jag blinkar och sådär. Läste dock precis att om man bara har ena ögat rött ska man vända sig till läkare, o än så länge är det bara ena.. Jobbigt.

Dessutom har jag tenta idag kl 14-18. Hoppas verkligen att det går bra och att det inte är för svåra frågor. Det är min första salstenta så jag är lite spänd på att se vad det är för något. Har pluggat mycket och jag kan väldigt mycket om både hinduism och buddhism nu men vem vet om jag pluggat och kan rätt saker... Svårt det där. Carro ska iallafall komma hit snart och vi ska äta lunch och sen åka till skolan tillsammans kl halv 1. Önska mig lycka till är ni snälla, jag hoppas det är många frågor så man har chans att klara än del så det inte blir få svåra frågor som man kanske inte kan... Aja det blir att ta med mig en pepsi för socker till hjärnan haha. Igår köpte jag nämligen en hel platta pepsi hihi.





Söt topp från Gina





Nu har jag precis lyssnat klart på två föreläsningar om Hinduismen, läraren var så skön att han la ut sina powerpoints föreläsningar tillsammans med ljud så det är helt suveränt. Känner igen och kan det mesta han pratar om så det är ba. Några ord kvar att lära mig har jag, men det går =) Nu ska jag läsa igenom allt jag skrivit, anteckningar från föreläsningar + böckerna. Men först tänkte jag visa er toppen jag köpte hos Gina, visst är den söt?! Det såg faktiskt bra ut som magtröja tycker jag, dock kommer jag nog ha den med ett vitt linne under som jag har idag. Men där ser ni också lite av min superfina piercing som är just 3 körsbär precis som på tröjan.

Aja nu ska jag sätta fart, vid 4 ungefär ska jag möta Paul och åka in till stan han ska köpa en minidator... Jag hoppas på att få äta fläskfile med bearnaise o pommes, har ätit ugnspannkaka 3 gr de senaste två dagarna... Så. Om vi inte hörs idag så ska ni veta att jag jobbar 7-17 imorgon i SOLNA. Not fun, 10 timmar och jag ska upp en trevlig tid som 04.30. Oh yes. Cash money var det ja...





Träning, plugg och jobb



Nu ska jag träna, idag blir det kondition men jag kör bara en halvtimme idag tror jag. Känner att jag inte orkar 50 min, den dödar verkligen! Så nu blir det britney på hög volym som passar jättebra till! Vid 12 kommer Carolina hit och så ska vi plugga religion tillsammans och sen ikväll är det jobb. Har köpt en supersöt tröja som ni får se sen, love it :)





The legendary miss britney spears



Hittade den här videon på youtube som är inför Britney's turne och videon är ju skitbra. Det är massa klipp från hela hennes karriär, hon har verkligen gjort mycket bra grejer alltså! Jag såg en dokumentär om henne förra veckan som var inspelad under 2008 och när man fick se henne när hon skulle gå och shoppa i en affär och alla kameror paparazzis som följde, det var verkligen vidrigt! Blev nästan tårögd för det var så sinnessjukt, och britney ba "okej nu är jag skraj" för dom skäms inte utan bara attackerar henne. Visserligen kan man ju säga att hon valt det där livet själv men det är fruktansvärt skrämmande att det finns ett 'behov' av och en marknad för bilder på henne så pass mycket att folk lever på det och verkligen beter sig hur som helst för en bild. Sjukt! Nu verkar det iallafall som om Britney är tillbaks på banan så jag hoppas det går bra för henne nu :)

Nu ska jag skriva klart ett PM från seminariet jag inte var på i fredags, som tur behövde jag bara skriva 1000 tecken extra, schysst av läraren. Har redan börjat igår så jag har ungefär hälften avklarat så nu ska jag bara flumma lite om den här buddhistiska texten jag läst. Om jag ska vara ärlig så har denna text inte varit så sjukt svår trots att den varit på engelska utan den har faktiskt fått mig att förstå mig på buddhismen lite mer så det är ju kul. Intensiv pluggning blir det som gäller idag, nu har jag tre dagar på mig att lära mig allt innan tentan på fredag för jag jobbar hela torsdagen. wish me luck med mitt pluggande!





Red by Rebecca.

red

red - by sskrebecca on Polyvore.com

Såg en tjej på blogg.se som tipsade om den här sidan där man sätter ihop collage med kläder och prylar, jätteskoj och lätt :) Jag gjorde en som var väldigt mycket röd så jag bestämde mig för att den fick bli helt röd och så här blev det! Rött är min favoritfärg som ni kanske förstår ;) Skulle verkligen vilja ha ett par röda converse, och allt annat var också jättesnyggt!

Har annars precis blivit klar med att skriva in sammanfattningen jag skrev från Buddhismen boken samt skrivit ut den, ett arbete om skillnader och likheter mellan buddhism och hinduism samt några gamla tentor att öva på. Så nu är jag fri att bara börja plugga, läsa igenom mina papper och öva på tentorna. Tänkte sätta mig och kolla på Desperate housewives från i tisdags nu, tillsammans med plugg givetvis ;) Blir nog de 60 glosorna på sanskrit (?!!?!) och jag som kollar på Desperate housewives.



Lördag kväll



Hello, tänkte att ni skulle få se en till bild från fotograferingen med Petra. Vet inte riktigt vad jag tycker om denna bild, det syns inte så bra i så litet format men ögonen ser jättekonstiga ut! Vet inte om det är fransarna som gör det men de ser liksom vattniga och ljusa ut. Hela jag var lite väl blek där tycker jag haha...

Jag och Paul har precis kollat klart på filmen Who's your daddy? som var ganska kul. Vi har lagt in citronfromage i kylen som snart är klar, gott. Paul sitter o kör lite psp nu och jag håller på att skriva in mina anteckningar från Buddhismen boken på datan men tog en liten paus. Ja ni jag pluggar ungefär varje 'ledig' stund nu ;) Tenta på fredag! Vi hörs imorrn!





Arbetsskada; det enda jag vill äta är våfflor

Nu har jag jobbat två dagar på nya jobbet och under dessa dagar har jag stått och serverat våfflor med vaniljglass och sylt. Det har varit jättekul! Det enda negativa är att ryggen värker efter ett tag eftersom att man står hela tiden. Men ett annat problem är att det enda jag vill äta är våfflor. Åhhhh det är det enda jag är sugen på! Man skulle kunna tro att jag inte skulle vilja äta det efter att ha stått med det hela dagarna men jag är bara sååå sugen. Har själv bara ätit ett litet våffelhjärta då vi inte själva får äta av maten så... Våfffflooooooor! Vet ni att jag inte ens gillade våfflor innan? Men nu är de my best friend. Med glass.... Åh. Aja får se vad det blir till kvällen, kanske en påse chips som lilla Elliot iallafall ser ut att gilla =)






Effektiv dag



Idag har varit en väldigt effektiv dag, bland annat dammade jag uppe på mitt skåp där alla mjukisdjur sitter. Har en hel del ser jag nu men alla är speciella och det är inte många där jag skulle kunna tänka mig att slänga. Favoriten över alla andra är helt klart lilla Lurvo som sitter längst ut till vänster, mitt bästa gosedjur som jag fick när jag var 5, han har hängt med på mycket han!

Annars började jag dagen med att plugga hinduism, satt med boken och skrev ner det viktigaste, sen storstädade jag rummet, dammade dammsög, damm'piskade' sängen med en cool grej till dammsugaren (faktiskt ett infall efter att ha sett tanterna från Rent hus på nyhetsmorgon imorse...) Sen tränade jag 50 minuters kondition, helt utan pauser! annars brukar jag alltid behöva det men det gick bra men blev helt mör såklart... Sen har jag pluggat massa mer, gått igenom hela feta boken och precis skrivit klart det på datan och skrivit ut. Har även bakat våfflor o värmt marsmallows på spisen o ätit haha. Vet ni jag kände på mig imorse när jag satte mig o pluggade att detta skulle bli en bra dag, och idag fick jag veta att jag fått jobb! Så kul =) Nu är jag helt slut, ska sova nu =)





Godnatt




Som jag skrivit tidigare har jag ju en tillgodo check hos Ellos på 300 och så får jag 300 kr rabatt om jag handlar för mer än 900, så det tänkte jag göra och alltså bara betala 300 kr ;) You get it? Det här är vad jag tänkte välja, ett par chinos och två par tygskor som jag velat ha =) Tänkte ju köpa skorna hos skopunkten men på detta sätt blir det mycket billigare. Samma sak gäller chinosen, bh:arna och sporttopen som jag tänkt köpa innan och passar på när det finns här. Båda bh:arna är balconette som är min favorit men som det inte finns mycket av i affärerna, de är även som t-shirt bh:s så de syns inte tydligt under kläder vilket är bra. Den blåa tröjan är så snygg och ska användas med en bikinitop under, har velat ha den länge! Orkar inte beställa nu utan det blir nog när lönen kommit och så, men nu har jag gjort i ordning en önskelista iallafall ;)

Nu säger jag god natt, ska bara borsta tänderna och sen i säng. Imorgon måste jag verkligen plugga asmycket... Så en god natts sömn behövs. Har haft så himla ont i magen under kvällen, min nya vän laktosintolerans som gör sig påmind efter att jag ätit ugnspannkaka till lunch. Jaja, god natt =)





En besvikelse för 23 kronor!



Har velat testa den nya magnum temptation med mandel och kolasås och grejer så igår köpte mamma en. Vet ni vad den gick på?! 23 fucking spänn! Helt sinnessjukt och den är dessutom mindre än vanliga magnumglassarna. Bara att den ligger i en kartong med tejp, plast i och grejer (miljömedvetet eller...). Den smakade helt ok men jag kommer aldrig köpa den igen eftersom att den var alldeles för dyr!

Iallafall... Ska straxt iväg på jobbintervju. Wish me luck men jag försöker att inte förvänta mig något, blir det inget så är det ju bara som vanligt och det är ju inte så farligt ;) Hörs sen...





nageldekortationer



Hittade de här gamla nageldekorationerna i en necessär. Var flera år sen jag använde dem, hade även min egen "skönhetssalong" där jag sålde behandlingar och saker som nageldekorationer som kostade 2 kr styck. Tjänade en del på det haha. Bestämde mig iallafall för att använda slut på dem så jag kan slänga dem sen, lite roliga är de ju iallalfall!

Om en timme ska jag dra till jobbet, idag börjar jag halv 4. Inte så kul att jobba spec inte en söndag men men. Paul ska inte jobba utan han ska vara här och vara barnvakt till Elliot hehe :) Hinner inte med att fixa klart Raquels design nu för jag har en uppgift tills imorgon jag måste göra nu innan jag går. Det är en bild på Buddha som sitter och tar på marken och jag ska berätta om dess betydelse och sånt i morgon, har skrivit ut fakta så nu ska jag bara sätta mig och sätta ihop det. Mina solbrillor med styrka har förresten kommit, måste visa er dem sen..



Nu blir det detta till plugget. Har nu "mognat" så pass att jag inte MÅSTE äta lördagsgodis och läsk bara för att det är lördag utan igår var jag helt enkelt inte sugen så det blir nu istället, söndagsgodis haha. Mmmm!





Tell no one

Den här boken läste jag ut nu i fredags. Det var en grymt bra bok, så himla spännande! En sån bok som man kan ta fram för att bara läsa en sida ur och vara helt fast även om man inte hinner läsa mer. Boken handlar om en man vars fru blir mördad men efter 8 år får han anonyma mail som pekar på att hon är vid liv. Boken är gripande redan från början och språket är alldeles lovely! Läste boken på engelska och jag tycker det blir mycket bättre och mer intense liksom, när jag läste såg jag alltid allt framför mig som en riktig actionfilm eller engelsk deckare. Har tidigare lyssnat på en ljudbok av Harlan Coben som också var skitbra så jag ska definitivt läsa resten av hans böcker. Har bestämt mig för att Twilight böckerna ska läsas på engelska ;)

Har förresten inte hunnit uppdatera sen i onsdags som ni märkt. Har sovit hemma hos Paul och as you know hatar jag hans tangentbord, använder det dock nu. Har varit i skolan lite grann, chillat mkt, igår var jag på besök i ett hinduiskt tempel som var helt freeaky! De smörjde en staty med youghurt, banan, mjölk osv... ja ni hör! Efter det var jag ute i stan med Paul, hans kusin och vänner som är på besök från Paris. Det var en klubb som spelade typ tecno/electro/trance lr något sånt som jag hatar men annars var det kul... =) Skriver nog mer ikväll!





Onsdag

Hejhej, ska straxt iväg till bussen. Hoppas den är i tid men tanke på snöstormen... kanske bäst att gå ner, måste springa i sånt fall nu! Vi  hörs senare, ska fixa en uppgift med min grupp i skolan nu kl 11 det tar nog 2 timmar bara. Ciaoo


Svanar är så himla fina, och de håller sig till en partner hela livet, så sött =)




Why not take a crazy chance?




Fler coola grejer från Bluebox.se två roliga böcker, en med allt man borde lärt sig i grundskolan och en fylla-i-bok skitroliga verkar dem. Sen ett snyggt passfodral och pappershampoo, rolig grej det är ett papper man skrubbar håret med efter att ha blött det och så är det som shampoo, perfekt till resan hehe :)

Jag har fått en intervju på tisdag angående jobbet så håll tummarna för mig, behöver verkligen jobba! I dag har min avi för glasögonen kommit så jag ska åka och hämta dem straxt! Mamma vill inte ut pga snön men jag vill verkligen ha glasögonen NU NU NU (som en unge) så jag tänker ta bussen dit nu vid 20 över och hämta dem. Visar sen =) Hoppas de blev bra! Sen måste jag ju plugga också ja.... blää!





vad lösögonfransar kan göra




Jag blir nästan full i skratt när jag ser de här bilderna. Dem där jäkla lösögonfransarna alltså! Jag kämpade som en dåre för att få på dem, det var första gången jag hade och jag såg ju lagom klok ut. Det är de långa från H&M jag har på mig här, men då klippte jag även av dem en bit eftersom jag tyckte jag såg ut som jag vet inte vad. Har ju små ögon och är dessutom ljus så de här fransarna var inte det bästa valet I think, borde tagit de kortare! Jag tyckte att det såg bra ut med fransarna på långt håll men nära, som här tycker jag inte om det. Det ser liksom inte ut som jag! Ögonen gör ju så himla mycket och fransarna gjorde stor skillnad, känner inte igen mina egna ögon haha. Nej lösfransar var nog inte min grej, men på Raquel som också hade dessa fransar såg det ganska naturligt ut, men så har ju hon stora & mörka ögon så det är nog därför. Om jag testar lösfransar nån mer gång blir det nog den kortare varianten ;) Vad tycker ni om lösögonfransar? Har ni testat?





Utmaning, tre

♥ Tre jobb jag har haft: Tidningsutdelare 2003-2004, kioskbiträde från 2007 och fortfarande & jobbat i tvätten på badhus förra sommaren
♥ Tre platser jag har bott på: Bara olika adresser i Södertälje, samma nu i 14 år
♥ Tre saker jag gillar att se på TV: Desperate housewives, 2½ men, Top Model
♥ Tre favoriträtter: Fläskfile med bearnaisesås och pommes, stuvade makaroner och köttbullar, tacos
♥ Tre platser där jag helst skulle vilja vara just nu: Där det är varmt & soligt på en strand!, storstad med shopping & sevärdheter typ NY eller London
♥ Tre personer jag utmanar: Melowna, Raquel & Carro


Bilden är från oktober-nov då jag var med syrrorna i London. Här är jag och Jessie på vårt hotellrum där vi körde armbryning haha, gissa vem som vann?






Twilight böckerna



Jag såg ju Twilight filmen nu i höstas och blev som typ exakt alla andra som sett filmen helt fast, den var skitbra! Sen är det många som läst böckerna också och tyckt om dem så jag känner också för att börja läsa dem. Tror att jag skulle vilja börja och läsa Twilight boken även fast jag sett filmen, och sen läsa de andra. Frågan är om jag ska läsa dem på svenska eller engelska. Känns som att originalspråket skulle vara bättre än att läsa på svenska, men jag vet inte... Tycker att böckerna verkar riktigt bra och så gillar jag ju att läsa, även om jag har en massa chiclitt i bokhyllan sen brandrean på  ICA som väntar på att läsas skulle det vara kul att bryta av med något sånt här. Får se hur det blir men jag ska iallafall se till att läsa böckerna innan den andra filmen kommer!



Var bara tvungen att lägga ut denna video, hittade den hos Amaia som blivit helt fast vid vampyr snubben och vad ska man säga när man ser denna video... Ja se den själva!





Marianergraven



Hittade en tjej som hade en jätterolig utmaning på sin blogg förut, 7 olika bilder på naturen och sen ska man tolka den och sminka sig så som man tolkar. Skitcoola bidrag fanns så jag bestämde mig för att själv testa och det blev först 'marianergraven' som jag aldrig hört talas om förut men det är ett typ hål djupt djupt ner i vattnet! Lite trist att min kamera är så kass! Sminkningen ser mycket coolare och starkare ut i verkligheten, den är mer blå också som bilden är! Bilderna blir så ljusa och trista :s








Detta är vad jag använde, skuggor från L'oreal som är mina favoriter, 2 från make up store samt primer därifrån. På läpparna hade jag läppglans från Face och sen en del av skuggorna också.





Det roligaste jag sett på länge!



Det här var den roligaste videon jag sett på väldigt länge! Snubben är så skön att det inte är sant. Men det är bara kul om du känner igen Rihannas och Chris Brown's låtar. Såg den här videon på en tjejs blogg och var bara tvungen att lägga ut den så ni fick se. Har suttit och kollat på Yes man nu men blev trött så nu ska jag sova, hörs i morgon!





Sommarskor




Här är fyra par skor jag skulle vilja ha i sommar! Tygskor är ett måste, så skönt och bra och passar till allt. Hade ett par svarta från Åhlens i sommras men de gick sönder under hösten så jag fick slänga dem. Därför behöver jag nya, såg även att de hade röda på skopunkten och eftersom jag älskar rött vill jag verkligen ha dem! För både paren skulle det bli typ 220 kr tror jag =) Och ungefär 260 om jag dessutom köpte de gråa, ta 3 betala för 2 ni vet =) Så det blir nog att jag köper mina tygskor hos dem. Hittade även de söta ballerina skorna hos H&M i djurmönster, tycker de var snygga! 99kr så om jag ser dem ute nån gång kanske det blir ett köp :)

Åh fy sjutton. Jag har nu tränat i 50 minuter, kondition varierat med styrka, mest benen och som ni kanske vet har jag upptäckt att jag har absolut 0 styrka i benen. Kan inte ritkigt förstå det där, hur mina ben kan vara så svaga.. Men men det blir ändring på det nu vilket ska bli skönt. Har iallafall blivit helt slut, till sist kände jag bara för att lägga mig ner på golvet haha det är lite som beeptestet i skolan liksom. Men nu känns det väldigt skönt :) Ska in i duschen nu vilket verkligen behövs!






Roliga prylar till köket


Jag älskar prylar till hemmet! Förut var det det enda jag shoppade, innan jag upptäckte kläder. Tyckler fortfarande det är kul men lägger pengarna på kläder istället, men roliga prylar tills jag flyttar hemifrån är ju bra att investera i! En tvättsvamphållare man kan ha stående eller sätta upp på väggen och lägga svampen i  och en söt och praktisk besticklåda med bilder på bestickens plats, betydligt roligare än en vanlig vit!



Potatisskalare i form av kampsporttjej eller indian och coolaste rivjärnet som finns i form av massa olika tjejer. Så söta och roliga! Och dessa två grejer har jag faktiskt inte samlat på mig ännu, annars har jag ju det mesta till köket redan.




Snyggt och stylish servettställ med fjärilar och en cool visp som ska föreställa en bläckfisk. Alla prylarna kommer från Bluebox och där finns ännu mer kul grejer, brödrost, spel, disktrasor osv. osv. Lite som Lagerhaus fast på nätet :)






Besök hos ett hinduiskt tempel

Idag har jag haft mitt första seminarium för denna delkurs då vi pratade om en hinduisk text, kan inte påstå att jag blev mycket smartare en lite hjälpte det väl. Ska även skriva ett PM på 3000 tecken om det så måste fundera vidare... Mamma har bakat inför syrrans födelsedag så jag har precis ätit en mockaruta och en mandelmaräng :) Gott men är ändå hungrig eftersom jag inte ätit lunch. Klockan kvart i 4 måste jag gå då jag ska vara i Farsta strand kl 17 och besöka ett hinduiskt tempel. Ska bli kul att se hur det ser ut men det är inget kul att det är en fredag kväll! Och om jag ska vara ärlig har jag inte direkt blivit av med några fördomar mot hinduer genom att lära mig mer utan snarare kan man undra vad de är för freaks som kan tro på sånt här... Men får väl se hur det ser ut ikväll, har hört att de ska smörja in en staty med mjölk och annat. Så you see :p Fredag iallafall vilket innebär marabou hahha har hållt mig borta hela veckan men idag är det fritt fram för chokladen jag har i byrålådan :p



I've seen your face a thousand times
Have all your stories memorized
I've kissed your lips a million ways
But I still love to have you around

I've held you too many times to count
I think I know you inside out
And we're together most days
But I still love to have you around

It's you there when I close my eyes
And you in the morning
I never thought you'd still be mine
Or I'd really need to have you around

And you're the one I want and it's not just a phase
And you're the one I trust, our love is the real thing


THE REAL THING BABY!






Girlthing/Buenos Aires/Girlpower/Cala Azul Garden

Vad är dessa namn för något? Jo det var namn på mina mailtidningar som jag hade mellan jag var kanske 11 och 13-14. Kom och tänka på det idag när jag var hos Malin och Ida. Vet inte om det är några av er som var med under 'mailtidningspedioden', det var alltså innan bloggar, Stallet, Playahead osv. Det började med att jag fick mail till min första mail (typ reklam) för en mailtidning som sökte skribenter och jag ville skriva mode/skönhetsreportage. Istället blev det så att jag startade min egen mailtidning som kom ut ungefär en gång i veckan. Som mest hade jag nog 50 personer som prenumernerade på tidningen :) Minns att det var så himla kul! Gjorde snygga designers, loggor, bakgrunder och skrev massa reportage, krönikor, svarade på frågor osv. Girlthing och Girlpower var namn jag hade med jag tror Girlthing blev det som höll längst.... När jag kom från Spanien 2002 blev det Cala Azul Garden som var namnet på vårt hotell och jag skapade även en "spansk" mailtidning "Buenos Aires" inte visste jag att det låg i Argentina :p komplett med spanska färger och så innehöll den glosor på spanska, lite text på spanska, fakta om Spanien och sånt. Men den höll inte länge, var väl inte så poppis I guess =p Så kul var det iallafall, önskar att jag haft kvar tidningarna och kunnat se dem!! Någon av er som höll på med detta som små? Det var ju väldigt många som gjorde det verkar det som.

Förresten, en tjej berättade att min blogg sett konsig ut för henne i flera dagar, ser bloggen konstig ut hos er också? Den gör inte det hos mig så jag vill gärna veta om det är nåt fel på bloggen så jag kan försöka fixa det.





Torsdag med massa fika


Fotograf: Petra

Idag har jag varit hos Malin som är min gamla bästis, vi umgicks typ hela tiden mellan vi var kanske... 8 till 12 tror jag. Vi åt lunch där, ungspannkaka som är så himla gott och sen blev det fika. Massa fika som sagt, jag blir ju så överväldigad att jag känner att jag måste ta en av varje. Åt världens godaste kanelbulle med choklad, en biskvi och ett vaniljhjärta, allt hemmagjort. Bullarna var sjukt goda! Vi kom hem för en stund sen och jag har precis beställt 2 par glasögon från Favoptic, ett par vanliga såna där "smartglasögon" som är trendiga nu för tiden samt ett par pilotglasögon som jag ska ha med mörkt glas som solbrillor, det kommer vara underbart! Båda paren inklusive allt gick på 875 kr, snacka om att jag är glad! Dock har jag bara 850 kr kvar denna måndad :p men jag tänkte betala ena med denna månads pengar och ena med nästa, det dröjer ju ca 2 veckor tills de kommer också. Hade inte tänkt köpa några nya vanliga glasögon ännu men sen tänkte jag att det är lika bra, och mina fulisar har ju så mkt repor och jobbigt... Så jag längtar!

Känner att jag har skött denna månads ekomomi på bästa sätt! Betalade av ca 1500 kr av möblerna till mitt sparkonto, sparade 400 inför resan (lite men vad ska man göra...) och 300 kr inför vaxningen jag ska göra innan resan. Sen har jag shoppat lite, 2 tunikor och 2 koftor för sammanlagt mindre än 400 kr. Så går 400 till glasögonen och så har jag 400 kvar att typ leva av dvs. köpa chips/godis :p Känns så skönt att betala tillbaks pengarna jag tog från kontot när jag köpte mövlerna! Nu ska jag sätta på lite musik och läsa lite ur Bahadgavadgita eller vad sjutton den där hinduiska texten läser. Har redan läst den en gång men tänkte göra lite anteckningar nu så är jag typ megaförebredd inför seminariumet imorgon. Soligt är det också!





Ilningar i tänderna och ont i magen


Elliot kan ställa sig mot vad som helst nu ;) Bilden är från ikväll.

Gaah jag har blivit galen på mina tänder idag! Var hos tandläkaren i morse kl 8.45. Jag hade inga hål =) Däremot hade jag en del tandsten eller vad det nu är på de nedre framtänderna som han skrapade bort, det gjorde så jäkla ont när han tog bort det och blödde en del och nu känns det som att jag har världens hål mellan mittersta tänderna och det ilar som tusan! Måste haft massa äckel där innan haha :p Men nu blir jag galen på det här! Det känns som att jag har något som fastnat mellan tänderna fast jag inte har det... Dessutom har jag haft svinont i magen nu i flera timmar, det har precis börjat gå över. Vet inte vad det är! Har tänkt att jag vart laktosintolerant och skippat mjölken vilket hjälpt, men nu har jag börjat med laktosfri mjölk och fil idag och fått jätteont... Är jag så känslig eller är det något annat?

Jag ska inte bara klaga, annars har det varit en bra dag. Var i skolan och hade första föreläsningen om Buddhismen och sen var jag på stan och hämtade ut pappret från optikern för tredje (!) gången och nu är det äntligen fixat och jag har skickat iväg det! Hämtade också jeansen jag lämnade hos skräddaren igår och nu är de snygga stuprör för 160 kr :) Så bra, ska lämna in fler byxor sen! Sen mötte jag en rätt sur Paul men det gick över när han fick lite käk haha han är väl som mig och blir sur av hunger! Sen låg han och sov en stund som vanligt på vardagarna då han är så trött, men det var bara mysigt jag låg bredvid och läste Veckorevyn och en grymt bra bok på engelska jag håller på med nu. Sen när han vaknat lekte vi och gosade med lilla Elliot innan Paul drog hem :)

Vad är nu detta?! Jag tänkte att nu är det nog dags att gå och lägga sig, klockan måste vara mycket... Så är klockan kvart över 10! Haha, oh well jag lägger mig nog och läser lite ändå. Har inget mer att göra på datan nu. Imorrn ska jag upp rätt tidigt för att hinna träna och så där, vi ska vara hemma hos Malin imorgon klockan 10 (!). Så God natt!





Raquel och Rebecca



Här får ni se två bilder till som Petra lagt ut på sin blogg. Jag gillar båda två  :) Det funkar visst att le med tänderna nu och anledningen är ju att vi faktiskt garvade på riktigt så det är äkta smajl och inte fejkade.Gillar nog den andra bilden mer trots det... Läste hos Petra att hon skall skicka bilderna till oss idag, ska bli jättespännande att se dem! Hoppas det finns många bra :)

Nu är klockan redan 11, snabbt det går. Hade ställt klockan på halv 8 men vaknade innan det av Elliot som skrek, men det ledde bara till att jag vägrade gå upp och låg kvar till efter 8, suck! Har iallafall tränat mage och rygg nu och tagit en dusch, dammsugit rummet också, fattar inte hur det kan bli så himla dammigt så snabbt?! Eftersom Elliot kryper runt så måste jag dammsuga ordentligt nu också, vill ju inte att han ska behöva krypa bland dammtussar. Det blev ju inte att jag gick på stan igår eftersom Pauls tatuering gick så snabbt så jag ska försöka gå dit idag. Vet inte om det blir nu på förmiddagen eller i eftermiddag så jag tajmar att jag är på stan samtidigt som Paul slutar jobba. Får se hur det blir. Måste dit iallafall, även fast jag helst inte vill :(





Solglasögon och glasögon



Skrev ju om solbrillorna med styrka jag beställde, men de funkade inte utan de var för stora. Och ni vet inte hur himla glad jag är för det! 1700kr skulle de kosta hos Synsam, nu har jag hittat en hemsida, Favoptic, som säljer glasögon som kostar max 500 kr styck, och man får dem med solglas för 85 kronor extra! Så jag sparar över 1000 kr! Internet är verkligen så mycket bättre, och jag bryr mig inte om märken eller nåt utan vill mest bara kunna se och inte se hemsk ut heller. Har hittat ett par pilotbågar man kan ha med solglas så dem kommer ju se ut som riktiga solglasögon, även om jag inte tycker att jag passar så bra i solglasögon överhuvudtaget kommer det vara så skönt att kunna se i dem! Dessutom funderar jag på att köpa mig ett par nya glasögon också, har lånat hem dem på bilden och testat och tycker de ser rätt bra ut! Mina som jag har nu har ju massa repor och går lite sönder titt som tätt, och dessa kostar 395kr inklusive allt! Kan inte förstå att jag betalade ca 3000kr för mina glasögon för några år sen, bara för att de köptes i butik samt var märkesglasögon, och vem går och kollar på märket egentligen?! Detta kan nog vara värt att lägga de 1000 jag har kvar denna månad efter att ha bara sparat nästan allt på 1 par solbrillor och ett par glasögon istället för annat :) Det är ju definitivt mer användbart!





Like a butterfly


Här får ni se vad jag köpte i helgen. Och fejjan var lite knasig på andra bilden men jag kluddrar inte över som alla andra utan det fick bli en fin matchande fjäril istället, I'm like a butterfly alltså :p Har ju fjärilar på bloggen men jag tycker inte särskilt om fjärilar i verkligheten, tycker de är rätt äckliga och blir lite skraj när de fladdrar förbi, men på bild är de ju fina. En randig tunika med snygg öppning bak från Gina tricot, såg den på Lily's blogg och tyckte mycket om den, och så har jag ju velat ha något randigt! 149:- kostade den. Och sen en till tunika i rosa oversize som kommer vara jätteskön i sommar på beachen eller med leggins. 99:- från Bikbok då man fick en 50% rabatt. Raquel köpte en lika dan, alltså.... vad ska man säga, min snubbe verkar falla för tjejer med samma stil som hans syrra haha :p

Idag har jag vart på den sista föreläsningen om Hinduismen och blivit en liten bit smartare på all geggamojja som är hinduism! Svårt är det iallafall. Sen har min Paco loco vart och tatuerat sig för första gången, två stycken som blev så himla snygga! =) Ska visa här i bloggen senare. Älskar dem iallafall :) Nu ska jag ta bort smink och nagellack och byta till lila naglar samt se på min bästa serie Sabrina tonårshäxan som jag tackar kära Pirate bay för!




Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!