kusten

Bara en update for att saga att jag fortfarande lever :) Jag ar just nu nere i kusten, vi flog till Guayaquil i torsdags morse, det ar den storsta staden i Ecuador som ligger vid kusten och darifran tog vi en buss pa 2 timmar till Salinas dar vi ar nu, det ar verkligen superfint, lagger upp bilder nar vi kommer hem! Vi har bara chillat pa stranden i solstolar hela dagarna, saaa skont, du behover inte ens lyfta pa rumpan for att kopa cola eller glass for forsaljarna kommer forbi hela tiden haha. Nu har vi precis atit frukost och ska snart upp och ta grejerna for annu en dag pa stranden. Har varit molnigt varje formiddag sen vi kom och sen spruckit upp, jag har enbart suttit under parasol men har otroligt nog anda lyckats branna mig, fast inte i ansiktet som tur. Som sagt kommer upp med fina bilder har och pa facebook nar jag kommer hem pa fredag!


pirates of the carribean




Vi var pa bio i tisdags och sag Pirates of the carribean i 3D, den var jattebra men saklart inte riktigt samma sak att se den dubbad till spanska... men what to do. 3D bio kostar 6 dollar och vanlig 4, dvs nastan ingenting! Sen tog vi en vanlig biomeny for 10 dollar, 2 enliterscola, varldens popcorn, nachos med dip och en hot dog haha det kan man kalla for biosnacks alltsa... Sen har vi inte gjort sa mycket speciellt, varit och fikat, halsat pa Andres farmor, pappa och kompis. Sen i forrgar var jag ocksa och gjorde manikyr och pedikyr, 11 dollar for allt och jattefint blev det. An sa lange sitter det bra, ska bli kul att se just hur bra det sitter jamfort med vanligt nagellack...


Vadret har varit ratt bra, sol och moln varje dag och nastan inget regn, annars har ju Quito for vana att borja dagen med stralande sol for att senare under dagen bjuda pa ett riktigt regnovader... Det har varit 15-25 C hela tiden sa man kan ju inte klaga men det ar vanlig svensk sommar typ klanning men legginsen pa ;) Men snart ska vi ner till kusten och da blir det tropisk varme =) Nu ska jag ga och ata mjolk och chokladflingor :p







19 veckor




Vi far hoppa over v 18 eftersom jag nu byter vecka 2 dagar tidigare och sa brukar jag ju ta bilden pa lordagar men det blev lite sent nu sa hann precis bli vecka 19. Sa nu ska jag se till att ta bilder pa tisdagar da vi byter vecka ;) Nu har jag iallafall borjat kanna bebisen rora pa sig dar inne, men det kanns ju inte alls som en fisk som vander pa sig... Det bara puffar lite, har ocksa kunnat se pa magen hur det ror sig och Andres har kunnat kanna hur det ror sig hehe. Mys <3 Alla har kommenterar att min mage ar saa stor for att vara i fjarde manaden, jag kopte mammaleggins och hon som jobbade fragade liksom om det kanske var tva, haha wtf?! Maste vara att de ar sa himla sma har latinos ju haha. Eller sa har jag en stor bebis och mage, sjalv har jag ingen aning... Nu ar vi iallafall halvvags sa om 20 veckor har vi en bebis har, helt sjukt ellerhur!






update :)

Nu har jag lagt in bilderna fran de senaste dagarna pa facebook och sa en liten hit ocksà. Det ar bara det att datan ar superseg sa det tar san tid men jag offrar mig lite for bloggen iallafall :) Idag har vi varit och shoppat lite, kopte tva gravidblusar och ett par gravidleggins, tro mig det behovdes. Vi var ocksa och traffade Andres pappa och sa at vi en cebiche dvs fisksoppa som faktiskt ar helt awesome dar och fika med hallonjuice och chokladkaka, lovely! Igar var vi hos Andres farmor och sen firade vi Andres lillebrors fodelsedag :)

i ecuador

Nu ar jag framme, resan gick bra men det var typ 26 timmar och det sista var ganska sa segt :p Kom hit vid halv 1 pa natten till igar (alltsa halv 8 pa morgonen i sverige) och igar och idag vaknade jag kl 6, jetlag :p Igar var vi ute hela dagen inne i stan, satt forst pa en fin uteservering och det var jattevarmt och soligt, sen satt vi inne pa ett annat stalle till 8 pa kvallen da vi drog hem och sov. Brande ena armen och axeln som jag hade i solen och nasan trots att min ansiktskram har spf 15 och dessutom hade jag foundation haha. Solen ar ju stark har eftersom det ar sa hogt upp. Nu ar klockan halv 10 och jag ar fixad och klar for lange sen, snart ska vi ut en svang :)

next stop quito

Nu är jag på arlanda och ska gå igenom gaten. Fick lite panik när de frågade om jag hade visum till USA, ehm nejj?! men nu är det fixat. svarat på en miljon frågor, om jag har bomber i väskan t.ex. svar negativt. Så nu next stop flyget, next NY, next Houston och sen äntligen om sisådär 24 timmar Quito, Ecuador och min älskling! Hörs därifrån :)





godnatt!

Åh vad jobbigt det var att vakna upp efter jag somnade på soffan, nu har jag iallafall lyckats packa lite sådär... känner mig inte helt 100 men det kanske är omöjligt med tanke på hur snabbt tiden gått fram tills nu! De senaste veckorna har jag bara stannat upp och tänkt shit vad snabbt den här dagen gick, shit nu är jag redan inne på sista arbetspasset, sista lektionen och såklart idag på ultraljudet! Allt går så snabbt, 22 weeks to go ;) Nu ska jag i säng och imorgon ska jag ut härifrån vid 5 på morgonen, ser inte fram emot det kan jag ju lova! Men ska bli så skönt med semester nu alltså, det här året och framförallt de senaste veckorna har varit sjukt stressiga så nu är det dags alltså. Bloggen följer såklart med på semestern så gott det går iallafall! :)







♥ Jamie Nathan

 

Åh så skönt, idag har jag varit på ultraljudet och allt såg jättefint ut! I en halvtimme fick vi kolla där och det var så gulligt, han låg och sparkade och sög på tummen :) Ja han för det var inget som helst tvivel om att det var en kille och mamma och jag tyckte dessutom det såg ut som att han låg och kissade haha det såg verkligen ut som en stråle rakt därifrån och barnmorskan sa att det nog kunde vara så haha. Så underbart iallafall att se att det är en frisk liten bebis och vi har ju redan valt ut det fina namnet :) Den 7 november är beräknat datum så vi fick 2 dagar + och idag är vi i 18+1! Min redovisning imorse kändes ju mindre viktig om man säger så men den gick bra den med och nu kör vi bara, packa packa!






en till söndag

Visst känns det bara som ännu en söndag? Idag har jag städat badrummet och köket och städat trapporna här. Så har jag varit i Gamla stan och köpt lite presenter. Nu ska jag iväg till Södertälje och sover där två nätter :) Blir pizza till middag och så kommer mamma och Elli hem från landet ikväll :) Imorgon och på onsdag har jag lektioner inne hela dagen, så surt i detta väder, 9-15.30 åhh! Har min sista redovisning och så är jag klar med historia A, skulle kolla igenom nu och insåg att jag inte är helt säker på det jag ska prata om men det brukar ju gå bra ändå... Igår skickade jag in hemtentan en vecka för tidigt men så skönt att jag blev klar med den alltså! Och nu är det 2 dagar kvar till ultraljudet då jag förhoppningsvis får se att allt är bra med bebis och om det är en kille eller tjej!! Tiden går så fort så och snart är vi ju till och med halvvägs!






bildtextljud




I ain't ever had nobody show me all the things
That you done showed me
In a special way I feel when you hold me
We gon' always be together baby
That is what you told and
I believe it cause I ain't never had
Nobody do me like you


 

 

 

 

 


söndag

 

Idag har jag tagit det lugnt, så skönt för jag blev verkligen helt slut efter jobbet igår! Har haft tvättstugan hela dagen och städat lite men inte alls så mycket som jag borde gjort så jag ska ta tag i en del nu också, imorgon ska jag städa trappen, se till att lägenheten är helt städad och så åker jag och sover hos mamma.


Fin bild ellerhur? Jag hade ingen aning om att hyacinter växer fritt ute men de gör de visst, har alltid bara sett de som julblommor och har aldrig sett några ute så det var värt att fota tyckte jag ;)

 

 

 

 


17 veckor


17+2


Okej det blir sjukt mycket bilder på magen men jag är ju själv så imponerad av att den lyckats växa så pass mycket så snabbt ;) Nu är vi ju inne i vecka 18 och det har ju blivit tradition att jag fotat magen på lördagar så därför gjorde jag det nu, så bilderna alltid blir från veckan + 2 dagar ;) Det sjukaste är att det nu börjat synas även framifrån haha, ser så roligt ut då man är helt smal och kan känna revbenen där längst upp och sen bara världens utbuktning haha.


Har haft en rätt effektiv morgon och rensat bland mina kläder, gjort i ordning tvätten till imorgon och skrivit lite grann på tentan. Det är den jag tänkt fortsätta med nu innan jag drar till jobbet! Skulle vara så skönt att bli klar redan imorgon... Och nu blir det sista jobbdagen och sen semester! Det är ju 25C varmt och sol ute förresten och ni är nog alla ute men jag har helt enkelt inte tid, har så mycket att skriva och fixa här inne så fuck it. Lär svettas ihjäl på jobbet idag också , usch usch! Nu ska jag fortsätta med tentan :)






m/s vindhem

 

Hemma från morfars 70-års fest på båten, blev lite räkor och tårta och rätt mycket cola ;) Det var trevligt iallafall och lite annorlunda att åka med som gäst, hade sån lust att hjälpa till när det blev stressigt för den som serverade haha. Skönt att slippa städningen på slutet iallafall ;) Nu pratar jag med min älskling och snart är det läggdags, imorgon plugg och jobb!













kophangan


Två bilder som är tagna precis utanför min port dvs. också precis utan för Kophangan, åt supermycket och är fortfarande såå mätt. Tigerräkor med världens godaste sås och så hade de fixat nya efterrätter och äntligen nåt mer choklad, rockyroad tårta, så yummie och så cocosnöt och mangoshakes! Har försökt skriva klart andra tentafrågan men får inte till ett bra avslut, bara det som saknas så jag sparar det. Tänkte lägga mig med boken istället, läsa klart den och skriva ner idéer till imorgon då vi ska fixa powerpoint och förbereda vår redovisning till på tisdag. På kvällen blir det att fira morfar på jobbet :)






"i en vanlig text kan den kännas ålderdomlig eller främmande"

 

Jag är nästan klar med den andra delen av tentan, det är så roligt att läsa mina tenter och skoluppgifter i efterhand för jag har ett helt annat språk när jag skriver dem än när jag skriver eller pratar vanligt, så kul att se! Dock irriterande att det hela tiden kommer upp att jag använder mig av en ordform som är "ålderdomlig eller främmande" haha, liksom leave me alone jag vet vad jag gör!!






nu kör vi!

Fyfan alltså vilken intensiv dag det var i går! uppe halv 6, till praktiken och höll i två sexors lektioner, de kollade på film och jag satt och läste kurslitteratur, på nästan 2 timmars lunchen fortsatte jag läsa, hade en minilektion med niorna, åkte hem, satte mig och skrev på tentan och åt. Iväg till jobbet och jobbade 16.30-00.15 och mina bord var rätt så stressiga. Hade fortfarande ont i ryggen nu när jag vaknade för en timme sen men nu har jag fått i mig frukost och fortsatt på tentan, idag ska jag får klart en fråga, städa upp här hemma i risk att mamma och dom kommer på besök ikväll och ikväll blir det middag med släkten på Kophangang då Mattias fyller år idag :) Igår när jag gick hem från jobbet var jag så sjukt trött men kände ändå hur jag flöt på marken för att jag har kommit igång så bra med tentan och nu känns det inte omöjligt längre, I'm gonna make it och om en vecka är det semester! Det som skulle göra dessa dagar perfekta är ju att få känna den lilla bebisen sparka nu också... är inne i v 18 nu och i v.18-20 känner de flesta av de första sparkarna så hoppas :) Nu tillbaka till tentan!






Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!