jessies student


Kommer in med en liten bild från Jessie's student igår :) Tre år sen min egen och nu är Jesso klar med skolan också, shit! Är helt slut, skola imorse, suttit och skrivit tenta exakt hela dagen och är nu klar med den betydligt lättaste tredjedelen och har börjat kolla på nästa del, goosh... Nu blir det Desperate housewives och sen sängen, imorgon kl 8 har jag 2 lektioner med sexorna och sen jobbar jag på kvällen.





studentmiddag

 

Är nu hemma från skolan, Jessies utspring och lunch på stan. Nu måste jag hjälpa till att fixa lite här hemma och plugga lite innan studentmiddagen som är kl 6 :)

 

 

 


me haces falta

 





söndag

Nu måste det vara så att det verkligen syns att jag är gravid, igår på jobbet hade jag en gäst som tidigare frågat om mitt namn och på slutet bara "rebecca..?" och kollade menande på magen haha, vilket var ett diskret försök att fråga om det var så eller inte, tur för annars skulle det blivit pinsamt haha! Så om helt random folk vågar fråga så syns det väl tydligen :p Det gick bra på jobbet igår med men var SÅ trött och med kramper i magen på slutet eftersom man bara springer runt hela kvällen. Nu har jag precis pratat i telefon med Elliot som är så söt, jag bara "hej" och han "vad heteruuuu??" haha, de kom hem ifrån Spanien igår så jag ska dit om nån timme när jag är klar här och så stannar jag där ikväll, imorgon tar ju Jessica studenten! Ska ta med mig massa plugg för annars är jag körd haha. Åker nog hem på tisdag morgon efter mitt seminarium :) Jag saknar min älskling så mycket skulle kunna sitta hemma och bara deppa men vad gör man, kör igång med alla tusen saker som ska bli färdiga innan vi ses :)





det sista för veckan

Om en timme ska jag iväg till jobbet, det blir sista rycket för den här veckan. Det gick jättebra i torsdags, inga direkta missar och så fick jag beröm av mina gäster och till och med en applåd av ett gäng tjejer som var jättesöta :) Idag är det lördag och blir nog mer folk och "party" dvs jobbigare men ska bli kul ändå :) Har städat lite här hemma faktiskt, tagit tag i den jäkla disken, hur fasen kan det bli så mkt disk av en person??? Och så har jag läst lite grann men fan vad segt det går, jag som trodde jag var snabb på att läsa... Ska sätta mig med boken en sista stund innan jag måste dra, måste verkligen ikapp med läsningen nu.






16 veckor

 

 

Nu är jag inne i 17:e veckan och har klarat av 16 veckor+1 idag :) Det är lite krångligt för att man säger att man är gravid i 17:e veckan när man är 16+några dagar, eftersom att utvecklingen som sker i sjuttonde är ju det som sker just nu och det i sextonde har redan skett haha. Anyways så tänker jag skriva antal avklarade veckor i rubriken när jag lägger upp bilderna ;)

 

Det är nu en riktig liten bebis inne i magen som är ca 11 cm lång, haha ibland kan jag inte fatta det själv att det är något så pass stort därinne och när jag har kläder syns det ändå knappt att jag är gravid. Önskar att jag tagit bilder direkt när jag fått reda på graviditeten så jag kunde jämföra med hur min mage egentligen såg ut från början... men inte var den väl sådär tjock iallafall! Och ett som iallafall är säkert är att jag fått större boobs ;) Nu fyller jag ut mina tidigare för stora bh:ar bra och de som var perfekta innan är nu för små, jag antar att jag får njuta av att ha dem fina nu för sen blir det väl hängbröst haha... I vecka 18-20 känner de flesta att bebisen börjar sparka, jag kan knappt vänta alltså! Då kommer det kännas så mycket mer verkligt och så vet man att bebisen mår bra... Så från och med nästa vecka är det möjligt att jag börjar känna bebisen! Nu är det också mindre än 2 veckor kvar till det stora ultraljudet och det kommer kännas så mycket bättre efter det, att se att allt är bra... Jag var på ett litet ultraljud i v 8 då jag fick se bebisen och allt såg bra ut då så jag borde väl vara lugn :)





Hur jag fick reda på att jag var gravid

Tänkte skriva ett litet inlägg om hur jag fick reda på att jag var gravid nu när jag ändå sitter här och sölar lite innan jag ska ta tag i allt pluggande...

Jag minns till och med vilket datum det var, för det var dagen vi kom hem från Småland, den 20 mars. Jag hade mått lite dåligt ett par två-tre veckor, jag var helt energilös, ville bara sova, smått illamående hela tiden men framförallt på mornarna som verkligen var en pina, orkade inte gå och träna och så hade jag ömma bröst MEN jag hade ju inte haft några regelbundna blödningar på hur länge som helst och under den här tiden kom det lite "blod" nån gång så jag tänkte inte att jag måste vara gravid, men visst slog tanken mig och jag skämtade med Andres om det, fast jag trodde mest att jag bara hade brist på nåt ämne i kroppen eller nåt... Iallafall, den 18 åkte vi till landet och på morgonen mådde jag så illa men det gick över, på lördagsmorgonen låg jag i sängen på landet och mådde SÅ illa igen och kände verkligen panikkänsla och för första gången fick jag springa ner på toan och spy. Mamma och Jamie såg något undrande ut och skojade direkt om att jag var gravid och vi skrattade åt det. Illamåendet blev bättre under dagen men nästa morgon hände samma procedur och där var mamma SÄKER på att jag var gravid, och jag med egentligen. Hon skickade hem mig med pengar till ett graviditetstest som vi inhandlade på 7eleven söndagkvällen efter en lång resa hem. Jag hade ju på väg hem i bilen redan hunnit gå igenom tänkbara scenarier, hur mitt liv skulle kunna ändras, saker jag inte skulle kunna göra, hur min bebis skulle se ut, hur jag skulle lösa praktiska saker osv. och jag var egentligen helt inställd på att jag var gravid och visste att jag skulle bli superbesviken om jag inte var det. Var skitnervös och väntade de lååånga fem minuterna på graviditetstestet som till slut visade 2 streck! Gick in och sa till Andres och vi började typ garva och bara shit shit... Så ringde jag direkt mamma som jag lovat och hon blev superexcited och sa att allt skulle gå bra och ville avråda mig ifrån abort men det hade jag inte ens haft som alternativ. Andres ringde sin pappa och så åt vi kyckling och potatissallad som jag kämpade för att hålla ner med kväljningarna som blev en ny del av vardagen. Och där började ett helt nytt kapitel av våra liv...







wedding dresses

 

Jag har ju självklart redan valt ut min bröllopsklänning ;) Kommer ni ihåg sidan jag tipsade om förut, så fina klänningar! De är dessutom jättebilliga, tusen spänn styck ungefär. Jag satsar på att köpa mig en vit och en röd (som man byter till på kvällen) så fort jag har pengar över! De är verkligen precis i min smak!

 

Nu ska jag iväg till skolan, ännu en intensiv dag blir det! Kommer förhoppningsvis hem straxt efter 2 och hinner äta och varva ner en stund, vid 4 ska jag till jobbet, sen hem och sova några timmar innan skolan imorgon, gahh. Positivt tänkande är det enda som gäller nu!

 

 

 

 


jag är förlovad!


Idag hämtade jag ut min fina förlovningsring, tyvärr fick jag ju "växla" med mig själv men snart får min baby sin också. Tycker den vart jättefin! Jag är ju så ovan vid att använda ring så vill helst ta av den haha och så spanar jag in den hela tiden, man vänjer sig nog... Andres är en vanlig silverring. Han på guldsmeden sa världens tråkigaste skämt, "här är hans ring och så namnet här i, Josefine" och att han hade ringt in och ändrat namnet, haha det skulle ju vara ett originellt sätt att dumpa nån på!

Jag vet att livet är så jäkla oförutsägbart och man vet aldrig vad som händer men bara tanken på att jag nu ska starta min egen familj, förlovning, giftermål och bebis med en person jag älskar så mycket gör mig så glad! Egentligen borde jag gå runt med ett leende på läpparna hela dagarna av tanken på hela det liv jag har framför mig

 

 

 


v 15

 

Tagen v14+3 men på kvällen (alltid mer svullen på kväll än morgon)


Tagna i lördags v.15+2, på den andra "håller jag in" magen allt jag kan haha ;)

 

Nu är det dags att lägga ut de här bilderna innan jag redan är i vecka 16 och får ta nya bilder ;) De andra bilderna är alltså en vecka senare och de är tagna på morgonen när magen inte är svullen så visst syns det! På kvällen är magen alltid spänd och svullen numera så den ser ännu större ut. Men jag tycker själv att det verkligen syns att jag är gravid, men med kläder ser det nog bara ut som att jag har lite mage och på jobbet tycker de inte att det syns nåt alls haha. Jag längtar tills det börjar synas! Bebisen är just nu 11 cm lång, så nåt har man ju därinne iallafall! Om några veckor har den dubblats till 20 cm och då börjar det synas på riktigt, längtar :)






stress stress stress!!

med min tjockiiis <3

Vilken stress! Det är tre veckor kvar i skolan, eller snart två, och det är en jäkla massa som skall göras... Jag har två seminarium kvar (har påbörjat och ska göra klart förberedelserna inför fredagens ikväll), 3 föreläsningar och ett handledningstillfälle. Sen är det gruppexaminationen som är den 7-8 juni som vi skall förbereda, jag har bara läst halva boken än så länge men imorgon ska vi gå igenom i våran grupp hur vi tänkt göra och jag har iallafall förberett ett papper med ideér vilket är bra iallafall :) På torsdag är handledningen för det och sen jobbar jag 16.30-00.30. På fredag har jag en föreläsning och ett seminarium och på lördag jobbar jag samma tider. På söndagen ska jag försöka plugga lite och sen åka till Södertälje och sova där, på måndagen har jag en föreläsning som jag får se om jag går på och sen är det Jesso's student! På tisdagen det sista seminariet och sen har vi resten av tiden för att förbereda i grupperna och så kommer jag eventuellt jobba under veckan. På fredagen är det morfars födelsedag och vi ska hela släkten fira honom på båten. Sen på tisdagen är det också examination och så skall jag lämna in 10 sidors hemtenta som jag fick idag, det värsta är att jag inte ens läst kurslitteraturen eller gått på föreläsningar ännu på denna kurs så jag har ingen koll på nåt alls och det blir kämpigt på slutet.. Ska försöka att inte låta stressen påverka mig så mycket och ska försöka att göra mitt bästa så att allt blir klar och jag kan åka till min älskling :)






dålig start på veckan

Idag mår jag skitdåligt! Fail, jag som trodde jag skulle vakna pigg och fräsch efter att bara ha vilat igår... Jag har spytt tre gånger på morgonen nu och då har jag inte spytt alls på kanske två veckor nästan, så... fail! Och lite konstigt, vet inte vad det kan bero på. Jag har ju haft den trevliga biverkningen med att spy åtminstone en gång varje morgon men nu trodde jag det hade gått över, och tre gånger på rad är ju ovanligt... Anyways. Ser ut som jag känner mig men nu måste jag rycka upp mig, ska åka och lämna in tentan i skolan och sen till Södertälje. Ska umgås med Jamie idag och sen stannar jag och sover där och gör dagens plugg där, enklare... Bara hoppas jag inte behöver spy på vägen dit...





jag har drabbats av åksjuka!

Det är ju definitivt åksjuka jag har och det sitter i!

"Åksjuka beror på att den del av hjärnan som bearbetar kroppens balanssignaler blir överbelastad. Tex. på båt. De allra flesta som utsatts för sjögång tycker att marken gungar efter att de gått i land. Hjärnan har då inte hunnit ställa om sig. Det brukar kännas under ungefär ett dygn."
Symptom vid åksjuka:
  • Upprepade gäspningar - check
  • Trötthet - check
  • Nedsatt koncentration - check
  • Obehag över magen - check
  • Känslighet för snabba huvudrörelser - check

Andra fasen i symtomutvecklingen är att man:

  • kallsvettas - check
  • fryser - check
  • bleknar i ansiktet - kan man bli blekare liksom..??!
  • blir överkänslig för lukter
  • blir illamående - check
  • kräks
  • får balansproblem - check
Haha gud alltså, det ska ju gå över efter ett dygn så jag har bara några timmar kvar :p Hoppas det inte blir såhär efter varje jobbdag bara hahaha :p Jag somnade till några timmar och vaknade halv 8, har inte börjat städa och nu har jag satt mig med tentan, nu måste den bli klar...




22 maj 2011

 

OMG vad jag mår knas alltså! Om man vill ha en gratis BAKfylla så är det bara att spendera 8 timmar att gå omkring på en gungande båt så är det precis vad man får! Det snurrar fortfarande i mitt huvud och känner mig bakis/åksjuk! Jag är helt slut men det var kul på jobbet iallafall och har redan fått 600 kr för dessa tre dagar i dricks :) Ska ta dem och gå och köpa toapapper (det är HELT slut hahah) och lite mat som är typ färdig så jag inte svälter ihjäl nu, jag KAN INTE laga mat... Ska köpa typ fiskbullar, mm! Hoppas snurret i huvudet går över snart, idag måste jag skriva klart hemtentan! Och typ städa upp lite här för det ser inte klokt ut :p

 

Såg ni förresten bebis-räknaren jag lagt på sidan? JAG SKA BLI MAMMA! Det är väl nu 24 veckor och några dagar kvar, långt... Har inte velat skriva något på bloggen men nu känns det som att det gått tillräckligt långt för att göra det och så är ni ju bara ett par personer som har lösen till bloggen och ni vet förmodligen alla redan hehe ;) Kan lova att jag kommer skriva väldigt mycket om detta ämne nu för att det är det jag tänker på mest hela tiden. Jag är fortfarande lite rädd att något ska gå fel men inte lika rädd som i början, det var hemskt!! Jag har alltid sagt att jag skulle bli galen om jag blev gravid för att jag skulle vara så rädd för missfall och det vart jag nästan också, men nu efter de första 12 veckorna så har det gått över lite och om 3 veckor har jag ultraljud och får se om allt är bra :)  Jag var också på ett ultraljud i vecka 8 och då såg allt bra ut och man såg en pytteliten bebis med huvud, armar och hjärtat som slog <3 Mer om detta sen och bilder på magen ska det bli också!

 

 

 

 


WHAT A WEEK

JAG ÄR HELT SLUT! Den här veckan har varit så jäkla sjukt intensiv och den är fortfarande inte slut... gahhhhh. Har haft praktik, försökt plugga, fixat massa grejor med min älsklings resa, massor av jobbiga papper och krångel. Sen har jag även provjobb på restaurangbåten den här veckan tre dagar, idag är sista! Första dagen var kul men jag gjorde en del misstag och blev så sjukt stressad att jag knappt visste vad jag själv hette haha. Igår gick det bra däremot men jag var helt DÖD när jag gick hem! Jag såg förmodligen full ut, kunde inte gå rakt då jag kände hur allt gungade precis som på båten, det sitter verkligen i efter 8 timmar där kan jag lova! Mina ögon var helt röda, igår var en lång dag! Jag kom hem från jobbet 1 igår natt och skulle upp klockan 6 efter 4 timmars sömn för skolan, kände mig verkligen hemskt bakfull (?), huvudet, illamående och snurr, jag somnade om två timmar och missade alltså skolan... förhoppningsvis får det inga jobbiga konsekvenser... :s Sen var jag uppe sen 8 igår och vaknade aldrig riktigt, jobbade från 4 till halv 1, däckade i sängen vid 2 och har haft helt sjuka drömmar och får inte ut tankar på beställningar till baren och kvitton ur huvudet haha! Det är dock ett väldigt roligt jobb måste jag säga, det är kul att servera och det är verkligen skönt att ha något att göra hela tiden istället för mitt förra jobb där jag stod still och inte gjorde ett skit i 6 timmar... Men idag när jag vaknade vid 10 kände jag att jag kunde fortsatt sova typ 8 timmar till! Jag har träningsvärk/värk i benen (sprang i trappen en miljon gånger igår då jag hade övervåningen), värk i armar och händer (?) från att ha burit brickor med drinkar och är så jäkla trött och sliten! Är definitivt inte van ännu, kan ju säga att jag inte varit uppe senare än 11 många kvällar de senaste månaderna så det tar på krafterna... Nu börjar jag jobba om 4 timmar och tills dess ska jag inte göra ett skit, bara ta det lugnt och sitta/ligga ner haha, försöka äta och dricka massa... Imorgon får jag skriva klart tentan som ska in på måndag. Gahhhhh. On top of that saknar jag redan min älskling massor, men det är bara att do what you've got to do, jag har redan fått in 360 spänn i dricks från de här två dagarna med, yey :)






Elliot 3 år!


Idag, precis vid klockan 11, är det exakt tre år sedan Elliot föddes! Han har gått från en liten skrutt bebis till en liten kille som är så härlig och pratar och gör allt, ja man blir ju så imponerad av allt han gör fast det är normalt :p Han är iallafall minst lika söt, om inte sötare än innan! Tänka sig att nu är han liksom en liten kille som sitter med raggsocker i sin egen mysfotölj och dricker juice ur finglas och äter räkmacka... Vad fort tiden går!!! Aldrig trodde jag väl att jag kunde älska någon så mycket och så himla pure som jag älskar Elliot! Som sagt, kärlek i sin renaste form... Imorgon blir det firande av min prins!





te amo


Idag kom jag hem från praktiken före 12, var och gjorde lite ärenden. Sen har jag läst kurslitteratur, en bok från 1800-talet som faktiskt är rätt bra och tagit en tupplur som bara gjorde mig äckligt trött. Imorgon får jag sova ut! Imorse när jag gick upp hade min älskling satt postit-hjärtan med "te amo" på lite olika platser man ser på morgonen, fjärkontrollen, spegeln, kylen... Sött! Det gör det betydligt lättare att vakna med bra humör när klockan säger något med 05... Har just tryckt 2 mandariner och de var så sjukt goda! Kunde fortsätta med fler... Tror dock jag ska ta mig ett vaniljhjärta (ville bara ha ett men var fyra för tjugo, åh nej!) och sätta mig vid tv:n snart, tills man kan få gå och lägga sig nån gång haha... Imorgon är det mitt hjärtas födelsedag, fredag den trettonde :p Jag har fått lust att baka nåt att ta med mig för att ta med och fira med på lördag, får se hur det blir imorrn! Viljan finns för massa men orken..? Hmmf.






helgen


Seriöst oinspirerad och okreativ blogg nu för tiden! Nu är det verkligen bara en dagbok, men men. Just nu är jag helt dötrött, har tvättstugan och har hållt på att städat och ordnat här hemma som en idiot i några timmar. Min underbara "" pojkvän hade nämligen bestämt sig för att IDAG var en jättebra dag att möblera om här hemma och vänt upp och ner på hela lägenheten när jag kom hem. Jag är inte nöjd med hur det är nu heller men det är för att lägenheten är så dåligt uppbyggd så det får vara som det är nu... Vill bara hoppa in i duschen och byta till pyjamas men har tvättstugan några timmar till så får hållas... Imorse gick jag upp nio och satt och pluggade, sen var jag ute några timmar med mamma, Jamie och Elliot. Var mest i lekparker så Elliot fick leka och så åt vi god glass. Igår gick jag och Andres världens längsta promenad, runt här på Söder och sen in till stan. På kvällen var vi ute i Farsta och åt Salos supergoda räkor. Nu ska jag till tvätten och sen ordna de sista i mina papper inför imorgon då jag har praktik igen.







fredag



Yey äntligen helg! Idag hade jag en riktigt kort dag och slutade redan kvart över 10! Nu är Salome här och vi har suttit och snackat en massa och så lär vi fortsätta hela kvällen, perfekt fredag!





vad hände med våren?!

 

Vad hände med den fina våren som var här under påskveckan?! Fryser ju ihjäl ute nu... Hoppas det vänder snart igen!

 

 

 

 

 


pinup

 

Jag har hittat världens grymmaste hemsida men så grymma 40-50 tals kläder som jag bara älskar! Jag vill ha allt! Det bästa är att priserna är helt normala och man kan beställa hit till Sverige. Typ 40-50 pund för de här kläderna, awesome ju. Jag tipsade en kompis om sidan som nu köpt sin bröllopsklänning med körsbär där! Jag tänker också köpa min där så småningom, längtar efter att ha cash så jag kan shoppa så fina kläder :)

 







21 år

"Elliot får jag ta en bild på dig med maten?" = detta.

 

Igår fyllde jag ju 21 år! Gud vad tiden går... Hade praktik under dagen och sen var vi i Södertälje och åt på japanska restaurangen med familjen. Jag lyckades inte få några bra bilder men men. Idag hade jag praktik och gick upp före sex, så trött! Det är ändå kul att vara där dock :) Har ätit hemgjorda hamburgare och nu bara längtar jag efter läggdags... Halleluljah moment, imorgon fick jag vara ledig och får sova ut! Yeyyy!

 

 

 

 


valborg 2011


Lite kortis update om valborg :)
Vi letade febrilt efter valborsfirande i stan men det var det väldigt ont om! Till slut hamnade vi i Vasaparken (?..) har jag för mig att det var. Men mycket till firande var det inte! En liten liten brasa som var gjord av ved och inhängnad och sen ett band som uppträde. Var bara där en stund och sen åkte vi hem till mig och firade med min goda tårta. Måste säga att jag blev chockad över att gamla valborgsfirandet i Enhörna där jag alltid var som liten är tusen gånger bättre och mer action än vad som finns i stan (!!), nästa år får det bli där! På bilderna kan man undra varför jag hade solbrillorna kvar hela kvällen men det var för att jag fick in något (en sten?) i ögat påväg dit, hade precis sminkat mig men det gjorde så ont och jag var tvungen att gnugga ögat så jag var utan smink på ena haha, och hade superont hela kvällen men när jag sov försvann det som tur! :)






idag

 

Idag var jag en sväng med syrran i Kungsträdgården för att hon skulle få se de vackra träden, men de har ju redan börjat lossna massa blad som ni ser, idag var det 6C kallt, brr!! Sen var vi här och åt god mat och när hon gått hem satt jag och pratade med Salo som också var här. Nu ska jag i säng, imorgon börjar praktiken, så uppe vid halv 7... :s






Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!