Lite tankar om valet...

Okej jag har velat skriva något om valet ända sen jag vaknade i söndags natt och kollade valresultatet och sen inte kunde somna om för jag var så provocerad av svenska folkets dumhet. För det första, lite över 50% som röstat! Bor ni andra under en sten?! Alltså att ha det som "rättighet" att inte rösta, nej jag tycker bara det är idiotiskt speciellt i de tider som vi är i där vi ser hur rasistiska partier tar sin fram i hela Europa, det handlar inte bara om SD utan Europa och världen är större än så... Att inte rösta pga ointresse är ju bara idiotiskt, om min lillasyster som precis fyllt 18 kan ta sig tid och läsa på lite för att rösta så kan fasen alla det... Jag tycker självklart inte att vi ska ha rösttvång som många länder har för det är inte demokrati, men det är bara chockerande att så pass många i Sverige är så pass dumma...
 
Sen är såklart den andra punkten SD. Okej jag förstår, missnöjesparti, invandringspolitiken blablabla. För det första kommer jag aldrig kunna riktigt förstå folk som tänker så FÖR VI ÄR ALLA MÄNNISKOR! Alltså det är bara turen som avgjort att vi fötts här i Sverige och egentligen är det här med landsgränser helt IDIOTISKT. Sen är vi människor egoister och vill inte få det lite sämre för att någon annan ska få det bättre, inte jag heller såklart. Men om vi vidgar våra perspektiv lite, förstår man hur bra vi har det här i Sverige? Och det är inte pga vad VI har gjort, utan pga att vi hade turen att födas här punkt slut.
 
Men om vi då går vidare och tänker måste man vara rasist för att rösta på SD? Jo jag skulle säga antingen det eller så är man helt enkelt korkad, tror dessutom att de flesta som röstar på dem bara är korkade och missnöjda med vad de själva åstadkommit (eller tycker samhället ska se till att de åstadkommer). För samma sak här, om man inte bor under en sten så måste man ju se vilket jäkla pajas-parti SD är, förstå hur idiotiska så många av deras ledamöter och medlemmar är?! Alltså bara intervjun i SVT med huvudkandidaten efter valet. Vem fasen kan vilja skicka det till Bryssel?!?!?!?!?!? Ingen som är frisk i alla fall. Och då har den intervjun absolut inget med rasism att göra, utan bara okunskap. Och grejen är att det finns så många exempel på helt hjärndöda kommentarer och liknande. Och då har vi inte ens pratat om partiets rötter, som ett direkt rasistiskt parti. Som att Åkesson blev medlem samma år som deras tidning skrev om att vi svenska "flickor" måste bevara den svenska rasen och skaffa små blonda barn, inte blandrasungar.. ??? Alltså nej jag orkar inte ens fortsätta.
 
Sista då. För ett år sen stod jag och undervisade en jättegullig gymnasieetta om Europas mörka historia, dels kolonialismen men framförallt 2 VK och hur kan vi glömma, hur kan vi inte se mönstret? Nu talar jag framförallt om resten utav Europa där till och med nazistiska partier får stor mängd röster. Ekonomisk kris = lite sämre villkor för alla = hitta en grupp att skylla på, samma sak som hände då. Jag brukar fråga mina elever om de tror att nåt liknande skulle kunna hända idag, och jo det verkar som att Europa håller på att glömma. Jag är helt förstummad av folks dumhet, gahhh. Orkar inte fortsätta men man blir fasen mörkrädd av denna utveckling!
 

2 veckor till sommarlovet!

Dagen alltså, hade ett sista seminarium nu för en dag som jag missat, det skulle vara en halvtimme enligt schemat men vi höll på 1h 15 min och jag och Naty var själva hemma... Svåraste kursen och hårdaste läraren men jag hade förberett svar på alla instuderingsfrågor och punkter, så kommer han med ANNAT som finns i boken vi läst men inte varit med där, och det var ju en månad sen också. I vanliga fall kunde man smita undan men nu var vi så få så det syntes verkligen när man inte kunde gahh jag började direkt svettas och leta febrilt. När det var min tur hade jag lyckats hitta sidorna i boken och kunde få fram nåt i alla fall, till nästa gång hade jag en galen Nathan som stod bredvid och drog i mig och skrek att han ville ha EN TILL glass (en tredje), pulsen och koncentrationen där alltså... Inte den bästa! Till slut lyckades jag i alla fall få fram ett ordentligt svar på en fråga där läraren tom sa att det var ett jättebra svar och att det inte fanns så mycket mer att säga (och han är sjukt sträng) med Nathan som stod bredvid och ropade mami mami hola och medan jag gav honom grejer och kände svetten rinna haha... Plugga med små hemma alltså...
 
Nu har jag inga mer seminarium kvar, eller ev ett kompletterande som jag inte riktigt vet ännu. Annars så har jag två litteraturanalyser kvar, en ska ju in på sön och Nathan är ju ledig från och med nu... Har kommit upp i antalet ord jag behöver men måste knyta ihop o fixa så jag verkligen säger nåt vettigt. Tycker det är så svårt när man får välja tema helt själv och sen ska komma fram till nåt vettigt på max 5 A4 i en analys. Jag fick för mig att göra en feministisk analys av två av de kvinnliga karaktärerna i boken, men vet inte riktigt vart jag hamnar... Sen är det en analys kvar på en bok jag ännu inte läst, men där såg jag att vi hade givna frågor så det lär bli lättare.

Förlossningstankar

Okej så idag är det 6 veckor kvar till förlossning! Det är ju lite ungefärligt och man får veta exakt tid precis veckan innan men i veckan 7-12 juli är det dags. Sen så föds ju dessutom 50% av alla tvillingar innan den tidpunkten och när jag tänker på det börjar jag svettas lite, en heel del kvar att fixa innan dess. Men jag är rätt så säker på att de håller sig kvar hela vägen ut faktiskt. Jag har haft en del sammandragningar men inget mer.
 
Det känns i alla fall bra att veta att det blir kejsarsnitt och det känns mycket lugnare inför denna gång eftersom att det är planerat. Och även om det skulle bli akut så är det då direkt in och snitta och läkarna vet redan om detta och att det är en riskgraviditet medans med Nathan så var allt frid och fröjd till han 18 timmar in i förlossningen fortfarande inte kom ut. Usch det var verkligen en mardrömsförlossning och det enda jag inte ville var att behöva göra snitt och visst det var inget kul alls, framförallt efteråt och så men, vilken förlossning är skoj liksom? En del personer säger ojoj när jag säger att det ska bli snitt, du vet väl att det är fruuktansvärt??? Och man har sååå ont? Sen när jag säger att jo jag har redan gjort ett så blir de lite avtrubbade haha. Men det är väl klart som fasen att det gör ont att få magen uppskuren haha men man har ju smärtstillande och som jag minns så var inte smärtan det värsta. Mitt problem var ju att jag fått nån infektion i kroppen under själva förlossningsarbetet och hade feber osv och det jag tyckte var mest obehagligt var den jäkla slangen i handen som gjorde så ont och hur ont det gjorde när en del sjuksköterskor sprutade in en hel spruta på en gång... Annars är det enda jag tycker känns trist och som var väldigt tråkigt sist att man inte får ha den allra första stunden med barnen, jag fick ju ha honom nån minut på bröstet och sen iväg och ligga på uppvaket över 2 timmar. Det var en så konstig känsla, ligga där och höra alla sjuka som låg och skrek och hit och dit och tänka jahapp nu är bebis ute, nu är jag mamma, men inte ha honom där... Men men, tiden går fort!
 
Min förhoppning är att bebisarna håller sig friska och krya i magen och att jag får en tid den 7:e, att vi åker in och att allt går bra, Nathy hemma med mormor och så kan de komma och hälsa på och att vi får komma hem fort, sist låg vi ju 5 nätter. Och snaart ska det inhandlas en spjälsäng och skruvas upp, ska tvätta bebiskläder och packa bb-väska. Men först måste jag få klart det här jäkla arbetet alltså. Jag borde inte ens sitta och skriva detta inlägg men jag har nån blockering. Usch det är så jobbigt att skriva när man inte vet vad man ska skriva, det är ju verkligen en process och just nu vet jag inte riktigt vart jag ska börja... Måste bli klart idag egentligen, men det tvivlar jag på att jag blir, gahh, ska sätta igång nu!

Sommardagar

 
Ett par riktigt härliga dagar nu i solen, alltså det är ju verkligen plus och minus för mig men har varit mysigt att kunna gå ut i bara klänning/shorts och vara ute hela dagen i parken. I lördags var jag och Naty först i parken hela förmiddagen med hans kompis och åt lunch där, sen hängde jag och Nathan med ut på sightsing med båten efter att ha gått ända ut till slottet, så fin utsikt :) Nathan sov större delen som tur för att springa efter honom på båten vore inte det optimala, men sen väckte jag honom när det var en halvtimme kvar och han stod ute och tittade på alla båtar och var riktigt imponerad. Sen tog vi bussen hem och på eftermiddagen kom mamma och Elliot, jättemysigt med plock framför tv:n. Dock fick jag en sjuuuk smärta i fötter och ben framåt kvällen, ja troligtvis för att ha gått i värmen i mina 99 krs ballerina. Hade värk ända upp i benen och var sjuuukt svullen så jag fick ligga på soffan med benen högt. Nu ska jag dock tack vare mina fina släktingar köpa mig ett par riktiga ordentliga skor, ska gå och titta på ecco imorrn har jag tänkt. 
 
Nu sitter Nathan här bredvid och klipper små pappersbitar och räknar "one, two, three" alltså, han lär sig så mycket av sina favoritprogram. Inget Cartoon Network eller nåt men det finns så mycket pedagogiska barnprogram så man behöver inte ens ha dåligt samvete av att han tittar en bra stund varje dag, för honom är det frukost framför tv:n, favoritprogramet när han äter och sen ett program som han somnar till (jag vet men det är så bekvämt för mig, blev en vana när vi var i Ecuador och det har fått hålla i sig), nu somnar han iallafall till Umizoomi på engelska (?) han vill bara ha det avsnittet och börjar upprepa det dom säger, så kul :)
 
Igår var också en superdag faktiskt, vi var först i parken själva en stund och Naty satt och pysslade med några småprylar han hade med sig, sen mötte vi upp med Andres som hade med sig tre rosor och tre chokladkakor (hade såklart nöjt mig med chokladen haha), en för varje barn på mors dag :D Har aldrig gjort nåt speciellt förut så det var lite kul :) Snart trebarnsmor ojoj... 
 
Idag var det lika fint väder men Naty tillbaks på fsk och jag har så mycket plugg att hinna med eftersom det bara är halv vecka denna vecka med, det märks verkligen av att jag förlorar så mycket pluggtid, funkar inte att plugga med lillen hemma så jag ligger lite efter. Måste göra såå mycket nu de sista två veckorna.

Fredagkväll

Sitter med färg i håret, 3 veckor sen sist men den jäkla utväxten är ju där efter exakt 2 veckor! Och det blir ett helt annat utseende när man har en halv cm blont hår/flint ? Råkade köpa fel färg och det blev en färg istället för toning som jag alltid tar. Så det luktar precis som hos frisören, inte så mysigt... Men wtf. Jag och Naty har vart i parken, köpt jordgubbar och han har tryckt i sig massor, fiskbullar, så gott! Nathan åt upp allt och sen satt han och åt upp all sås som var över också och bad om att få min "snälla mamma smaka din" alltså <3 <3 Efter hårfärgen ska vi ner i tvätten och bädda rent och så mys med lillen :)

Fredag med seminarium

 
Vaaamt! <3 Själv sitter man då inne vid datorn! Inte så skönt. Men jag har lektion nu kl 13 :S Insåg imorse vid halv 11 att jag förberett mig för ett seminarium som är om två veckor och inte för dagens, hade inte ens läst klart boken så nu har jag haft en rätt stressig morgon om man säger så. Lunch till liten kille  och mamma på det och sen få lillen att somna innan vi börjar! Han somnar ju bara i vagnen så en snabb snabb promenad nu och nu sätter jag igång. Hoppas han sover till halv 3 så drar vi direkt till parken då :)
 
 

30

 
Sitter och äter lite hemmagjord chokladpudding! Fick ju tanken att vispa den hårda delen av kokosmjölk till kokosgrädde och det går ju superbra! Är ju svingott... Sen hade jag i oboy pulver, ingen kakao hemma, och så blev det en jättegod söt kokoschokladmousse... :) Ska definitivt testa att ha detta som ett lager i tårta istället för grädde, exakt samma konsistens även om den fryser till lite mer i kylen. Annars har jag huvudvärk och är sjuukt trött. Så surt, har fått väcka Naty kl 8 varje dag i veckan, och så idag när han är ledig för att fsk är stängd vaknar han straxt efter 7! Whyy?! En väldigt fin dag annars med sol och supervärme, dock inte mycket kläder som jag får på mig nu vilket begränsar lite, har typ två tunikor och en topp som passar japp... Så är det ju bara leggings som gäller också, har tre par så jag får tvätta ofta men nu så har jag bara ett par shortleggings (superb från nelly) vilket blir jobbigt nu när det är så varmt så många dagar i sträck... 
 
Iallafall, mysig dag med parkbesök x2 även om Nathan inte tyckte det var tillräckligt, men nu sitter han och käkar sweet chili chips som är superstarka, han bara äter och äter och verkar inte alls påverkas av det! Men så älskar han ju också starkare chorizos och sånt som jag aldrig skulle äta. <3 
 
Annars så känner jag liite stress efter det plugg jag borde gått gjort i veckan, vet ju att när Nathy är hemma blir de inte av, han kräver full uppmärksamhet och den korta stund han sover är jag antingen ute (han somnar enbart i vagnen) eller så vill jag passa på att vila lite... Jag somnar före skrutten varje kväll, förstår inte varifrån han får sin energi? 
 
Nu är vi i v 30 + 2 och jag har ju läst att i v 30 är man som en fullgången graviditet och verkar stämma precis på mig. Jag hade mått 36 som max och det är var jag har nu, vägde 69 kg tillslut och nu vägde jag 67. Så i princip som när Nathan föddes, och det är 50 dagar kvar om de inte föds för tidigt, gahhh det är alltså nu det börjar. I princip varje dag är det någon främling som kommenterar och det är i princip alltid "det kan inte vara långt kvar va?" och så ett lite skämt uttryck när jag förklarar att jodå två månader för det är tvillingar XD Är inte så jäkla flexibel nu men är så glad att foglossningen inte blev värre utan bättre. Jag har haft lite ont och tryck neråt idag när vi var ute och gick och visst blir jag extra trött men det funkar iallafall :) Dock är jag suuupersvullen om fötter och händer, speciellt nu i värmen. Har kanske en halv storlek större än vanligt i skor så en 38 är perfekt men jag har ju inga sommarskor utan köpte de där från Din sko för en hundring, barnmorskan sa att det kanske inte var så smart utan att jag borde investera i ett par ordentliga sandaler men alltså, vägrar lägga så mycket pengar på nåt jag bara kommer använda i sommar, för helt ärligt kommer jag aldrig gå i några ordentliga sandaler sen. Ett par mer ordentliga bekväma ballerinas ja, men då vill jag köpa ett par i den storlek som kommer passa mig efter graviditeten så får hålla ut... Men kan säga att igår och idag har jag grymt ont i fötterna efter att ha gått en del, så hon har troligtvis rätt tyvärr :/
 
Jag är helt redo för sängen men ska gå och kolla vad min lilla skrutt gör och erbjuda lite kokoschokladmousse som han lär tacka nej till (han föredrar salt förutom glass som han älskar). 

Sommaren på ingång

 
 
Så härligt med lite värme nu i helgen! Igår skulle jag inviga mina gamla ballerinas som hängt med nu i 6 år men inte fasen gick det, fick mosa in fötterna och fick så sjukt ont (37,5) men ett par 38:or för en hundring från Din sko fick följa med, lite lösa vilket kan vara bra inför sommarens värme, lär inte vara mindre svullen än på ett bra tag... Har problemet nu att mina händer också svullnar och så somnade de hela tiden, alltså om jag ligger på armen som jag alltid gör när jag sover eller på handen, eller nåt så somnar den direkt och känns jätteobehagligt ^^
 
Vi har hängt i parken i helgen och så gick vi ut till Slottet och Nathy fick hälsa på pappas jobb igen, han tycker det är superhäftigt :) Var heeelt slut när vi väl gått ut dit och så var bussjäkeln inställd pga nån demonstration, så vi fick vandra till Gamla stans t-bana men det var ju skitlångt, tror att Slussen tom är närmare. Var heelt slut när vi kom hem. Nu är Nathan på fsk igen efter förra veckan, det var ju mest vi som var dåliga men han verkade nöjd med att vara hemma. Nu mår jag mycket bättre men fortfarande täppt.
 
Igår var vi och åt på Koh phangan, lite sent firande av min b-day med två vänner från båten, Nathan var hur snäll som helst och satt sig igenom middagen på över 2 timmar! Käkade 3 friterade räkor och så glass till efterrätt <3 

EU-valet

 
 
Blev världens största bild, men alltså, nu har jag haft Mac i 2 år och fattar inte hur man kan förminska bilder, alltså man kan ju inte dra dem på så sätt som man gör i Pc eller? Iallafall! Jag gjorde det här testet i Aftonbladet och vart rätt nöjd med mina resultat, att de som matchar mig sämst var Sverigedemokraterna, det kunde man väl kanske misstänka men nu är det ju andra frågor än bara migration och det syns där med :) Sen att moderaterna och socialdemokraterna är typ samma pekar ju verkligen på en viktig fråga inför valet i höst, det är svårt! Har iallafall röstat i Europaparlamentsvalet nu, har kollat på två delar av Kodjos program inför det i SVT och det är skitbra! Han är väldigt pedagogiskt, roligt program, viktiga eufrågor; mat, miljö, migration etc. Så har man fått lära känna alla partiers huvudkandidater lite också! Jag hade tänkt på Folkpartiets men sen tyckte jag inte om henne så mycket i hennes svar vilket avgjorde för mig. Ett av de stora problem som Europa står inför som de tog upp är befolkningsminskningen, eller Europas befolkning blir äldre och när vår generation går i pension så kommer det helt enkelt inte finnas tillräckligt många arbetande för att betala våra pensioner om det fortsätter som nu. De flesta såg att lösningen på detta är i två steg, dels invandring och dels satsningar på jämställdhet som gör det lättare att skaffa barn och ändå jobba osv. Men sen när det var SD's tur att svara på vad de tycker man skall göra åt detta problem så säger hon helt enkelt att nej vi ser inte att det finns nåt problem, så har det varit länge, så om det skulle finnas nåt problem så skulle vi titta på en lösning först då ????? Alltså folk som röstar på SD, en sak är att vilja ha minskad invandring (vilket jag iofs också är emot) men att partiet sen verkar bestå av korkade personer som inte ser de problem som finns inom Europa, vad ska de allvarligt talat tillföra till EU's gemensamma politik? Annars tyckte jag att de flesta partiers kandidater var både karismatiska och hade bra svar på det mesta, däremot gillade jag inte MP's kandidad, hon hade ett sätt att framföra sina åsikter som kändes väldigt arrogant vilket känns lite synd. Men men, rösta i EU valet! 
 

klagmål från en sjuk mama

Har varit några riktigt tuffa dagar (mornar) nu för vi har blivit så jäkla förkylda. Helt seriöst så har vi ju varit förkylda ända sen vi kom hem för Ecuador, över 2 månader nu! Men i helgen blev Andres jättedålig och sen jag likaså, har haft Naty hemma också för att han är hostig och jag vet ju inte hur han känner, han leker på som vanligt men om han har samma halsont och täppta näsa som en annan så tycker jag så synd om honom <3 Han har iallafall inte klagat utan velat vara hemma :) Jag har ju haft skitsvårt att sova nu sen förra veckan pga att jag är så täppt, amningskudden jag köpt funkar skitbra för att få en bekväm ställning men sen när jag vaknar av den jäkla kissnödigheten så märker jag ju att jag inte kan andas och då är det kört, kan inte somna om! Och nässpray funkar inte ens! Så jäääkla irriterande så jag ligger med munnen öppen och så har jag världens törst = ännu mer kissnödig = ond cirkel! Så jag vaknar kl 04 varje morgon, troligtvis av att solen går upp och då känner jag hur kissnödig jag är och sen somnar jag inte om! Nu har jag börjat gå upp till soffan direkt för att jag vet att det inte går, ligger och vrider och vänder mig så de andra vaknar, och om jag inte ätit precis innan läggdags är jag dessutom skithungrig den tiden... Så första dagarna i veckan så slumrade jag kanske vid 6 till 20 över 7 när alarmet går. Men sen i onsdags tror jag så var vi verkligen sååå dåliga och Nathan vaknade med mig på morgonen så då avr det kör, sen vägrade han sova middag hela dagen, och somnade kl 17! Försökte väcka honom men det var omöjligt, han bara somnade om sittandes i soffan. Tillslut så hoppades vi att han skulle sova till nästa dag så vi la oss, jag somnade kanske 9 men kl 02 var Nathan klarvaken! Han höll sig vaken till 6 på morgonen... Gud jag var helt död! Sen sov vi 2 timmar till innan han tog morgon igen. Och nu imorse vaknade han också när jag gick upp halv 5 så sen dess är vi uppe... Ganska trött mamma här alltså! Jag hade lektion idag och Nathan sov som tur, när den var slut vid halv 3 åt vi (Nathan åt pyttelunch för han var så trött vid 11, inte konstigt...) och sen gick vi till parken och kom nyligen hem. Så skönt att vädret äntligen vänder iallafall! Nathan fick gå till parken så vi slapp vagnen, nu har jag börjat få ont av att stötta upp/ner den så det är svårt om inte Andres är hemma. Också sträckt typ skuldran eller nåt för jag får sjukt ont då och då och märkte att det kommer av rörelsen jag gör när jag drar upp vagnen... 
 
Så ja, nu tror jag att jag fått ut allt klagomål jag ville! Sitter här och kan inte andas som vanligt men nu fasen måste denna skit gå över nu när det blir varmt och allt! Just det, ännu mer att klaga på. Fick betyget på det ena stora arbetet i spanskan nu och jag fick G! Alltså jag är aldrig nöjd när jag får G och jag har till och med ansträngt mig på detta skitarbete, tråkigaste någonsin! Så då blir man sur över ett G... Men men! Nu sitter Nathan och ritar och jag borde börja städa upp, hur kan vi två stöka ner sååå mycket på så kort tid? XD

Elliot 6 år / Vecka 30

 
Idag fyller min lilla (stora?) lillebror 6 år! Tiden har gått så snabbt, i höst börjar han skolan! Och snart är han morbror till 3 <3 Den här bilden är för 2 1/2 år sen när Nathan låg i magen och Elliot fortfarande var den minsta i familjen :)
 
Kikade i mina papper från Nathans graviditet för att jämföra med hur jag låg till då. Nu har jag gått 29 fulla veckor och går in i v 30 idag. Vikten är 66,5 och SF mått 35, exakt samma som med Nathan... i vecka 36! Så ja jag ligger som jag känt hela tiden ungefär 1 1/2 månad före. När jag kollade på bilder från förlossningen nyss känner jag dock att magen redan är lite större än vad den såg ut att vara när Naty föddes i 41 veckor. Nu kan jag se att bebisarna hamnat i den position som de är, de ligger på bredden båda två skavfötters och det syns på magen som är betydligt bredare ut på sidorna än tidigare. Det är alltså omöjligt för bebisarna att födas genom normal förlossning, för ingen kommer kunna vända sig neråt, finns helt enkelt ingen plats. Idag fick jag planera kejsarsnittet, om de inte vill ut innan så blir det nån gång i v 37, dvs från 8/7-14/7 blir det garanterat två bebisar här :) Känns skönt att inte behöva gå de 40 veckorna, 2-3 veckor är ändå en del. Men ja 50% av tvillingar föds ju före v 37 så det finns ju odds för det med, + att det är min andra graviditet. Men det känns än så länge som att de kommer stanna. I vecka 36 skulle de ju också vara välkomna kan jag säga... 
 

måndag

 
Är så arg på lillesyrran som köpt världens snyggaste bikini med körsbär till sig själv och glömt att hon har en syster som älskar körsbär?!?! Hehe. Nu sitter jag och pluggar, just lämnat in två arbeten och förberett mig inför fredagens seminarium. Igår efter att jag skrev satte jag mig faktiskt med boken! Hann läsa en timme innan Nathan vaknade och sen läste jag klart hela boken medan han åt frukost! Den var kort och när jag väl kom in i den var den helt ok :) Så nu har jag analyserat sönder den också haha. Igår i och med att jag fick en sån effektiv start på dagen trots att jag vaknade så tidigt så blev jag på humör, så när Nathy gick iväg till parken med Åsa som skulle spendera dagen med honom så bestämde jag mig för att ta tag i hemmet. Dammsög, diskade, rensade äntligen ut min ena garderob och kassar bebikläder vi fått, sorterade dem efter storlek och la undan. Är dock säker på att det saknas en till kasse bebiskläder uppe i hyllorna högst upp som Andres måste leta fram. Vi har ju haft sjukt mycket kläder till Nathan pga att han ärvt allt från min kusin och lillebror och de har haft väldigt mycket kläder. Allt trasigt eller väldigt slitet har slängts, flera kassar har vi lämnat till myrorna och nu inför Ecuador hade jag med en hel resväska full med barnkläder, då hade vi rensat ut allt och behållt allt det bästa, det skulle ju vara tillräckligt för ETT barn eftersom vi inte visste då att det var tvillingar, men ärligt talat tror jag att det räcker till två också! Vissa grejer kanske, några till kortarmade bodys och solhattar eftersom att de föds i sommar, men det mesta finns. Men som sagt, en till kasse måste finnas däruppe för en del saker saknar jag. Det enda jag köpt till bebisarna är varsin sjömanspyjamas från H&M, sååå sött med små ankare och dessutom korta ärmar som kanske är bra i sommar (?). <3

Nu ska jag springa ner och hämta upp all tvätt, ja jag var uppe sju imorse och la i tvätt, ville starta den här veckan bra med. Ska få klart mitt jäkla arbete i pragmatiken nu! 17 sidor hittils, på spanska om PRAGMATIK. Vad fasen är det egentligen... haha. Bara att hoppas på att bli godkänd också, det är inte helt självklart på den här nivån nu... gahh.

Elliot 6 år


 
Så sjukt irriterande att jag inte kan ha två mindre bilder bredvid varandra, de vägrar!! Iallafall, ja jag var uppte 06 igår och idag och det är också sjukt irriterande. Är fortfarande trött men kan inte ligga kvar i sängen, obekväm och kan verkligen inte slappna av. Vill ju passa på att sova när Naty sover men nej... :/ Så framåt eftermiddagen blir jag dödstrött och att hålla mig vaken på kvällen är verkligen sjukt jobbigt. Så trist! I fredags åkte vi hem till mamma för myskväll och förberedelser efter gårdagens kalas, min lillebror fyller hela 6 år på tisdag! Börjar skolan i höst, sjukt... Tiden går så jäkla snabbt. Om ett halvår fyller Nathan 3 och det var Elliot liksom när han föddes. Gud! Iallafall, jag hade köpt med pirattema på Elliots beställning och det blev fint, asgod sallad till lunch (och middag), kyckling, vattenmelon, jordgubbar o god dressing! Bauguette och pepsi max på burk alltså gahhh. Jag gjorde tårtan, den var inte så jäkla god för den var utan choklad (mina har aaalltid choklad) men helt ok. Nathan lekte och hade det skoj, flera gånger satt han själv i Elliots rum o pysslade med nåt och frågade jag om han ville med så var det "nej mamma, min leka" hehe <3 Vi fick skjuts hem på eftermiddagen med massor av kassar bebiskläder som jag började sortera. Men kom inte så långt innan kroppen ville ge upp så efter en del "lekaa alla djuren" och lite kvällsfika för Naty så la vi oss. Är sjukt trött redan nu, så surt... 
 
Har en stressig vecka framför mig för tors-fre är förskolan stängd och jag har tre stora arbeten till denna helg + seminarium på fredag, så allt måste vara klart på onsdag. Funkar verkligen inte att koncentrera mig med en liten som står och drar i en och säger "mamma mamma kolla min rum, leka pelle kanin meeeej" haha <3 Det svåraste för mig nu är att sätta mig med en skönlitterär bok (har haft flera tråkiga nu, denna är en PJÄS, ja en pjäs, från 80-talet), har så sjukt svårt att koncentrera mig och slappna av och sitta och läsa. Om jag testar nu kanske jag till och med somnar, värt ett försök...
 
 

Torsdag

 
Hur gullig? Imorse bäddade han ner dockan i babyskyddet och hämtade filtar till :) Andra bilden är från häromveckan när vi gick till affären, han tog med sin kundvagn och körde hem alla varor :P 
 
Sitter nu med plugg och det är såå tråkigt. Gjort en portfolio (!) med alla mina jobb i en kurs från terminen och nu ska de skrivas en "memoria" över allt jag lärt mig och tar med mig från detta, problemet bara att även i denna del ska jag ha NYA referenser till litteraturen dvs sitta och leta upp nytt i böckerna jag läst för månader sen. Så jäkla segt! Nathan var iallafall glad imorse över att få hoppas i vattenpölar, jag är mindre glad över 7 C och regn i maj. Om ett tag ska vi iväg till sjukhuset på ultraljud, spännande :)
 

5 grader i maj

 
Det har varit några fina dagar nu, men kallt som fasen! Ja i söndags 4:e maj så snöade det ju. Idag var det superkallt, 5 grader imorse och regn i luften. Sa till Nathan att han skulle ha överdragsbyxor eftersom det ev skulle regna och då ville han bestämt ha sina "botas" stövlar, regna mycket mamma regna mycket. Han klär på sig kläderna själv på mornarna nu lillen, ibland kan båda benen hamna i samma ben men annars är han så duktig så :) Igårkväll när vi skulle sova låg han och byggde pussel på ipaden och han byggde ihop ett jättesvårt och jag sa gud vad duktig du är nathan, "min duktig, duktig meeeej" säger han då. Haha han är så rolig med hur han använder prepositioner etc. <3<3 "Min tengo deeej" är en av hans bästa, tengo betyder jag har, så han vill säga jag har dig haha, tex när han tar fast en i benet eller så... Gullungen! 
 
Försöker få plugg gjort men det går ganska så segt, sista stora arbetena nu och det är så jäkla trist och blääää. Men nu är det fasen inte långt kvar, nästa söndag ska största arbetet in och sen är det bara två skönlitterära böcker kvar, inte så jobbigt. Igår var jag förresten på gravidyoga, det var faktiskt skönt. Mycket andning och vila vilket jag alltid tyckt illa om med yogan men det är ju för att jag behöver det, försökte tänka på det inatt, har alltid svårt att somna om när jag vaknar om nätterna nu, svårt att hitta en bekväm ställning... Var mest övningar för bäckenet och höfter, en del sköna och en del rätt jobbiga, det mesta kände jag igen från core träning innan, tydligen kan man träna nedre delen av magen fortfarande, men inte övriga såklart. 65,5 kg stod vågen på, upp 2 kilo på mindre än två veckor, det verkar som att jag kommer fortsätta i den takten nu, ca 1 kg per vecka, så det är inte konstigt att jag känner mig tung, det går fort! Kan alltså komma upp i en 75kg eller nåt sånt! Wiii, jag ville över 70-sträcket med Nathan (bara för att säga typ ja jag vägde 70 kilo haha) men på 69 stannade jag innan han ville ut <3 
 
Idag ska vi pallra oss bort (jag är gravid-agda och andres jobbat 18 timmar av 24 sen igår) till hornsgatan och kolla in mjukliftar som ev kan passa till vår tvillingvagn, jag hoppppppppas som fasen! Var nära att köpa en begagnad vagn igår men så kom denna idé upp, hoppas verkligen att de passar, vore så mycket enklare :) Nathan var glad att han ska få åka i stora vagnen (det är en likadan som hans fast dubbel) och sa min vagn, så jag sa är det verkligen din vagn nathan? Neeej säger han då. Vems är det då frågar jag, "pappas vagn" haha. Unge <3 
 

Barnvagnsbekymmer...

Alltså när man väntar tvillingar så är det inget roligt att tänka på barnvagn vill jag lova... Och allt blev så mycket krångligare av att vi fick en barnvagn i present av svärföräldrarna i Ecuador, en likadan som Nathan har fast dubbel. Det är en jättebra vagn som vi är jättenöjda med MEN detta var kvällen innan jag skulle åka hem och tänkte direkt, vad gör jag nu, köper jag babyskydd till så att vagnen kan användas från att de föds? Annars funkar den ju bara från 7 mån. Eftersom jag hade så kort tid på mig att tänka så kände jag mig tvungen att köpa dem för annars skulle det vara "kört" så vi åkte för att köpa, 2500 spänn styck!!!!! Jag fick en klump i magen men fram med kortet bara... Om jag haft mer tid att tänka skulle jag sagt att jag får sova på saken och kolla på andra lösningar, men det fanns om sagt inte. Sen fick vi dessutom betala 1500 för att frakta hem grejerna... Så hittils har vi spenderat sammanlagt 6500 kr på vagn, trots att vi fick själva vagnen i present. Känns inte så jäkla kul men fine, en bra vagn. Tills jag sätter mig och läser på här hemma! Och inser att dom jäkla idioterna på affären där (motsvarande typ Babyland eller nåt alltså som man tror skall vara en seriös butik) sålt mig TVÅ babyskydd till en vagn som bara kan ha ETT babyskydd, det är alltså ingen jäkla tvillingvagn utan en syskonvagn!!! Och jag har stått där och klart och tydligt sagt att jag har denna vagn och ska få tvillingar osv. så jag har helt enkelt blivit lurad...
 
Inte så mycket att göra åt det nu. Men vad ska man göra nu? Köpa en ny vagn är ju uteslutet, försöka sälja det vi har tror jag vi skulle förlora mycket på men det är väl en möjlighet, när vi är två kan vi gå med Nathans vagn och ha en bebis där med babyskydd och sen nathan och andra bebisen i stora vagnen, men när jag är själv? Nathan + en bebis i vagn och en i bärsele? Ajjj. Har suttit och kollat som en galning på  blocket och alla liknande sidor och vill hitta en skruttig gammal tvillingvagn med liggdelar för ett billigt pris som vi kan ha första halvåret och sen slänga... Men det ser jäkligt mörkt ut! Hittade en nu som jag mailade på men 2500 spänn, känns inte så kul med tanke på det vi redan lagt ner... Gahhhh. Så frustrerande, för 6000 skulle vi nästan fått en ny fin vagn här med liggdelar... :S :S

28 vector

 
Nu känns det som att tiden börjar gå lite, ellerhur? 28 fulla veckor idag. Tydligen ska v 28-32 vara en riktig tillväxtspurt för bebisarna... gosh. Vart ska de få plats? Så jag antar att om jag ska få bristningar så är de i den kommande månaden som det är väldigt troligt, håller tummarna! Smörjde aldrig in mig med nåt med Naty men denna gång har jag faktiskt börjat och smörjer varje dag med babyolja, även börjat smörja in kroppen när jag duschat och fötterna haha, jag har alltid varit för lat för sånt ^^ Bebisarna sparkar och har sig där inne, de ligger ju tvärtemot så en sparkar upp och en sparkar ner :p Nu när vi besämt namnen, Matthew och Damien så kommer Andres mamma och klagar på MITT namn och Andres blir direkt tveksam (men det är absoluuuut inte pga hans mamma, ja ja), och igår lät det till och med som att han kan byta Matthew mot Anthony som var mitt första hands val. Fast nu har jag börjat tänka på dem som Matthew och Damien och till och med Naty säger ju det, men vi får se hur det blir. Förresten så har ju mamma klagat på att Damien är ju stavningen som i The Omen och jag har sagt att det inte alls är det utan att det är Damian, men nu såg jag att det visst är med E haha... Alltså ska verkligen en film få förstöra ett fint namn? 
 
Har varit supereffektiv hela morgonen, Andres jobbar och Naty är tillbaks på fsk, han var ledig hela förra veckan pga att han hade feber så har inte fått nåt plugg gjort... Nu har jag pluggat, tvättar, städat trappen, ringt massa viktiga samtal. Kvar är disken och att laga mat, blääää. Det som stör mig mest nu av graviditetsbesvär är värk i benen. Med Naty hade jag en strålande värk i låren från v 20 ungefär, och samma sak nu. Så skumt! Men denna gång är det inte bara den känslan utan även värk som typ växtvärk i hela benet, framförallt höger ben (för att bebis 1 ligger längre ner på höger sida..?) och det är en sån där ret-värk som bara gör en galen och liksom aldrig går över, den bara ligger där och molnar och stör stör stör. Gahh. Börjar alltid typ vid 12 på dagen och sen fortsätter det. Så jobbigt! Men bäckenet känns bättre, vet inte om det är pga bandet jag fick men det har inte förvärrats och det känns så skönt med tanke på hur lång tid det är kvar! 
 

24 idag!

Idag är det min 24:e födelsedag, shit alltså vad tiden går! Ville ta bild med Nathan men han vägrar som vanligt. Det är helt omöjligt att få söta kort på honom, förut funkade det om han fick se sig själv i kameran på telefonen men nu blir det såhär...
 
Det här var den bästa bilden jag lyckades få, Naty med godis i munnen. 
 
Sen sprang jag efter honom som en galning för att få en bild med brillorna ^^ Vi åkte in till stan för att äta lunch för att fira min födelsedag, eftersom Andres ändå jobbar idag. 
 
 
Ja min cola kostade alltså mer än min mat... Biff med pommes 49:-... cola 55:- hahaha alltså. Jag ville ändå ha en stor cola och det är min födelsedag så om jag vill ha det så får jag :P Tycker man njuter så mycket mer av maten när man har så mkt cola man vill, och ja jag drack upp hela! 75CL :p
 
Efter maten gick vi och lämnade Andres på jobbet och hängde där en timme, Naty var imponerad av att vara på en båt och det var kul att catcha up lite med de som jobbar där, sen hem och jag och Naty har delat på en låda jordgubbar, byggt lego, tittat på samma avsnitt på barnkanalen (play på tv:n) 6 gånger och lekt att han är Pella kanin och jag är räven som ska fånga honom "min pella kanin inte ta meej" säger han :p Nu är dock denna mamma som är gravid som i 9:e månaden rätt slut och nu blir det sängen för mig! En lyckad födelsedag iallafall, om än lite tröttare än jag trott jag skulle vara när jag fyller 24 XD

Får man vara ful?

 
Satt och läste på Lady Dahmers blogg och jag kom ihåg ett av mina favoritinlägg, den där kampanjen när kändisarna la upp bilder på sig själva osminkade för att visa att de "också" ser ut sådär... Enda problemet var ju att alla de är skitsnygga både med och utan smink (därför de jobbar i tv..?) så det funkar ju liksom inte. Här är en sminkad och osminkad bild på mig, men med dåligt ljus. För jag skulle aldrig få för mig att föreviga mig själv osminkad med bra ljus, alltså haha, vissa dagar blir jag skrämd i spegeln när jag ser mina ljusblonda bryn till det svarta håret och så blåååa ringarna under ögonen och min hy... Haha xD Men det jag ville komma fram till var iallafall det hon kom fram till i inlägget, att kan man inte bara få vara ful? Måste alla vara "fina som de är" och "naturligt snygga", alltså man kan vara ful!
 
Det har verkligen varit ett problem för mig, jag har aldrig velat vara "ful" så jag har sminkat och fixat, även om bara för att få en naturlig look typ fixa till hyn och böja fransarna, men sen så bestämde jag mig för att ja, om jag är ful då? Vad händer då? Nada! Så jag gick helt osminkad till tex seminarium och jobb eller för att gå och handla och tänkte helt seriöst att ja idag är jag ful och vem bryr sig, det finns massor av fula människor?! Mitt jobb är inte att vara snygg, jag är inte på seminariet för att visa hur söt jag är... Ingen bryr sig! Så himla skönt att känna så. Sen kan jag känna efter ett par dagar osminkad att jag gärna vill lägga lite tid på att sminka mig och känna mig "fin" för jo jag känner mig bättre sminkar, men orkar inte heller göra det varje dag. Så nu har jag hittat nån slags balans :p Dock är det jäkligt skönt att som nu ha utväxten färgad, det är ju bara hemskt med blonda randen till det svarta, och att färga brynen gör det mycket lättare, för samma sak där, de blonda till det svarta är inte så klädsamt ;) 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!