Gravid-lista

När fick ni reda på att du var gravid? Den 20 mars när jag var i sjunde veckan. Efter veckor av extrem trötthet, morgonillamående och två morgonspyor på landet den helgen gav mamma mig pengar till graviditetstest.

Beräknat förlossningsdatum:
7 november 2011

Var det planerat?
Nej men inte ovälkommet för det :)

Berättade för familjen:
För mamma (och Jamie) direkt efter testet tagits eftersom de var hemma och bara väntade, mamma var redan säker på att jag var gravid ;) Min moster och syrrorna fick veta någon vecka senare för att det var så svårt (mest för mamma) att hålla det hemligt haha. Andres ringde sina föräldrar och farmor direkt och hans släkt fick veta före resten av min.

Har du mått illa?
JA! De fyra första månaderna (ja fyra inte tre som de säger) var inte roliga. Spydde minst en gång varje morgon och mådde sjukt illa, äcklades av mat och t.ex. spydde jag rakt ut över räcket på bron i tågstationen i Flempan i morgonrusning... Japp...

Foglossning?
Nej och har nog ärligt talat fortfarande inte fattat vad det är, kanske jag gör om jag börjar lida av det ;)


Andra krämpor? Ont i ryggen och mer stel än innan och det är nog också pga att jag inte tränat sen jag blev gravid. Sen har jag haft en del ont i en punkt precis ovanför där magen börjar vid revbenen.

Cravings:
Ingenting egentligen, men har börjat äta en massa äpplen och äpplen har jag aldrig gillar förut.

Avsmak för något?
Kött! Kunde jag inte alls äta de första månaderna och då framförallt typ fläskkotlett fy fasen, blir fortfarande äcklad av det ;)

Vad tror du att det blir för kön?
Vi vet ju nu att det är en pojke och jag tänkte mig hela tiden att det var det också, tror mest att det är för att på spanska (pratar ju spanska med bebis pappa) så säger man "min son" som betyder mitt barn medan "dotter" bara betyder dotter så jag sa ju liksom hela tiden "min son" haha... Språkstrul men ni fattar haha. Nu känns det så naturligt att jag ska få en pojke även om jag alltid sagt att jag vill ha en flicka.

Första ultraljudet:
I vecka 10 tror jag det var gjorde jag VUL där man såg en liten liten bebis på skärmen, bara några centimeter stor men ändå med huvud, ben och armar hihi :)

Andra Ultraljudet:
Den 8 juni var jag och mamma och såg en liten kille som låg och sög på tummen och knep igen händerna. Det var inte alls svårt att se att det var en kille, vi bad att få se och ja där var alla killdelar helt synliga och ur dem kom ett litet vitt streck, det såg ut som en kisstråle! Vi frågade barnmorskan om han kissade och hon sa att hon inte visste hur det såg ut men att det säkert kunde vara så haha.

Behöver du kissa ofta?
Nu går jag och kissar hela tiden och det värsta är att jag vaknar på natten och håller mig för att jag inte vill gå upp. Och jag är en person som tidigare bara behövde kissa några gånger om dagen, störande!!

Hur mycket har du gått upp i vikt:
I början gick jag till och med ner lite i vikt då jag mådde så dåligt. I vecka 18 vägde jag ett kilo mer än vanligt och på fem veckor gick jag upp 5 kilo till och nu de senaste veckorna ytterliggare ett så det är 7 kilo hittils.

Är du rädd inför förlossniningen?
Nej faktiskt inte, jag var med när min lillebror föddes och då var det i och för sig en väldigt enkel förlossning men vad fasen det är ju något man måste gå igenom och man kan nog inte föreställa sig smärtan förens man väl känner den. Men lär nog oroa mig för att något ska gå fel under själva förlossningen och sådär...





Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)


Camilla - gravid med 1:an

Alltid kul och intressant att läsa hur andra upplever graviditeten. Även om alla är olika är det ju mycket man känner igen sig i också! Gullig ul-bild :)

2011-08-04 | 21:51:17
http://vardagslycklig.blogg.se/
Malin & Prinsessan

Skoj läsning :) Grattis till pyret i magen!

2011-08-04 | 22:42:06
http://malinsblogg.se




»
»
»

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!