Årets sista dag

 
 
 
Det blir ingen månads eller årsresume för mig i år, det hinner jag verkligen inte med. Men det här har varit det bästa året hittils i mitt liv, det första hela året med Nathan är såklart orsaken till det. Det har också varit jobbigt på många sätt, inte så mycket omställningen till att vara småbarnsmamma utan snarare att kombinera det med studier och jobb, men det har ändå gått rätt bra. Jag är nöjd med detta år men jag tror nästa kommer bli ännu bättre och det ska bli så kul att se Nathan utvecklas mer och börja prata mer :) Nathan har sovit i sin vagn en timme nu och jag har sminkat mig för en gångs skull, har ju blivit så lat och tänker varför sminka sig, man måste ju ändå ta bort det sen och det är så jobbigt haha. Så jag har till och med jobbat och vart på praktiken med bara läppstift, jag som aldrig gick ut utan smink på ögonen förut. Iallafall, nu känner jag mig konstig med ögonskugga, körde på blått som jag tyckte passade till nyår men det blir ju lite blåtira över det hela också... och så tror jag det passar bättre med blått när jag har mörkt hår, som blondin är det fint med rosa. Men jaaa iallafall, får bli som det blir. Idag vet jag inte vad jag ska ha på mig faktiskt men hittar nog något, vet att jag vill använda ett superlångt fjäderörhänge jag köpte förra sommaren som jag glömt bort och aldrig använt och nu hittat igen. Så får försöka hitta något som matchar det ;) Jag kommer nog in med outfitbilder på mig och framförallt på Nathan lite senare :) 

Nathan 1 år och 1 1/2 månad

 
Det har gått så länge sen jag skrev nåt riktigt uppdateringsinlägg om Nathans utveckling och har glömt kategorisera resten så det är svårt att hitta. Har haft så himla fullt upp och så vart utan dator, men nu är det hög tid! Nathan är nu 1 år och 1 1/2 månad gammal. Han säger mamma hela tiden och det är egentligen det enda ord han använder sig av men när han vill ha något pekar han på det och säger "dääh" och när han vet att man inte får göra något, eller när han är sur säger han "da-da-da-da" och hytter med fingret hehe. Tidigare sa han pappapapap men det gör han inte längre, häromdagen sa han hola när han skypade med sin farmor ett par gånger men sen har han inte gjort det igen. Man märker iallafall hur han är så himla mycket mer med nu, han lär sig nya saker så snabbt, igår lärde han sig att skaka hand när man säger "goddag", han gör highfive, känner igen ett par sånger och ramser och gör rörelser till och så har han sin favoritbok eller historia där han gör rörelserna som jag brukar göra till när jag läser. Han springer runt och har de senaste dagarna också börjat klättra, nu klättrar han upp på sängen och i vagnen och kan också gå ner själv som tur. Igår lärde han sig, tyvärr, också att klättra upp på mikron som jag har på golvet för att ta grejerna i fönsterbrädan... Nathan är för det mesta glad och väldigt gosig, idag till exempel har han kommit och pussat på mig säkert tio gånger helt självmant och när man ber om kram eller puss får man de oftast. Igår läste han en bok med en bild på en bebis och böjde sig fram och pussade bebisen :P Men får han inte som han vill kan han också blir riktigt sur, när t.ex. elliot är för närgången och vill pussas lite föör mycket så smäller han till honom utan att tveka ^^ När han vill att pappa ska upp på morgonen sparkar han honom i ansiktet och säger "dadada" och pekar med fingret hehe. Det värsta Nathan vet är att borsta tänderna och han skriker igenom hela tandborstningen, han är inte heller ett fan av att sitta still i matstolen varför matstunderna inte är så populära.  En favorit är att dansa och lyssna på musik, han dansar till det mesta men en favorit är Gangnam style :p Igår lärde han sig ett nytt dansmove som är att han snurrar runt i en cirkel med armarna i luften :) Det är hursomhelst så underbart att följa med Nathan i hans utveckling som går så sjukt snabbt nu. Min fina prins <3
 

födelsedagsmiddag

 
Vi är nyligen hemma från en födelsedagsmiddag för Andres på Kohphangan, så nu är man i matkoma! Nathan käkade mandarin, ris, milkshake och glass men tyckte inte det var så kul att sitta still så det blev ett antal rundor för att titta runt i restaurangen och nu har han sprungit av sig här hemma och håller på att somna. Blir en lugn kväll, det är relativt rent och fint här hemma för en gångs skull så kanske titta lite Prison break och mysa med Nathan. Imorgon är det nyår och vi ska ha några vänner över för middag och sen eventuellt ut och titta raketer. 
 

new year's nails

 
Okej jag vart så himla nöjd med den här lackningen så jag var tvungen att lägga upp den medans det torkar! Hur perfekt till nyår? Marinblått från Mavala och ett med glitter från H&M som jag fick i julklapp av syrran över. Det blev ju perfekt och med två lager glitter blev det alldeles lagom. Nu: godnatt!
 

godnatt!

 
Jag håller på att måla mina naglar inför nyår, blir lila med glitter över och Nathan har precis somnat. Som sagt blev han väldigt pigg efter sin lilla siesta ;) Han har suttit här bredvid och lekt på golvet, eller ja, slängt ut alla grejer ur lådan jag precis ordnat i och suttit och plockat med mina nagellack ;p Och så har vi lyssnat på bästa Arjona som vanligt. Bilden är från tidigare ikväll när Nathan käkat blåbär och hallon, han åt färska hos mamma under jul och älskade det så nu köpte jag frysta och tinade och det gick ner det med :p Andres ställde sig tillslut och lagade tacos så det käkade vi nu vid tiotiden... Nu ska jag bara vänta på att nagellacket torkar och sen krypa ner med min underbara prins, ja han sover fortfarnade med mig och jag vill att han aaaalltid ska göra det :p  Hehe nej men han får en egen riktig liten säng sen som jag tänker ställa bredvid våran (hans rum är ju så litet) och så ska vi slänga spjälsängen (som han aldrig använt men som var en fin prydnad hehe...). Men det blir när han är lite större! Iallafall, god natt :)

Si tu no existieras

 
Jag är rädd för att förlora dig och livrädd att du ska komma tillbaka;
jag kan inte leva med dig och utan dig är det omöjligt!
Jag dör för att få se dig igen och du dödar mig om du kommer tillbaks
Vad underbart det skulle vara att vakna och se att du inte längre finns!
 
Om du inte fanns, skulle dagarna vara kortare,
Om du inte fanns, skulle luften vara lättare,
jag skulle inte behöva andas den arom 
som du lämnat sen den dagen du gick din väg

Jag har aldrig varit så olycklig och lycklig som jag varit med dig,
det vore mycket bättre om du inte fanns... 
 
 

Helg

Åh nu är jag såå utvilad, har precis sovit en timme med Nathan, han sover fortfarande vilket kommer göra att det blir en sen kväll men det gör inget :) Sååå skönt! Nathan har fortfarande tokiga sovvanor och det beror ju på vårt schema som är hit och dit och olika hela tiden, igår sov han en timme på hela dagen och somnade vid åtta men idag har han alltså sovit 3 timmar hittils. Men men, jag satt uppe och jobbade till 12 igårkväll, har fått i uppgift att sammanställa alla mina elevers betyg och ja det var inte det enklaste kan jag lova utan ett riktigt pilljobb, men nu är jag nästan klar iallafall. Ska väcka min lilla prins nu och se vad vi, eller snarare han busungen, hittar på för nåt :)

ny kavaj

 
Fyndade den här kavajen till Nathan på Lindex rea, den är ju bara för grym, med prickigt innerfoder, love it! Tog storlek 92 för att han ska kunna ha den när han är större, men han är så van vid oversize så han får inviga den på nyårsafton, han kommer vara sååå fin, har valt ut en outfit med silvrig slips och sen snygga skor till :)

nybadad nathan

 
Ni får ursäkta mig på bilderna men jag var tvungen att lägga upp dem för Nathan är ju så himla underbart söt! Precis utkommen ur badet :) Vi badar tillsammans men idag fick han sitta kvar själv ett tag och han satt och lekte och ville inte ens gå upp, så söt :) Just nu håller jag på att lägga in foton och Nathan leker med en bit mandarin på golvet, åhhhhh, jag har så svårt att få min lilla prins att äta alltså. Han vägrar. Några tuggor och sen är det stopp, mandarin brukar vara lösningen men inte ens det idag, han bara leker med den! Så jobbigt!! 
 

vårat vardagsrum

Hade så himla fint ljus imorse i vardagsrummet så jag passade på att fota lite bilder, ni har ju inte fått sett vårt nya vardagsrum alls tror jag. Jag är egentligen aldrig därinne utom om man har gäster, har till och med flyttat in tv:n till sovrummet för att kunna se på kvällen i sängen när Nathan somnat. Jag kollar annars aldrig på tv, Nathan går bara och stänger av om han är i närheten så det kan gå veckor utan att jag ens tittar på tv.
 

torsdag

 
Var tvungen att titta i kalendern för att veta vilken dag det är, skönt! Nu ska vi iväg till läkaren med min tå för femtioelfte gången.
 

ledighet





Det blev ett bildregn med bilder från i september (tror jag) som jag haft som utkast här. Älskar syrrans systemkamera :) Nathan har precis somnat, egentligen superdumt för jag tror det är för tidigt för att han ska kunna sova tills imorron... Så det kan hända att vi har en extremt pigg kille här vid tio tiden, men det gick inte att hålla honom vaken. Fy vad det är skönt att vara ledig och hemma alltså... Jag har pluggat lite grann men inte alls mycket utan bara vart med Nathan och fixat hemma och så. Letat ny väska på rean men hittade ingen. Jag har ingen väska alls nu för min gamla gick sönder, måste skaffa mig en innan jag börjar jobba/plugga igen. Vi åt asgod oxfile och bakpotatis till middag, sjuukt gott! Nathan åt också massa kött, det är ju så mört att det bara smälter på tungan :) Imorgon har vi tänkt handla lite mat till nyår. 

Vad fort det här året gått, jag vet inte om jag orkar med att göra en årsresume i år, det vore ju kul men ja... Det här året har gått fort och Nathan har gått från liten bebis till en liten grabb :) Den tid jag njöt mest av var definitivt sommaren när vi var i Ecuador, framförallt för att jag var ledig då och kunde fokusera på Nathan, så mysigt! Nu ska jag kolla upp lite saker hos komvux, jag måste nämligen göra ett prov för att tenta upp spanska steg 3 eftersom jag inte läst det på gymnasiet. Kostar 500 spänn att göra provet men det är ju ett måste så! 

God jul

 
 
God jul säger jag med lite bilder från igår! Jag glömde såklart bort Nathans tomteluva :( Men han var fin med skjorta och röd väst och fluga. Finns lite bilder hos mamma som ni får sen! Vi inledde julafton med en sovmorgon till straxt före 11 så sen fick vi stressa iväg! Vi var hos mamma straxt efter 2, åt gott framför Kalle ovh sen delades alla julklappar ut. Mest var det såklart till Elliot som utbrast "ohh my good" efter varje :P Både jag och Nathan fick också superfina klappar, får visa nåt sen. Vid 8 bar det av till Farsta för att fira latinojul, där åt vi julmat vid halv 12 och så får alla öppna klapparna efter tolvslaget. Nathan hade hur kul som helst och somnade först vid halv 2 när vi gick. Bussen gick raka vägen till oss och vid halv 3 var jag också i säng och så sov vi till halv 11 :) Nathan har precis somnat i min famn och jag funderar på om jag ska ta mig ut och handla i snöovädret eller lägga mig med honom... 
 

Lördag

Nu är jag påväg till stan igen för avslutningsmiddag med jobbet, är lagom obekväm i klackar och allt. Lånat allt av mamma och syrran, så längesen jag klädde upp mig! Jag har ju bara jobbat tre dar den här säsongen så jag skulle ju inte direkt gått på avslutningen utan följer bara med Andres som jobbat hela julbordet. Det blir lasange och tiramisu, hos mamma blir det hummer och så har de fått en superfruktleverans, Nathan åt ett gäng blåbär nu innan jag gick. Men men jag ska inte vara så neggo nu, blir säkert kul ikväll :) Första gången jag lämnar Nathan frivilligt dvs för annat än jobb, utom när jag var på en konsert och när jag tatuerade mig i somras...


God natt

 
Det blev en supermysig kväll med två små killar här hemma :) Nathan är så söt, ibland bara pussar eller kramar han Elliot bara sådär, gullisen :) Sån tur att jag fick det på bild också!
 
Det blev jobb för mig imorgon, jag hade tänk åka hem till en kompis och hennes dotter men jag får offra det. Så det blir en helfull dag imorgon, iväg och fixa sista julklappen, lämna Nathy och sen jobb och tillbaks. Så nu blir det sängen för mig, Nathan somnade för en halvtimme sen och Elliot har precis gått. Hörs nog i helgen :)

på bättringsvägen :)

 
Idag är det en lite piggare och lite gladare kille vi har här hemma som ni ser på de två sista bilderna. Just nu ligger han och sover på sängen, andra gången för idag så lite extra trött är han ändå. Han har fått i sig en halv burk mat och en halv fruktpure vilket är bra mycket bättre än senaste dagarna iallafall :) Ingen feber idag heller, hoppas verkligen det håller i sig! Jag känner av halsen lite men är helt okej. Gjort prinskorv till lunch och tryckt i mig en halv kladdkaka... gud. Ikväll kommer Elliot hit och leker med Nathan och mig, ska bli kul =) Har dammsugit lite nu medan Nathan sover. Ska ju försöka mig på examensarbetet nu också men jag ska vara ärlig, har börjat känna att det här det kommer ALDRIG att gå. Jag är helt borta alltså, tycker det är skitsvårt att skriva. Har så mycket kvar... Fan det känns så dumt att avsluta min utbildning på det här sättet. Fast jag vet att det är normalt och att såå många andra har kvar rester från tidigare. Jag har klarat varenda tenta och uppgift och aldrig behövt komplettera så därför känns det surt att avsluta på detta sätt. Men men! Med tanke på att jag fått barn mitt i utbildningen är det nog ändå jäkligt imponerande om jag bara blir nån månad sen med examensarbetet. 
 
I vår ska jag annars vikariera, hoppas på mycket jobb men vi får se! Jag har kurs den 10 januari och sen börjar jag :) Och så ska jag läsa en kurs på Stockholms Universitet om globalisering i Latinamerika, och eventuellt en annan liknande. Får se hur det går! :)

När man är sjuk får man äta glass!

 
Nathan tog över pappas glass, lite svårt att äta kanske och lite för kallt verkade han tycka, men lite fick han i sig iallafall :) Tror att han har ont i halsen som sagt, det är inte många skedar mat han fått i sig :( Jag började känna mig förkyld igår när jag satt och skrev, frös massa och så hade jag ont i halsen under kvällen men som tur vaknade jag och kände mig bättre! Nathan somnade inte förens 12 igår kväll för han hade ju sovit flera timmar under eftermiddagen. Idag har jag faktiskt laaatat mig på första gången sen ja jag minns inte när! Legat och myst medan Nathan slumrat och inte ens diskat ^^ Ska straxt iväg och lämna pappa på jobbet och jag och Nathan ska handla lite mjölk och sånt. En soft dag behövdes! Om Nathan sover nåt mer i eftermiddag blir det plugg då. 
 

Kappahl

En liten febrig och trött kille ligger nu och sover i min famn. Nathan har varit  dålig nu sen i söndags. Han hade ju lite feber i förra veckan men sen blev han bra men nu har han haft hög feber, massa snor och slemhosta lille stackaren :( Vi var hos läkaren idag men det var bara att vänta ut och troligtvis är det snoret som ger honom hostan. Han har inte velat äta men dricker iallafall. Jag hoppas han får i sig lite mat iallafall nu när han vaknar. Jag har tvättstugan men det blir ju lite on hold medan Nathy sover för pappa jobbar och jag vill inte lämna honom själv. Har suttit med examensarbetet nu en timme och fått en del gjort iallafall. Det är långt kvar och jag har bara två veckor på mig. Ikväll måste jag lämna in slutmanus för kommentarer från handledaren så ska försöka få så mycket som möjligt gjort idag. Det ska ju egentligen vara den färdiga uppsatsen men ja, what to do. Får se om jag hinner klart eller ej bara! Igår blev jag iallafall helt klar med allt annat, sista seminariet och lämnat tentan för den sista kursen jag tog igen och så sista läxhjälpspasset innan jul. Så nu är det uppsatsen som gäller! Alltså, vilken jäkla bra uppsats jag skulle gjort om jag varit ledig i övrigt tänker jag bara! 
 
Bilderna har ju inte så mycket med inlägget att göra men det är lite fint från Kappahl som jag vill ha till Nathan! Nu tillbaks till uppsatsen, inte så lätt med en hand men nu kör vi!
 
 
 
 
 
 

Oväntat jobb

Jag är ju sämst på att tacka nej till att jobba. Om man blir erbjuden jobb känner man sig ju tvungen att säga ja... Så det blev snabbt ner med tåget och lämna Nathy och nu är påväg tillbaks till stan för kvällsjobb! Sist kom jag hem straxt före 02,00... Lagom skoj! Men men, imorrn börjar jag 11 och det är sista julbordet jag jobbar!! Sen är det en vecka kvar till julafton. Tiden går såå snabbt!


godnatt

 
Nu har Nathan precis somnat och jag ska lägga mig med honom, ska bara skicka in min tenta! Skrev klart den nu på en minut för jag hann skriva en del tidigare när Nathan sov och så resten med honom i famnen. Riktig mysdag med min prins <3 Var och hämtade ut Nathans vinterskor, efter att ha pratat med mamma blev de ett par allvädersstövlar, alltså gummistövlar som är fodrade. Jag tog lite större för att han ska kunna ha raggsockor i men jag vet inte om de blev alldeles för stora för han var inte alls intresserad av att gå i dem... Svårt det där! Jaja, nu blir det att sova för oss. Jobbhelg väntar! 
 

fredag hemma


 
Håller typ på att bli galen för att jag måste lära mig det här med Mac! Är så van vid PC efter jaaa... alla år med PC. Men min nya Mac är snygg och svåranvänd tycker jag, här blir första inlägget från den! Jag håller på med en hemtenta som skall in i dag. Så jag borde egentligen inte gå in på bloggen men kunde inte stå emot haha. Nathan sover, förhoppningsvis sover han nån timme så jag hinner göra klart. SÅÅÅÅ jäkla bra humör idag och igår. Igår hade jag sista dagen på praktiken, jag har verkligen haft det jättekul och bra där. Har en superbra handledare, andra lärarkollegor och söta elever. Och nu minns jag varför jag ville bli lärare, det är ju så kul med att hålla lektioner, och även annat! Och så god skolmat, så jäkla nice! Det enda som varit jobbigt är att jag varit väldigt stressad för det har varit så mycket.
 
Där blev det en paus för Nathan vaknade, åååh. Men jag får hinna skriva klart tentan när han sover i eftermiddag då! Iallafall. En vanlig vecka har sett ut såhär: Mån, praktik kl 8 och sen direkt till jobbet, hemma 8. (ibland har jag hunnit hem en stund innan jobbet), tisdag, praktik och sen hem och byta med Andres som ska till jobbet vid 4. Onsdag, praktik och sen jobb till 8. Torsdag, fredag, praktik och Andres jobbar kväll. Lördag har jag ibland varit ledig och åkt till mamma men förra helgen jobbade jag kväll, var hemma vid 2 och sen började jag jobba 11 och var hemma från jobbet söndag kväll vid 10. Så jag är tröööööt....
 
Iallafall, nu ska jag ta hand om en liten Nathan som är snorig och förkyld stackaren så han är inte på så bra humör. Vi har iallafall hunnit städa och fixa massa hemma, han är så duktig min prins :)
 

Att plugga till lärare...

 
Just det! Tänkte passa på att svara på en fråga jag fick från Daniela medan jag har tid! :) Hon funderar också på att bli lärare och undrar lite hur det går till och sånt! Jag började ju plugga till lärare direkt när jag slutade gymnasiet och läser på Södertörns Högskola, det var alltså hösten 2008 och utbildningen mot äldre åldrar som jag går är 4 1/2 år och jag är klar i januari! Har gått sjukt snabbt... Jag ska bli högstadie och gymnasielärare, har alltid velat vara i gymnasiet med lite mognare elever men nu när jag har testat att ha sexor så är det hur kul som helst med. Mot yngre åldrar kan man plugga och då blir det förskola, upp till sexan och den utbildningen är ett år kortare men då blir man ju inte ämneslärare. Jag har läst religion och historia som är hur kul som helst! Ville faktiskt läsa just geografi och inte historia men det finns inte på Södertörn så jag valde historia. På Stockholms Universitet finns fler ämnen men jag har hört att Södertörn är bättre och mer modernt. 
 
Det är kul att plugga till lärare, framförallt är det ämnena som är roliga, själva utbildningsvetenskap kurserna som är 1 1/2 år uppdelat på ett halvår i taget är inte så himla kul men de är ju så korta! Det är inte så svårt att hänga med tycker jag, för mig har det gått hur bra som helst :) Man har inte mycket lektioner utan ofta en kanske tre gånger a 2h i veckan, det är väldigt mycket läsning så det är bra om man gillar att läsa! Sen har man ju såklart praktik, tror jag haft 3 eller 4 x 4 veckor. Just so-ämnen som jag har är ganska svårt att få jobb med för att det är så snävt, det är bra att plugga ett språk också. Jag har tänkt läsa till spanskalärare i höst också, 1-1 1/2 år extra är det men då får man garanterat jobb! I vår kommer jag jobba som lärarvikarie och förhoppningsvis får jag massa erfarenhet och extrajobb :) 
 
Nu måste jag springa iväg till bussen! 

once you've had the best, you can't do better

Nu ska jag alldeles straxt iväg för jobb, sitter och laddar med marabou och en mini-cola som jag snott från en arg syster ^^ Jag och Nathan åkte hit till Södertälje igår och sov över, idag jobbar jag och Andres inne i stan tills 12 i natt så Nathan sover här och jag tar nattbuss/tåg hit och sover med min bebis för imorrn jobbar jag här igen, börjar 11 skönt nog! Idag börjar jag inte förens halv 6 men ska dit innan så jag hinner äta och så. Nathan är med mamma och Elliot på kalas så han har nog hur kul som helst lilla prinsen! 
 
Nu har jag förresten äntligen fått min dator! Det är den nya imac, sååå tunn, den är typ 5 ggr tunnare än Jessos som jag använder nu, sjukt! Iallafall, måste vänja mig vid den, den har ju också Photobooth som jag alltid missbrukar när jag är här så ni kan nog räkna med en del Photobooth bilder på mig och Nathan framöver... Och mer blogginlägg! Ska försöka varje dag men det blir iallafall väldigt mycket oftare än nu ^^ Sjukt jobbigt att vara utan dator... 
 
 
Bara för att jag nu tagit massa bilder i syrrans Photobooth så segar bloggen och kan inte ladda upp... Alltid nåt!!! Ni får två bilder från nyss som jag slängde upp på Instagram istället, där heter jag sskrebecca :)

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!