weekend


I helgen har jag haft syrrorna här i mosters hus. I fredags sov Jessica här och sov över, körde Singstars som vi köpt nu. Till nya PS3 är ju Singstars bäst! Man köper ju låtarna i butiken för 15 spänn styck och det finns massvis med låtar, så man kan välja sina favoriter, vilket betyder Lady Gaga för Paul haha. Igår var jag hemma med min älskade Elliot och lekte som en galning sen på kvällen drog vi hit med Veronica. Däckade typ direkt och idag har vi varit här och tagit det lugnt, singstars, fotat lite, tacos :) Var tvungen att fota Veronicas taco för hon var en sån tjockis så jag och Paul började garva när vi såg den, hon fyllde hela ända upp med köttfärs och sen mosade på resten haha :P Nu har jag suttit här och "hjälpt" älskling att plugga, så boring! Imorrn ska jag upp tiiidigt som vanligt för att skjutsa min babe till skolan :'( Så jobbigt, nu förstår jag helghysterin resten av sverige har haft jämt, helgen är helig, man får ju sova ut!




my next tattoo

Har väl alltid hört att folk som tatuerar sig bara vill göra fler och fler när de väl börjat. Och det verkar vara sant. Älskar verkligen mina tatueringar som jag gjort och jag kan knappt bärga mig tills jag får göra nästa! Jag har flera idéer men ingen som jag är helt bestämd på utom denna som jag är säker på. Har velat ha den här texten lika länge som de som jag redan gjort, som ni ser är det också från headern och samma typsnitt som de andra. Har inte varit säker på vart jag vill ha den däremot, men nu tror jag att det bästa vore vid nacken/ryggen typ som Kenzas tatuering, tror den skulle passa fint där. Vill gärna ha den till sommaren när den kan synas lite, nu syns ju knappt handlederna ens eftersom man är så påpälsad jämt haha.




Mitt liv enligt Lars Winnerbäck

använd enbart låttitlar av en artist för att svara stiligt på dessa frågor, upprepa inte en låttitel. det är lurigare än du tror! posta igen som "mitt liv enligt (artistnamn)".


är du man eller kvinna?
fröken svår

beskriv dig själv:
i dina ögon

hur känner du dig?
lycklig och förvånad

beskriv stället där du bor:
i stockholm

platsen du skulle resa till om du kunde åka var du ville:
åt samma håll

hur du helst transporterar dig:
med bussen från stan

din bästa vän är:
ingen soldat

du och dina bästa vänner är:
under månen

hur är vädret?
och det blåser genom hallen

favorittid på dagen:
du hade tid

om ditt liv var en TV-serie, vad skulle den heta?

stort liv

hur är livet enligt dig?
nästan perfekt

beskriv ditt nuvarande förhållande:
min älskling har ett hjärta av snö

din rädsla:

dom tomma stegen

ditt bästa råd:
se dig om

hur du skulle vilja dö:
aldrig riktigt slut

din själs nuvarande tillstånd:
solen i ögonen

ditt motto:
fria vägar ut




Om du bara ska åka till ett land... May I come with a suggestion?

Egentligen, need I say more? Tror inte det! Bilderna talar ju ganska mycket för sig själva men allt det här i ett litet litet land. Grymt med att få se både berg, djungel, strand, stad på timmars avstånd. Anyways, låter bilderna tala för sig själva... Och ja just det. ECUADOR var landet!





inglorious bastards

 

Nu är jag klar med tentan! Har beklagat mig över att jag inte kom på nåt vettigt svar på sista frågan till alla och till slut fick jag tur och en kompis kom med ett perfekt svar så nu är jag klar! Så skönt! Nu är man ledig tills på måndag :) Igår såg vi på Inglorious Bastards i Bluray, min första bluray film och det var ju väldigt bra kvalitet måste jag säga! Har velat se filmen länge och den var precis som jag väntat mig, helt knäpp och weird, lite störande, rolig och sjukt välgjort. Tarantino är ju en konstnär och detta är konst. Många sköna scener, det är ju inte så svårt att känna hat för nazisterna och vilja att de ska få vad dom förtjänar så det är lovely att se! Rekommenderas! Sen såg vi också American Pie: The book of love. Har sett alla mini pie's fast de tre riktiga slår ju allt! Det här är bara b-underhållning helt enkelt. Det här var nog den AP med mest nakna tuttar ever, aldrig sett så många! Annars var det inte mycket som var så bra med filmen, lite skoj var den allt men kan nog inte rekommendera den. Roligare att se på de första filmerna igen istället!

 

Måste förresten tipsa er om chipsen som jag provade igår! Brukar aldrig prova nya, är skraj att de skall vara äckliga haha. Äter antingen Sourcreme, OLW's vanliga lättsaltade eller Lantchips. (Ja jag älskar chips så pass att jag bloggar om det, chips är det godaste jag vet! Därefter marabou.) Testade iallafall nya Sourcreme dill. De var sinnessjukt goda. Älskade dom verkligen! Lämnade påsen hos paul :'( De kommer jag köpa igen iallafall! Synd att chips är så onyttigt. Annars skulle jag äta det jämt! Äter det i och för sig väldigt ofta redan. Men men. Nu ska jag ta en tupplur, fick inte mycket sömn i natt!

 

 

 


Bibeln och Jesus i skolan

 

Har faktiskt nästan blivit klar med tentan som kändes så hopplös. Har ungefär en halv sida kvar där jag inte vet vad jag ska skriva. Ska hitta på en situation där det är enligt principen om att handlingen i sig är det som gör något rätt, är okej att ljuga för sina elever. Svårt! Annars är jag i princip klar, kanske inte världens bästa men det bästa jag kan komma på iallafall. Så flumm detta! Har suttit och skrivit några timmar idag och så tränat en timme, så skönt nu! Hade precis blivit av med träningsvärken från i lördags haha så nu får jag ny. Måste ner på stan nu, har tydligen fått resitent urinvägsinfektion som jag inte känner av så mycket men tänker ändå ta medicinen, ska också till banken för jag strulade till det med den jäkla kåravgiften och har inget kvitto... Hoppas det kan fixas :s Ska också köpa boken Om Jesus av Jonas Gardell. Vi ska läsa den till nästa kurs! Ska ha ett seminarium om Jesus och flera om Bibeln, kommer bli superkul. Har ju velat köpa den boken längre, köpt Om Gud men aldrig läst klart bland all kurslitteratur så nu är det skoj att den boken hamnar som ett måste haha. Nu tror jag ju på Jesus men även om jag inte hade gjort det är han ju sjukt fascinerande att läsa om, tänk så mkt han ändrat på fast det gått så lång tid - det är ju bara att face it vare sig man tror på Gud eller ej! Nu - kladdkaka straxt - stan.




etik och moral...

Är inte alls på skrivhumör. Men likförbannat är jag ju här och skriver ATT jag inte är på skrivhumör. Haha makes no sense. Skolan har ju verkligen kickat igång nu, inte för att det egentligen någonsin var lov men... Seminarium imorgon, sen ska jag till återbesök och kolla så allt är bra med mina ögon efter operationen. Sen blir det tentaplugg för hela slanten. 6-8 sidor om etik och moral. FLUMM med andra ord.




filmtips

Har sett en massa filmer på sista tiden så bjuder på lite filmtips :) Först Planet 51 som inte kommit ut på bio ännu (Sverige är ju sjukt sega som vanligt). Animerad familjefilm om att vi åker från jorden och upptäcker liv på en annan planet där dom blir skraja och ser oss som utomjordingar! Filmen var riktigt riktigt rolig faktiskt, och så lite spännande sådär, en riktigt bra animerad film som funkar för både barn och vuxna. En annan animerad film, Cloudy with a chance at meatballs som handlar om en kille som uppfinner en maskin som gör att det regnar mat. Den är inte lika bra som den första men faktiskt också roligt och man fastnar i den! Såg den tillsammans med Elliot och även om han då och då sa "shek" och ville att jag skulle sätta på Shrek istället så gillade han den nog med. En film att se om man inte har nåt bättre för sig iallafall ;)

Avatar som alla älskar redan! Såg den i 3D och tycker att det är så man ska se den, och definitivt på bio. Det är en riktig biofilm till skillnad från de andra jag tipsar om. Som ni kanske vet om jorden år 2154 då vi hittat liv på en annan planet och storyn där. Filmen var definitivt värd att ses och riktigt bra animerad, coola effekter. Tyckte dock att den var väl lång! Trodde flera gånger att filmen var slut men den bara fortsatte och jag satt och gäspade och sträckte lite på mig, man orkar inte men en sån lång film! Tycker inte det var världens bästa film direkt, men bra var den :) Sen en helt annan film, Pineapple express som jag nu äntligen har sett. En riktigt drug-movie där dom är höga typ hela tiden. Det blir ju väldigt stupid och väldigt kul! En snubbe råkar se ett mord där polis är inblandat och de blir sedan jagade runt samtidigt som de är höga hela tiden. Kul sevärd film, that's it.

 

My life in ruins är av samma tjej som gjorde My big fat greek wedding, den här filmen är inte lika rolig, men ändå kul och söt. Vet inte riktigt vad connection är med den förra filmen, känns inte som att det finns nån. Gifte hon sig inte i slutet av den förra..? Handlar iallafall om en tjej som jobbar som misslyckad tourguide i Grekland åt sega turister. Kul film :) Sist, My best friend's girl som jag nu äntligen sett! Med sköna Jason Biggs från American Pie och en annan skön snubbe + en intetsägande Kate Hudson. Om en kille som jobbar med att ge tjejer världens sämsta dejter så de ska gå tillbaks till sina ex. Blir roligt, men inte en sån komedi jag trodde utan även lite emotional, drama komedi helt enkelt. Men roligt iallfall :)

 

 


bling bling

Hittils har alla stenarna på naglarna hållit fast! Amazing eftersom de annars lossnat flera stycken redan första dygnet. Så jag chansade och la på ett gäng pärlor i ljusblått och silver på ena mittenfingret, det här är mina gamla pärlor från Melba så jag får se om de också sitter fast... Riktigt snyggt iallafall! Älskar de nya naglarna.

Är egentligen inte på skrivhumör. Har vart i skolan hela dagen på två föreläsningar och sen läst kapitel i två böcker som jag inte lyckats få tag på innan. Skönt att ha det gjort iallafall :) Imorgonbitti har jag nästsista seminariet för kursen, nästa vecka är det tenta som gäller. Inte redo, men men...



Blått & silver


Det blev vintertema på naglarna nu med blått och silver, det blåa lacket är från Depend och det har varit ett av mina favoriter i många år, har tagit slut på många såna! Det glittriga är asbra från Makeupstore som jag köpte för en tia ;) Det täcker så bra för att vara glitter! Sen har jag stenar från Depend, första gången jag testar dessa och jag hoppas verkligen att de inte lossnar lätt, blir så fult då! Men vi får väl se. Har också färgat ögonbrynen och utväxten, igår hade jag typ satt mig på hårfärgen så tippen hade lossnat och det hade läckt ur färg! Så fick använda den snabbt som bara den men det var nog ingen fara. Så nu har jag ingen utväxt och föör mörka bryn, men det lägger sig som vanligt ;) Blev så sugen på korv med bröd som var min favoritmat när jag var liten :P Så nu ska jag trotsa -15C och gå och köpa det.




Ecuador: Galapagos: Boat trip 1

 

Lyser upp mörkret med lite bilder från Ecuador resan. Här är ifrån Galapagosöarna och för er som inte vet så är de kända för att det var där som Darwin kom på evolutionsteorin och där finns massvis med djurliv och bl.a. djur som anpassat sig till den miljön som inte är deras ursprungliga. Anyways vi köpte ju ett femdagars paket där allt ingick och varje dag åkte vi iväg på en tur. Det här är från den första båtresan vi gjorde, tror det var andra dagen. Vi åkte långt ut med båten, nån timme, och så stannade vi och tittade på sjölejon som låg och solade sig. Precis där fick vi även se hajar som tydligen spanade på sjölejonen! Vi fick även snorkla där men jag gjorde det knappt, tyckte bara det var obehagligt och läskigt ;) På den andra bilden ser ni iallafall Paul snorkla! Sen fortsatte vi båtresan och åkte till en liten ö med en liten damm i mitten, där fick vi stanna och sola och bada, det var verkligen en paradisstrand och dessutom var vi dom enda som var där på hela ön! Otroligt mysig och nice alltså! Har fortfarande, ett halvår senare massa bilder att visa så stay tuned.





Att gå upp tidigt...

Måste ju vara det värsta som finns! Alltså jag lider verkligen av att behöva gå upp när jag är trött och solen inte ens gått upp, bara tanken på att min stackars Paul måste göra det typ varje dag gör mig sjuk. Är så glad att jag inte har så jobbiga tider annars! Idag gick vi upp 7.20 efter lite sömn, har städat här hemma redan för idag kommer alla hem från landet. Har bara disk och sopor kvar men det jag måste göra är ju att träna och det finns ju inget jag vill mindre just nu än att ta av mig den gosiga morgonrocken för att behöva göra nåt så ansträngande... But I know I have to do it. Jag börjar iallafall inte skolan förens på torsdag men har lite att göra innan dess. Idag måste jag gå ner på stan och köpa tråkiga nödvändiga grejer för mina sista slantar typ, torrshampoo, rakhyvlar, hårfärg. Mitt hår som växer ut har ju en färg som är lite mörkare än den jag haft hela tiden, blir helt enkelt mörkare och mörkare vilket suger. Det är inte så farligt men jag gillar ända att färga den centimetern så det inte syns alls ;) Som tur är det så ljust att jag kan färga det med en vanlig 100-kronors färg utan att det blir något konstigt. Kommer aldrig mer göra slingor hos frisören igen kan jag ju säga, paya 1000 spänn för att få några vita slingor när man kan göra det bättre själv. No way. Igår lämnade vi bilen hos moster igen, det har varit sjukt skönt att ha bil iallafall men nu är det SL som gäller igen! Om två veckor kommer vi dock ha bil i 3 veckors tid, skönt :) Jaja nu får jag se hur lång tid det tar innan jag sliter mig härifrån och gör något vettigt. Så osugen!





Ensamhet kan vara ett gift, och en absolut magi

Haha jag hittar nog allt några utkast ändå! Staffan Hellstrand! Vi ska se

honom den 8:e april tror jag. Den här texten får mig att tänka på mycket saker...


I din blick
Alla hinder alla spår

Fast det glittrar där du står

Och så ville du bara gå

Nu är du så långt bort härifrån

Du blev född för att lysa stort

Du blev född för att få något gjort

Kanske ännu mer

Om du ändå bara hittat hem

 

 


reminder




Gjorde det här förra året också och det är ju kul att se hur mycket man känner igen av sina gamla julklappar och vad man använt mycket efter ett år! Först fick jag fotogrejer jag hade önskat mig och det använde jag ju såklart direkt ;) Sen olika prydnadsgrejer som ligger nere i källaren tills jag flyttar. Detsamma gäller handdukarna och badrumsmattan som jag hade önskat mig. Pyjamasen har jag använt massa, tunikan bara några gånger och strumporna så pass att de redan är försvunna ;) Sen fick jag olika böcker, kokböcker o så dem har jag faktiskt inte använd utan de är undanlagda. Blir väl också mer tills jag flyttar ;) Handcremerna är använda men inte de andra krämerna ännu, har ju så mycket redan så sånt lagras bara... Foundation från mamma har jag fortfarande kvar lite av men den är påväg att ta slut ;) Använder ju inte det så ofta. Rougen sög så den såldes på tradera! Likaså den ena skuggan, den andra har jag använt litegrann. Nagellacken från England var inte riktigt mina färger så dem gav jag till mamma. Örhängerna har jag använt en hel del men flera av dem har redan gått sönder :( Japp där fick man en påminnelse av de gamla klapparna :)




1 januari 2010

* Nämn tre saker du aldrig kommer glömma med året som gått.
Hela Ecuador resan, min ögonoperation och körkortet!

* Vad gjorde du 2009 som du aldrig gjort förut?
Jag reste utanför Europa till en helt annan värld, jag hade praktik och stod och undervisade 30st 15 åringar!

* Vilka länder besökte du?
Ecuador och 12 timmars besök i Madrid ;)

* Vilket datum från 2009 kommer du minnas, och varför?

Minns inga datum men det skulle vara den 18 december då jag tog körkortet kanske!

* Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2009?
Det finns så himla många! Men typ massa reggeaton, Dime si te vas con el och Notch's låtar är väl ändå de som kommer påminna mest. Eller vad säger jag, det är ju sjääälvklart SEXY BITCH med Akon! Och I know you want me med Pitbull. Pleeeaase!

* Blev du kär under 2009?
Jag var redan kär!

* Vad gjorde du på din födelsedag?
Haha jag minns inte i år heller. Guess att jag hade fika med släkten kanske.

* Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Har varit ett grymt år! Men det var lite trist att jag missade typ hela den svenska sommaren bara.

* Vilka nya personer är du glad över att ha lärt känna under året?
Har inte lärt känna så många men är glad över att ha lärt känna Pauls kusiner i Ecuador lite grann eftersom alla var så gulliga, och så hade jag världens skönaste handledare på praktiken som jag är så glad att jag fick!

* Höll du några av dina nyårslöften?
Jag hade inte direkt något nyårslöfte men jag började träna i slutet av förra året och det har hållt i sig ;)

* Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?

Det jag hoppades förra året att jag skulle få roligare i skolan har ju verkligen hänt, har läst så himla roliga kurser! Saknar egentligen ingenting men jag vill ha sol och värme på sommaren så klart.

* Vad var din största framgång 2009?
Körkortet! Det var en riktig utmaning också!

* Största misstaget?
Ingen aning!

* Har du varit sjuk eller skadat dig?
Nej som tur är :)

* Vad spenderade du mest pengar på?
Mat och snacks haha. Nej men har precis köpt en dyr jacka det är väl det dyraste jag köpt! Annars Ecuador resan.

* Gjorde någonting dig riktigt glad?
Det är mycket som gjort mig glad men det som gjort mig glad mest av allt är min underbara lilla Elliot. Han har blivit så stor och en riktig cooling under året haha. Han är bäst!

* Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Minst lika glad :) Och mindre sur! Haha.

* Vad önskar du att du gjort mer?
Jag vet faktiskt inte vad jag skulle vilja ändra.

* Vad önskar du att du gjort mindre?
Alltså, mindre slötid framför datan (som t.ex. att skriva det här..!) och mer effektivt pluggande. Har ju klarat mig bra ändå men skulle ju sparat en del tid på det ;)

* Hur tillbringade du julen?
Hemma med familjen, ute på promenad, kalle anka, mat, paket och avslutades med att vi alla spelade spel ihop. Juldagen hos släkten.

* Vem saknade du?
Jag saknade ingen hela tiden men när jag var i Ecuador saknade jag min Elliot sinnessjukt mycket och även mamma!





Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!