ibland är man riktigt smart ,

Jag är fortfarande lite deppig och ja jag kan väl förklara varför nu. Jo jag är riktigt knäpp i huvudet (kanske är det gravidhormonerna som tagit över och lämnat mig lite kort på hjärnceller??) och när jag skulle köpa min vanliga hårfärg i helgen så tänkte jag, och om jag testar att ljusa upp håret själv istället..? Jag är ju riktigt blond egentligen och det är så hemskt med utväxten i det mörka som jag får redan efter två veckor, jag är verkligen trött på att färga hela tiden och har bestämt att jag vill återgå till blont. Men fasen vet jag ju såklart att det är jäääkligt svårt att göra överhuvudtaget och att försöka sig på att bleka håret själv är ju dödsdömt! Så vad gjorde jag då? Jo jag la i en blekning som slutade i att mitt hår såg ut som höstträden utanför fönstret, rött, orange, gult, vitt. Har sedan kämpat med mitt jäkla hår sedan dess och är ganska amazed över att det inte ramlat av ännu, nu tänker jag lägga i en sista färg ikväll så håller tummarna för att håret inte lossnar när jag sköljer ur färgen för då börjar jag fasen gråta. Det sista orange är riktigt envist att få ut men det ser fan så mycket bättre ut än det gjorde från början kan jag lova. Så vad har vi då lärt oss av detta? Ingenting skulle jag vilja påstå, vi vet alla att det egentligen är "förbjudet" att gå från mörkt till blont även hos frisören men visst sjutton kommer vi fortsätta med det ändå. Som tur är mitt hår så kort att det gör inget om det blir slitet eftersom det ändå klipps. Gud vad mycket jag nu lyckats skriva om mitt hår haha! Men det har varit ett riktigt trauma, och det är det egentligen fortfarande för jag ser fortfarande inte klok ut men har väl någorlunda accepterat situationen. Om färgen inte hjälper ikväll tänker jag helt enkelt köra på mössa tills jag kan klippa av det orange.... Ahhhhhhhhhhhhhhh vad trött jag blir på mig själv ibland!

Nog om det, har precis haft mys med Salome och Cynthia som kom hit och överraskade med kladdkaka. Det var ju som sagt en överraskning men den uppskattades inte så mycket av mig med mitt gula hår och i morgonrock, "jag tänker INTE öppna dörren" sa jag till min kille, tur att de inte kom igår säger jag bara för då hade jag nog inte öppnat dörren alls haha ^^ Hade det iallafall jättemysigt :) Imorgon blir det heldag i Södertälje =)


söndagsupdate


Dåliga uppdateringen beror inte på att bebis när påväg ut, fortfarande inte minsta lilla tecken, imorgon är det en vecka kvar! Det beror istället på att jag varit på skitDÅLIGT humör hela helgen. Vi har knappt gått utanför dörren utan legat inne med massa spanska filmer och god mat. Jag har gjort kycklinggryta och Andres gjorde cebiche idag. Fortsätter på samma sätt nu med mer film och förhoppningsvis börjar nästa vecka bättre än denna slutade! PUSS

bebisstrumpor

 

Det är helt ärligt mitt första "klädes" köp till bebis! Har ju fått så sjukt mycket så har faktiskt inte köpt ett enda plagg! Använde ett presentkort på H&M för att köpa min första amningsbh och så köpte jag de här söta strumporna med så jag kom upp i ett jämt belopp :) Det får bli bebis första strumpor som ska med till bb, tycker ändå de flesta jag har ser större ut så det var nog perfekt :) Amningsbh kändes ju lagom kul men det är tydligen väldigt bra att ha, kan tänka mig det också, först tyckte jag alla var så sjukt stora men sen blev det en i storlek 80C (jag brukar ha 75B) som var lite rymlig vilket väl borde bli perfekt..? Vi får se helt enkelt!

 


te amo


Tiden har gått sjukt snabbt & shit vad det hänt mycket sen den första bilden togs för ett år sen, båda tipsy & helt ovetande om hur mycket vi skulle förändra varandras liv på så kort tid. Nu, ett år senare går vi & väntar på att våran lilla bebis ska titta ut! Livet är fullt av överraskningar och kärlek, that's for sure :)

bm vecka 39

 

Besöket hos barnmorskan gick bra, magen har växt en centimeter sen sist till 36 i SF-mått men jag har bara gått upp ett halvt kilo till 67 så nu har det börjat sakta av, skulle vara "roligt" att gå upp till 70kg tycker jag men lär väl stanna på 68-9 :P Hittils har jag ändå gått upp hela 14 kg alltså, sjukt hur kroppen ändras! :) Bebis hjärtslag var bra och förhoppningsvis var det här sista besöket hos barnmorskan! Vi fick en ny tid till om två veckor den tionde och en del av mig misstänker nog att vi kommer få använda den tiden med, med vore ju kul om bebis kom innan dess!


världens finaste elliot

 

Lillesyrran har ju gått och skaffat sig systemkamera och tagit sina första

bilder på vår fina bror! Så mysiga bilder. De ses bättre på hennes blogg!



:)


Där ser man, den här dagen gick ju den med! Vi var som sagt på banken, och sen runt på resterande mataffärer här (vi har inget liv) och fyndade det bästa från varje. Så får man göra när man inte har någon billig stormarknad där man kan storhandla ^^ Somnade en stund på soffan och nu blir det en film innan sovdags :) Imorgon ska vi vara hos BM klockan 11.

38 veckor

 

Bild från ikväll 38 + 2

 

Magen ser inte så charmig ut rakt framifrån nu alltså, egentligen skulle det varit smartare att tagit bilder lite från sidan varje vecka men jag började ju såhär så det är bara att köra på så. Ska lägga upp en "sammanfattning" sen där man ser alla bilder hur magen växt, blir kul :) Den sista veckan har gått fort! Nu är det inte långt kvar :) Jag har mått bra, men mina svullna händer har gjort mig lite galen för de gör verkligen ont under nätterna men annars är allt lugnt. Idag har jag haft rätt mycket ont medan vi var ute och gick och en stund efter, får typ hugg som gör rejält ont men det är ju inga värkar eller så. Bebis ska ju ligga så långt ner nu och ja magen har ju lägre tyngdpunkt ser man ju men jag får ändå svårt att andas då och då. Trycket på blåsan har däremot vart lite värre den senaste veckan. Men än så länge kan jag inte påstå att jag är så himla trött på att vara gravid. På tisdag ska jag och syrran ta bilder på magen med hennes nya systemkamera så tills dess måste bebis stanna inne men därefter är han välkommen, utom fredagen tydligen för då har mamma planer ^^ Jag förväntar mig nog att det ska gå över tiden eftersom jag inte känner av några tecken än så länge. Men jag håller väl igång som vanligt och så får vi se hur det går. Som sagt kan jag definitivt vänta till den 11:e november men om han dröjer längre än så blir jag nog lite sur allt. Nu är vi åtminstone inne på slutspurten :)

 


halloween nuggets

Nu har de ju börjat få ut julgrejer i butikerna och jag köpte med en burk pepparkakor! Jag har haft cravings länge efter alla julgrejer så det är perfekt för mig. Samtidigt är det ju nu halloween-grejer ute också. Idag har jag t.ex. sett halloween-paprika. Hmmm. Det som tar alla pris är dock detta, halloween-chicken-nuggets! Japp! De är formade till fladdermöss och spöken haha! Vem sjutton kom på den idén och tänkte, "shit det finns verkligen en marknad för det här!" ?!?! Själv köpte jag dem på Lidl för att de var billigare än de vanliga chicken nuggetsen ^^



JA det är en chicken nuggets i form av en fladdermus. Och ja, jag sa åt Andres att inte bli rädd när maten serverades. Och nej han fattade inte skämtet. ^^

onsdag


Haha det blir fler "dagens outfit" när jag är gravid, roligare på nåt sätt. Iallafall kör jag på att passa på att använda de tajtaste kläderna till bebismage, det är ju bara fint men sen när magen är lite extra stor men utan bebis kanske det inte är lika lockande att använda de tajtaste kläderna. Anyways, som ni ser finns det inte ens mkt plats över för att ens kunna fota mig där p.g.a. byrån haha! Nu är jag färdig och vi ska iväg på lite ärenden, till banken först och främst tror jag. Det räcker för dagen känner jag, har blivit några sena kvällar nu. Imorgon har vi barnmorskebesök igen, förhoppningsvis det sista! Ska komma in med nya magbilder senare :)

mer update :)


Två bilder till från igår. Mamma och Jamie kom förbi och lämnade Elliot här i söndags och så sov han över. Det var alltså fullt upp hela kvällen, en timme gick åt för att få i honom lite mat och sen lekte vi massa med ipaden och han härjade runt här fram tills vid 11 då jag lyckades övertala honom att det var läggdags. Efter att ha legat och berättat mina egna versioner av Rödluvan och Guldlock några gånger sa jag att nu räcker det faktiskt och han somnade direkt. Så låg han tvärsöver hela sängen så jag fick också ligga likadant och Andres stannade på soffan ^^ Vid 8 satte han sig upp och väckte mig med "vart är andres då?" och så var dagen i full gång. Så mysigt att ha Elliot här, men fattar inte vart han får all sin energi ifrån haha! Det är 110% hela tiden! Vi var i en lekpark här i närheten och han fick leka och sen och åt på McDonalds med Jamie och sen däckade Elliot i vagnen flera timmar, så kvällen hade visst satt sina spår ändå. Vi gick och fikade också och sen kom Molly, Elliot andra syster, förbi en stund. Sen gick jag iväg med dem för jag skulle på en gruppdiskussion för ett företag som gör marknadsföring, satt och pratade två timmar om mode med några andra tjejer under observering och som tack fick vi 400 i presentcheckar, så lättförtjänta pengar :)

Kom hem vid halv nio och åt lite och sen blev det sängen. Fullt upp igår alltså. Imorse vaknade jag vid fem av att jag hade så jäkla ont i handen IGEN, det är en hand som är mer svullen och ond än den andra... Kunde inte somna om så jag gick upp och var uppe två timmar men sen somande jag igen och vaknade vid 12... Sen har vi vart runt på affärerna här, enligt tradition ^^ och handlat mat eftersom det var "löning" idag. Nu ska jag straxt iväg för en liten fika med Carolina som jag inte träffat sen ja... i början på året tror jag ! Sen blir det nog sängen direkt när jag kommer hem för är riktigt trött redan...


sorry!!

 

Jag har velat uppdatera en massa men jag har verkligen inte hunnit, haft sleepover här med Elliot och hängt med honom hela dagen idag. Är så sjukt trött så nu blir det sängen, bättre uppdatering imorgon!


grönt


Fick bli mintgrönt med silver, inte såå himla snyggt kanske men kände för lite färg. Jag hoppas att jag just fixat mina naglar när förlossningen sätter igång för annars vet jag att det kommer göra mig galen, kanske inte precis under värkarna när jag har så ont men däremellan! Sen kommer jag väl i och för sig troligtvis bara vara intresserad av att ligga och titta på bebis och inte ens tänka på mina naglar, annars sitter jag alltid och pillar med dem...

fredagens


En liten dagens outfit :) Har känts som lördag hela dagen fast det är ju bara fredag. Vi gick runt här vid Skanstull i alla affärer och fönstershoppade, det är inte så jäkla kul faktiskt när pengarna är slut men så kom vi ut en stund iallafall :) Nu har vi kört monopol några gånger tills Andres blev så sur för att han förlorade, and I love it haha :D Nu väntar vi på att Salo ska komma förbi en stund och ikväll blir det nog avsnitt av Weeds, har fått låna boxen av min moster så det har vi börjat titta på nu, helt ok är det.


fredag

Igår blev en låång dag, var uppe och hade tvättstugan vid 7 och det höll i typ hela dagen, hade massa tvätt och det är bara en maskin som fungerar IGEN. På kvällen såg vi Inception, den är ju bra och eftersom det var andra gången så fattade jag den lite bättre också haha. Dock är den ju sjukt lång så jag var nog vaken ända till 12 (ja det är väldigt sent för mig nu haha) så idag lyckades jag sova till 10. Dock har jag haft så sjukt ont i min hand i natt som har krampat en massa för att de är så sjukt svullna och vattenfyllda! Har bara drömt drömmar om hur min hand var helt stel och att jag hade så ont! Börjar bli riktigt irriterande det där, nu när jag skriver känner jag verkligen hur stela mina händer är...

Idag har det ju gått en vecka som jag varit ledig från skolan! Det har faktiskt gått rätt snabbt måste jag erkänna. Lite nerver nu, igår natt drömde jag om förlossningen och precis som andra gången att det gjorde ont men inte såå ont men att jag ändå till slut hade svimmat av smärta och vaknade efter bebis var född haha. Får väl hoppas att det inte sker ;) Idag vet jag inte vad vi ska göra, tror jag ska in i duschen nu och kanske anstränga mig lite och sminka mig, har varit så lat de senaste dagarna och bott i mina mjukisar...

<3

 

Dålig uppdatering jag vet! Dagarna går som tur :) Nu är det inte långt kvar!


37 veckor

Bild från idag 37+2


Ny bild nu och ny vecka nu igen, rätt så snabbt går det ändå! Jag märker inte direkt att magen växt något sen förra veckan men stor är den minst sagt. Och min navel ja... jag hade ju alltså piercing och piercinghålen är typ en miljon gånger större än innan och det har blivit som ett kryss av en liten bristning just där, haha piercingen ska definitivt in igen sen så det inte syns så mycket! Nu är bebis helt färdig och kan födas när som helst utan att det skulle vara något konstigt, men förmodligen är det ju några veckor kvar. Bebis rör sig riktigt mycket där inne och jag känner verkligen minsta lilla rörelse nu eftersom att han är så stor :) Jag mår fortfarande bra, lite ont när man går ibland och ja rätt jobbigt är det att vända sig i sängen men annars så! Nu börjar vi ändå bli klara för bebis här hemma, allt är städat och fixat och ordnat och idag packade jag bebis del av bb-bäskan iallafall. Ska se till att få resten klart nu också, man vet ju aldrig när det är dags :) Jag tror dock att bebis kommer vilja stanna kvar längre i magen, så då ber jag honom stanna fyra dagar extra och få personnummret 11111 ;) Vi får väl se hur det går med det...

tisdag och onsdag

Igår var det till att gå upp tidigt och det var fruktansvärt ! ! Hade nämligen föräldrarutbildningen kl 9, min barnmorska hade ju sagt att hon tyckte att Andres skulle vara med fast han inte kan språket och jag ville ju inte heller gå dit som singel så han följde med men precis innan såg jag att det bara var några andra par där och att det skulle vara att man sitter och diskuterar osv. så vi bestämde att han gick hem och jag var kvar själv. Och tur var det, vet inte vad barnmorskan tänkt egentligen för jag kunde omöjligt sitta och viska översättning till så mycket fakta och sen fick vi sitta mammor och pappor för sig och så... Anyways så jag var där själv och det var helt ok, egentligen ingenting helt nytt eftersom jag läst på så himla mycket redan!

Idag skulle jag ha gått på del två men jag vaknade under natten och hade superont i halsen så jag stängde helt enkelt av alarmet och sov vidare hela morgonen vilket behövdes för nu har jag inte ont längre men känner mig ändå lite förkyld. Tror inte jag missade så mycket ändå... Dock ska jag kolla upp om vi kan gå på föreläsningen på Södersjukhuset också. Idag fick min kille ett väldigt störande "ryck" som han får då och då, precis som mamma när hon säger "nu gör vi ett ryck här hemma" åhhhhhh. Detta "ryck" innebär i princip att vända upp och ner och ut och in på hela lägenheten för att sedan, varsamt, ställa allt på sin plats och även slänga, rensa osv. Vi har kommit ganska så långt nu iallafall så har vi det ordnat och fint inför bebis :)


nu börjar vecka 38



effektiv måndag

 

Den här bilden med min lillebror Elliot togs för tre ½ år sedan när han precis kommit hem från BB. Kan inte fatta att jag själv ska få en sån liten snart, eller att han svarar i telefonen när jag ringer hem haha. Gud vad tiden går..!

 

Idag har vi haft fullt upp, först nu jag sätter mig ner och tar det lugnt faktiskt! Först var vi och hämtade ut Andres id-kort, sen var vi och skrev in honom på SFI och han börjar nu på måndag, det har tagit sin lilla tid men nu äntligen :) Sen var jag på jobbintervjun! Det gick bra och kändes bra så förhoppningsvis ringer de mig när de behöver folk och jag hoppas hoppas på att få min egen plats till nästa termin! Gjorde isterband (andres tror att det är vanlig korv och han får aldrig veta sanningen) och stuvad potatis, supergott! Och nu blir det min favoritfilm, Forgetting Sarah Marshall som jag äntligen hittat på spanska, och chokladpudding. Imorrn ska vi upp tidigt!


söndag

Åh, hatar att blogga utan bilder men en liten uppdatering iallafall. Har varit en lugn dag, vi har varit på jakt efter specialerbjudanden och runt på alla mataffärer här om kring haha. De har haft asbra pris på clementiner och vi har köpt 5 kilo denna vecka och det är fasen inte mycket kvar haha! Sen har vi sett klart på Desperate housewives säsong 2 och nu måste vi vänta tills vi köpt trean, kan knappt bärga mig haha.

Nu har vi precis kollat klart på Friends with benefits med Justin Timberlake och den var rätt kul :) Till det tryckte jag i mig en hel påse popcorn, minns inte att jag någonsin åt en HEL påse själv tidigare men ja... så är det! Har inte så mycket mer att säga, imorgon har vi en hel del ärenden att göra så det blir nog att vi är iväg hela dagen, ska snart köra lite mer monopolkort och sen i säng :)

lugn lördag

Första hellediga dagen har spenderats framför datan, läsandes en bok om Barn från 70-talet (ja vissa saker känns verkligen gammeldags) och framför tv:n där jag såg på Drömmen om ett barn och sen en dokumentär om folk som inte slutar växa. Älskar att kolla på dokumentärer! I Drömmen om ett barn var det ett par som pratade om hur de fick missfall vilket var något de aldrig ens tänkt sig kunde hända innan, eftersom det inte är något man pratar om. Jag var däremot helt tvärtom, jag var så sjukt nervös och orolig för missfall en bra bit in i graviditeten så jag njöt knappast av att vara gravid, jag trodde liksom inte på att jag verkligen skulle få en bebis utan förväntade mig nästan missfall (kommer nog inte riktigt tro det förens jag har min bebis i armarna). Men det beror nog på att det är flera i min familj som fått missfall tidigare så det har varit något vi pratat lite om och gått igenom helt enkelt. Jag har alltid tänkt just det att fyfasen var hemskt det måste vara, speciellt de första 12 veckorna, att gå och oroa sig och det var verkligen så för mig... Medan min kille berättade för alla sina vänner att han skulle få barn så höll jag det hemligt ända tills efter ultraljudet... Svårt att hantera allt sånt där är det.

Om jag bara får nu så vill jag också KLAGA lite grann, jag är sååååååååå jäkla sjukt svullen i händerna, det är riktigt hemskt nu alltså. Fötterna är också supersvullna men händerna är så obehagliga, de är så tjocka och stela och jag har ont rent ut sagt. Vaknade flera gånger under natten av en strålande smärta i ena handen och de är verkligen jättespända, går inte över! Skönt att det inte är SÅ lång tid kvar nu innan allt det här försvinner :)


babyshower inspiration

 

Tänkte att jag skulle lägga upp lite mer bilder från min babyshower som jag hade i Ecuador i somras. Där har ju alla babyshowe precis som i USA, här är det väl mer en ny grej som börjar komma. Jag ordnar ingen babyshower för att jag tycker det känns lite som att det enbart är en fest för att man skall få presenter, även om det ju såklart är kul med. Men det känns lite som att man tigger ^^ Jag tänker ha en fest när bebis kommit istället så alla får träffa honom, för han skall inte döpas. Men man kan ju såklart göra som man vill :) Och en babyshower är ju jättekul! Första bilden är på den fina tårtan vi fick specialgjord där det står "Välkommen Nathan", ungefär 3-4 månader tidigt sådär hehe.

 

 

Det är kul att ha en massa lekar också, men jag tyckte att det absolut bästa var att jag slapp vara med!! Jag bara kollade på allt och det var perfekt haha, jag hatar såna här tävlingar... Den första är att två personer fick ta på sig haklapp och så skulle två andra mata dem chokladpudding med babysked och ögonbindel på sig, blev ganska så kladdigt! Den andra bilden är från en tävling om vem som först hann dricka upp en hel nappflaska med öl haha! Sen är det en där man skulle sätta på blöja och klä på en bebisdocka snabbast och så sist att man skulle gissa hur mycket toapapper som krävdes för att komma runt min mage, på bilden är det bebis gammelgammelmormor (haha ja han har en) som tog alldeles för mycket papper ;) Svårast av allt var en lek att man inte fick korsa benen när man satt ner, jag förlorade direkt! Alla hade ett halsband med en nappflaska och om man såg någon korsa benen fick man springa fram och ta dens halsband och den med flest vann :)

 

 

Vi fick en himla massa fina presenter och det var en hel stund med presentöppning och en jäkla massa bilder som togs kan jag lova!


:)

 

Så kul att se sommarens bilder nu, jag tyckte ju att jag var HUGE men den där lilla kulan är ett skämt mot det jag har nu ;) Det här måste vara typ i vecka 22-23 skulle jag tro. Annat ser det ut nu kan jag lova!

 

Tentan gick bra igår tror jag, det blir förhoppningsvis ett godkänt iallafall :) Nu känns det superkonstigt att inte ha något plugg alls ända fram till jul. Vad ska jag göra nu då? Jag är så van vid att alltid ha det där "jag BORDE plugga istället för att göra det här" i tankarna hela tiden. Nu är det 3½ vecka kvar tills bebis förhoppningsvis kommer och jag tror tiden kommer gå riktigt sakta. Jag ska väl ägna mig åt att vila som de säger att man borde göra. Kanske ska jag börja läsa en bok för omväxlingens skull, man hinner ju aldrig läsa något för nöjes skull p.g.a. all kurslitteratur. Har skaffat mig Mormons bok från mormonerna som jag vill kolla igenom haha, skada från religionskunskapen, men det är ju så intressant! Får se vad det blir...


fredag med tenta

 

Här står jag inte ens och svankar fast det ser ut som det ^^ Har en ny tröja/tunika, får passa på att använda den massa nu med magen för jag antar att den inte kommer kännas lika smickrande sen när man inte har gravidkulan utan eftergraviditetsmagen som putar, gosh jag kommer verkligen inte ha något att ha på mig då alla mina tröjor är supertajta... Ska bli läskigt och spännande och kolla ner på magen när bebis fötts, lär kännas superkonstigt ;)

 

Nu är jag typ taggad inför tentan ja... Har förberett i vanlig ordning med att drömma mardrömmar om att jag inte hinner dit i tid och missar hela tentan. Jag tror inte jag tänker gå igenom något nu på morgonen, hoppas det jag pluggat in hittils räcker. Är sådär stressad att jag vill sätta mig ner och kolla på frågorna och bara få ut all info jag kan innan jag glömmer den! Haha det känns sådär som att om man inte skriver tillräckligt snabbt kommer man glömma bort massa viktiga grejer innan man hinner få ut dem... Jag är definitivt inget fan av salstentor!! Anyways, jag har laddat upp med kexchoklad, cola, smörgås, youghurt osv. och mellan 13-17 får ni hålla tummarna för mig!


torsdag

Bebis har fått fina presenter från sin gammel...

ja vad blir det nu?! Min "farmor" i England!


Besöket hos BM gick bra, idag gjorde vi en sammanfattning av graviditeten, hade inte direkt något att säga inför förlossningen men vi skrev upp att min mamma skall vara med och att jag är "öppen för förslag" när det gäller bedövning ;) Mina värden och allt har ju varit bra ända sen början och till idag hade jag gått upp hela 1,5 kg så jag kör tydligen på lite extra nu på slutet haha. Det var en praktikant eller ja barnmorskestudent där som skulle göra allting och hon mätte först magen till 33 vilket den var sist men min BM fick den till hela 35 och studenten sa att huvudet var ruckbart vilket skulle vara lite skumt då det sist var fixerat men min BM sa att det var fixerat haha. Så där ser man hur det kan gå! Bebis gav barnmorskorna några sparkar också så han ville visst vara med och hälsa :)

Resten av dagen har ägnats åt att plugga, imorgon är den stora tentan 13-17! Det är hela 1800 och 1900 talets historia, kolonialism, imperialism, nationalism, svenska välfärdsstatens framväxt, båda världskrigen osv. Hoppas på att inte bli förvirrad och få hjärnsläpp! Har ju verkligen levt och andats det här den senaste månaden, utom tankar på bebis är det väl det här som haft störst plats i min hjärna. Har blivit helt amazed av människans dumhet en himla massa gånger och suttit och skakat på huvudet och typ gapad av surprise för vad historien egentligen inneburit! Suttit och hjälpt syrran som går i nian nu för hon har prov på exakt samma saker imorgon! Perfekt för mig att öva ju ^^

Förresten så har jag glömt säga att jag sökte ett extrajobb som läxhjälpare 2 kvällar i veckan som jag tycker skulle vara så perfekt för mig! Eftersom jag dock inte är någon hejare på matte och var tvungen att erkänna det så trodde jag inte de skulle svara på min ansökan men idag ringde de och bokade in en intervju på måndag! Jag blev helt ställd och kände mig tvungen att säga att jag ju ska få en liten bebis nu också, även om det är min kille som ska vara pappaledig och jag ska plugga! Jag hoppas intervjun går bra och att jag får börja jobba lite när bebis kommit, tror det skulle vara perfekt :)


36 veckor

 

Bild från igår 36+1

 

Nu är vi inne i vecka 37 så snart är bebis helt färdig :) Finns inte så mycket nytt att säga. Jag känner verkligen bebis minsta rörelse så det märks att han är större nu och jag får fortfarande ont ibland och även några längre förvärkar tror jag att jag haft nu men jag har inte direkt märkt av några sammandragningar eller så annars. Jag sover rätt bra när jag väl somnat men har väldigt livliga drömmar, behöver inte gå upp och kissa en gång men däremot har jag fortfarande svårt att andas rätt ofta. Som ni ser har det mörka strecket nu tagit sig upp över heeela magen men den har fortfarande sluppit bristningar och jag skulle bli lagom sur om jag fick det precis nu i slutspurten, men det är väl så det är ändå... Däremot har jag fått nya på rumpan också! Så jag har ju tydligen blivit tjockare över både rumpa och ben fast jag inte tycker det märks särskilt...

 

Jag är ganska så trött på att vara gravid när jag är ute och går och knappt kan ta mig fram för att det gör så ont ^^ Eller när jag ska vända mig om i sängen... Eller blir anfådd av att äta! Men samtidigt är det mysigt med bebis sparkar, kommer vara konstigt när han väl är ute! Imorgon är det besök hos BM igen och nu är det förhoppningsvis mindre än en månad tills bebis är här :)

 


klockrent

 

Så klockrent ju! Wakeup call eller vad? ;)

 

Nu ska jag STÄNGA AV datan och sätta mig

och plugga, har 50 sidor utskrivna som ska läras in... Yeyy...

 


tisdagen

 

Två bilder från idag :) Blir galen av att det inte funkar med att lägga in bilder från mobilen nu... SÅ svårt att ta bra bilder på Elliot också, han är ju inte still en sekund!! ^^ Har varnat mamma nu att hon MÅSTE ta med kameran till förlossningen med en gång och sen låna ut sin eftersom min gått sönder och ekonomin inte tillåter att köpa någon ny nu, kommer ju vilja ta massa bilder på bebis... Det var en trevlig dag hos mamma, vi åt och spelade lite Monopol kortspel med syrran :) Innan dess hade jag sista lektionen för ett tag framöver, nu är det bara tentan kvar på fredag! "Bara"...


11 oktober

Vart och firat mammas födelsedag i Södertälje med god middag och efterrätt, mys :) Nu på kalla tåget hem, inte lika mys...

Går inte att ladda upp bilder här via appen heller, så &@;:5)?;; irriterande!!!


växande bebis

 

Snodde den här från någon annan blogg, det är ju rätt mycket bebis växer på bara två veckor från 34 till 36! Idag har vi ju gått 36 hela veckor :) Det är förmodligen därför jag känner alla bebis rörelser nu, han är ju riktigt stor nu :)


kladdkaka med banan


Tips! Receptet är i princip som de flesta kladdkakor, kanske lite mindre mjöl och så finhacka eller mosa i två bananer :) Det blir lovely!

godnatt


Två bilder till från igår :) Har spenderat dagen med plugg och bakat en banankladdkaka på mosiga bananer och så hade jag gamla ägg och grädde som behövdes användas så det blev en perfekt ursäkt ^^ Har aldrig testat att baka med banan men det blev faktiskt skitgott och jag är egentligen inte förtjust i banan i mat eller bakning men min mormor hade en liknande kaka på sin födelsedag och ville testa :) Känner mig inte på långa vägar klar med plugget men men :( Nu spelar vi lite monopol och jag bara förlorar, förstår inte vilken otur jag har, det är helt sjukt!! Imorgon är det sista föreläsningen för den här kursen.


åh

Mysigt. Verkligen.

 

 


<3


Kan förresten hälsa att bebis fortsätter vara helt galen därinne! Jag sa ju i förrgår att han rört sig supermycket hela dagen och det fortsatte hela dagen igår, under natten och just nu har han hicka stackarn. Vet inte vad som flugit i honom eller om det är att han växt till sig så att jag känner varje minsta rörelse mer tydligt kanske, mysigt iallafall :)

helgen

image description


Så sjukt irriterande att det inte fungerar att blogga i bloggappen nu! La upp inlägg igår med men de kom aldrig upp :( Igår skulle Elliot på kalas här inne i stan så innan det mötte vi upp honom och mamma för lunch och gick runt lite här på Söder, vi hittade världens finaste leksaksaffär men lyckades med att vänta utanför med Elliot för han hade blivit helt galen där inne ^^ Mamma sa att när bebis fötts får jag aldrig gå in dit för jag kommer vilja köpa allt och jag tror henne! Kvällen spenderade vi sen ute i Farsta så det blev en heldag och jag var så trött när vi kom hem. Inget plugg blev det igår (förutom på tåget då) men nu sitter jag med exempeltentorna och försöker svara på frågor. Det ÄR svårt. Måste ladda upp med så mycket socker som möjligt inför skrivningen på fredag som är fyra timmar känner jag :p Idag blir det iallafall plugg hela dagen!


fredag

Så irriterande, skrev ett inlägg från mobilen tidigare men det kom aldrig upp! Salo kom hit med en hel kyckling och vi (okej då hon) gjorde supergod kycklinggryta, det var sååå gott, saknar grytorna från skolan :p Sen låg vi och pratade som vanligt och sen hon drog för några timmar sen har jag suttit och pluggat, lyssnat på föreläsningarna jag missat och skrivit, har fått ihop 26 dataskrivna sidor inför tentan. Gahhhh, det är SÅ mycket och jag hatar salstentor eftersom man har ingen aning om vad som kan komma, eller ja, allt kan ju komma! Nu är fotbollen snart slut och så blir det fredagsmys med popcorn, senare spelar Ecuador också för uttagningen till VM men tills dess satsar jag på att ha somnat. Innan dess hinner vi nog med några Desperate housewives avsnitt, snart har vi sett klart hela andra säsongen. Jag har ju inte börjat titta på den sjätte nu eftersom vi ser om allt, och Salo avslöjade för Andres att Carlos har en affär med den kinesiska städerskan fast vi inte kommit så långt ännu :p Det är så svårt att hålla sig från att säga något när man vet allt som komma skall... Bebis har förresten varit heeelt galen idag, han har sparkat runt där inne som ett freak hela dagen känns det som, en riktigt aktiv dag alltså :p Idag är det exakt en månad till BF, hoppas att han inte drar ut på tiden :)


ZzZz

Åh helt onödig föreläsning! Snart slut iallafall o då blir det hem o plugga som bara den. Tyvärr verkar det bli jag som ska laga lunch, kött, hataaar att laga det! Men först blir det en bit vaniljkaka som jag bakade igår, fick låna mammas recept, blev supergott! :)


Torsdag

Bloggar från mobilen igen, så jobbigt med tangenterna men men... Dålig uppdatering eftersom jag inte gillar att blogga utan bilder o har inte hänt nåt värt att fota direkt. Nu e jag påväg till föreläsning igen, shit en vecka kvar till provet nu måste jag vekligen börja plugga som fasen. Måste verkligen klara detta prov, sen går jag ju på ledighet tills precis innan jul! Lyssnar på The Dreams nya skiva o det är så jäkla bra! Tror inte det finns nån annnan bra rnb just nu om jag ska vara ärlig. Är så stel i ljumskarna (?) o runt där, precis som träningsvärken som håller i längst efter ett riktigt hårt pass, känns tex riktigt mkt när jag ska sätta ena benet över det andra alltså i kors. Åh jag hade ju riktigt mkt synliga benmuskler som jag jobbat upp som fasen innan jag blev gravid men nu är det inget kvar av dem :( Jag hoppas att jag får en bra förlossning så jag kan börja träna snart igen, om jag ens kommer vilja skiljas från bebis en timme ens dvs ;)

 

 


Nu börjas det...

Åh kära SL kan verkligen förstöra ens morgon... Idag har det alltså vart en olycka vid sju imorse, lite kul med variation sådär. Jag gick såklart en kvart tidigare för att verkligen komma i tid men det tjänar man ju inget på då även detta tåg är en kvart sent, hoppas det kommer iallafall :s Känns så värt med de där 560 kr som ändå är studentpris. Åhhhhh :S

Nu blir det en heldag med föreläsningar och har med mig två frukter till varje för att inte somna ^^


jag känner mig som jag ser ut ja,

 

Svar: Ja, det är svårt att andas, nej jag kan inte hitta en bekväm position varesig liggande eller sittande och ja jag blev väckt av en galen bebis sparkar mot revbenen i natt! Oh well, inte långt kvar tills vi får ha vår lilla pojke här med oss :) Nu tar jag tag i tentaplugg, nästa fredag är det salstenta...

 

 


35 veckor


Bild från idag 35+0

 

Imorgon går vi in i vecka 36 dvs sista månaden och det är exakt 5 veckor kvar till BF! Jag är stor som ett hus känns det som och ja det är jobbigt både att stå, sitta och ligga och jag sover sisådär, inte pga toalettbesök för jag har helt sluppit gå upp på sista tiden men däremot för att det är svårt att hitta en bekväm sovställning. Bebis är nu ungefär 49 cm lång och väger ca 2,5 kg så det är inte konstigt att det känns! Fortfarande svårt att förstå att det är min bebis som ligger därinne, ellerhur?! Okej de senaste veckorna har gått fort så förhoppningsvis gör de kommande också det, men jag antar att tiden kommer börja gå långsamt när jag är hemma från skolan de sista veckorna. Eventuellt så har jag börjat få foglossning, har ju inte riktigt förståt mig på vad det är men jag har liksom ont i "fogarna" haha, alltså runt benen när jag går och rör mig, känns att man är en maskin som skulle behövas smörjas med olja typ... Annars får jag fortfarande lite onda hugg varje dag men inget farligt sådär. Nu när det börjar närma sig förlossningen mer ägnas en hel del tid åt att tänka på det som komma skall förstås, ja jag är skraj för smärtan och nej det finns ingen som kommer med betryggande ord utan det är så jävligt som alla säger tydligen, men samtidigt tycker jag det skall bli spännande och på ett sätt ser jag ju verkligen fram emot när värkarna börjar komma eftersom det betyder att jag snart få träffa bebis! Längtar verkligen efter att se vad det är för liten människa vi skapat :)


I love the way you smell, But you always on some bullshit

 

I hate it when you go, I love to watch you leave
I hate the way you talk to me, I love you in them jeans
You so disrespectful, But damn I love your style
But shit, you so neglectful

I love the way you smell, But you always on some bullshit
I love how your body feels, Why must we do this
Stop with the excuses, I hate procrastination
You never had no one like me, Well why you so complacent
Now I’m feelin’ crazy and foolish, I hate that i’m inpatient
Damn we look so stupid


elliot


Min kära lillebror är ju nu 3 år och han har ett jäääkla temperament, det märkte man av redan när han var liten bebis. Igår när vi satt och åt lunch:

Mamma: "Efter maten så kan vi gå ut och leka på gården"
Elliot: "Jag också?"
Mamma: "Nej, bara jag, Rebecca och Andres men du kan stanna här inne så kommer vi in till dig sen"
Elliot får ett skitargt ansiktsuttryck och kastar tallriken i golvet (!!)

Jag blev så chockad så jag började asgarva, man får alltså akta sig för att försöka skämta med honom, han är obviously för liten för att förstå sig på sådant ^^

white

 

Idag fick det bli vita naglar, jag undrar hur stor påverkan bloggare faktiskt har på oss eller om det bara är normalt att bli inspirerad. Jag har målat naglarna hela tiden sen jag var 10 i alla möjliga färger och också i svart, men aldrig har jag fått för mig att måla dem vita tills Kenza la upp bilder på sina vita naglar förra året och jag började tycka det var supersnyggt haha! Hade aldrig ens tänkt tanken tidigare... En kompis frågade mig till och med varför jag målat naglarna vita haha :D Så är man lättpåverkad eller bara inspirerad?


1 oktober

 

Roligt med handen i midjan när man inte har någon midja haha ^^


Åh, att min kille inte lärt sig någonting om att fota till bloggen ^^ Bad honom ta en bild på mig här utanför oss och visst tog han en bild, på större delen av marken, bord och stolar osv osv och så lilla jag där långt borta haha, så fick klippa till bilden :p Dagens outfit, improvisation nu med samma svarta långa linne hela tiden och sen något kortare över som själv inte skulle täcka hela magen ;) Sitter och njuter av The-Dreams nya album, egentligen är det inte officiellt utan han har släppt det i sitt eget namn och gratis på nätet men han är ju så grym! Älskar hans sound, det är så speciellt och finns inget liknande... Tydligen ska han släppa en till skiva i höst som skall bli hans sista som The-Dream, längtar! De första tre skivorna är tre av mina absoluta favoritskivor, om ni gillar r'n'b överhuvudtaget så lyssna! Det är pure love, rakt igenom!!

Vi gick på en liten promenad och sen har vi sett några avsnitt Desperate housewives, nu kollar killen på fotboll och jag uppdaterar mig i bloggvärlden, har blivit en sån himla bloggnörd, helt fast! Imorgon ska vi städa trapporna igen (redan gått två veckor) och så ska jag se till att plugga också. I promise!


höggravid lista

- När din sambo väcker dig och ber dig varje natt att lägga dig längre bort för att du snarkar.. (Nej men idag frågade faktiskt min kille mig om jag visste att jag snarkar... och nej det visste jag inte!)
- Sambon måste parkera om bilen på nytt för att du ska kunna komma ut.
- Du behöver hjälp när du ska ta dig ur bilen.
- Det inte längre hjälper att "smita förbi" folk sidledes då du är bredare så än framifrån
- Du är nära att skära dig varje gång du ska raka dig nertill och du ser inte längre tårna.
- Du tutar var gång du ska ur bilen för att magen lägger sig över ratten. (jag har inte körkort)
- Det känns som om man har sprungit en mil när man går upp för en trapp.
- När man rullar runt för att komma upp från soffan.
- När din sambo knyter dina skosnören.
- När man är rädd att kissa på sig när man nyser/ hostar
- Man tappar något på golvet och låter det ligga för att processen med att plocka upp det är för omständigt.
- När man hellre går barfota än att ta på sig strumpor.
- När man inte orkar sminka sig eller fixa håret för att armarna somnar efter bara några sekunder över huvudhöjd
- När man behöver hjälp för att komma upp ur sängen eller soffan
- När man har känslan av att tiden går oändligt långsamt, trots att dagarna faktiskt passerar.
- När det enda man orkar plocka upp från golvet är en godis som ramlat ner.
- När man måste kissa igen så fort man rest sig och trott att man var färdig.
- När man letar efter alla andra möjligheter än att behöva använda trappan.
- När de högklackade skorna blir stående bakom de förnuftiga "kärringskorna"
- När godisskålen får prioritet före middagen (faktiskt tvärtom! så var jag däremot tidigare :p)
- När middagen blir offrad för att få sova lite längre på soffan
- När allt blir tungt
- När man flåsar och flämtar som en valross efter att ha fått upp dragkedjan på skorna och måste sätta sig ner efter för att få blod i huvudet och få bort den lila färgen från ansiket.
- När man inte längre orkar stå i duschen utan sätter rätt ner på rumpan på golvet. (Så var jag i början av graviditeten)
- När man sitter på golvet i duschen och inte förstår hur man ska komma upp igen.
- När ingen annan än du får tillgång till soffan längre.
- När dagens höjdpunkt är Dr. Phil och Date My Mom.. (Nej men jag älskar Dr. Phil ;))
- När Grandiosa blir gourmetmat...
- När det känns som om bebisen försöker trycka ut slemproppen och gräva sig ut varje gång du lägger dig ner.
- När man planerar en utflykt utanför hemmet utifrån vart det finns toaletter.
- När anklarna får storlek av en överarm efter två timmar på bion.
- När du lägger på dig 2 kg vatten efter en vecka och säger ja, ja..
- När du börjar gråta för att du inte får på dig skorna själv och sedan nästan skrattar ihjäl dig för att du faktiskt sitter och gråter.
- När du ställer dig med benen en meter från varann för att förbereda dig på att böja dig ner.
- Allt är väldigt irriterande...
- När sambon av ren djävulskap puttar ner dig i soffan och du inte kommer upp igen och han blir sittandes för att se hur det ska gå.
- När BH storleken börjar närma sig slutet av alfabetet.
- När ett ärende om dagen gör dagen fullbokad.
- När mannen din faktsikt måste hålla med om att du inte har något att ha på dig.
- När du har märken på magen för att du inte lyckas låsa dörren utan att träffa magen.
- När du hellre sitter i bilen än att gå in och handla för att det är för mycket besvär att ta sig ut och in.
- När du hellre går i fula bommullsbyxor än i de vanliga gravidbyxorna för de har en söm under magen som pressar


15/42! Det var inte så himla mycket som stämde in alltså, snodde listan ifrån Maria. Men nog känner jag mig stor som ett hus alltid, min "bankoll" på facebook säger att det nu känns "svårt att äta, stå, dricka och gå" det vill säga typ ALLTING. Även att sova borde nämnas! Haha, att dricka har jag inte märkt är något jobbigt men jag tycker det är lite svårt att äta och andas på samma gång, typ som när man är jätteförkyld. Att gå är bara jobbigt när jag får ont (är det foglossning nu kanske??!) men jag har också märkt att min gångtakt nu är typ snigelfart ;)

lördag

Har ju glömt skriva om BM besöket i torsdags! Allt gick iallafall bra och bebis har nu fixerat sig med huvudet nere, så nu är han fast där tills det är dags att födas :) SF måttet hade gått upp med 1 cm till 33 och jag hade också gått upp 1 kg och bebis hjärta slog runt 140. Nu låg bebis mitt på mitten av normalkurvan, han var ju lite över i somras men nu har han följt kurvan ner till mitten av normala igen, föredras nog då en jättebebis känns lite jobbigt att föda ut haha. Nu håller jag på att måla naglarna och snart ska vi ut på en promenad här och "upptäcka" lite mer av Söder, det är väl på tiden ;) Det verkar ju bli lika fint väder som igår med :)

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!