hemmadag

 
Idag blir en hemmadag för Nathan och mamma. Fråga inte vad som hände med min hals på bilden (det är alltså inte bara sjalen som döljer den utan även posen). Nathan hade 37,9 imorse så pyttelite feber men näsan rinner och han är hostig så det blir ingen öppna förskolan idag. Känns tråkigt och jag var verkligen i valet och kvalet om vi skulle dit ändå, han är ju liksom pigg och springer runt här som en tok men tänkte att vi vilar så mycket det går idag och sen är vi där imorgon igen. Nästa vecka blir de ju jobb igen tyvärr :( Roligt är iallafall att jag får vara kvar på samma skola på halvtid ända till 10 april. Precis vad jag önskade mig, att vara på ett långtidsvik i mina ämnen 50%! Nu har Nathan redan somnat för sin första tupplur, så det var nog lika bra att vi stannade hemma så han får vila sig ordentligt. Jag har skickat en jobbansökan och tittat i bloggar. Ska nog lägga mig och läsa lite i en historiebok för att få lektionsideer, börjar med industriella revolutionen nästa vecka. Blir mys i solen med Nathan, den lyser hur starkt som helst in i sovrummet och värmer upp en :) 

Pain

Alltså, jag har så jäkla ont i tån. Ni minns säkert förra våren hur jag gick men fasen, ja jag fick samma problem igen direkt när nageln växte ut och har gått såhär nu flera månader och när jag väl fick en tid ja då var det fucking TREEEE månaders väntetid. Efter nästan två insåg jag att man har rätt att få vård inom en månad så jag kunde ha överklagat ellet nåt men nu var det ju ingen ide. Iallafall så har jag jäkligt ont just nu, det har gått fram och tillbaka. Men min tå är seriöst dubbelt så stor som den andra och blå/vit/röd haha... fy fasen. Jag har iallafall tid nästa vecka. Hoppas det blir bra tillslut! 
 
Annars då, lite som en zombie idag då Nathy vart vaken tre timmar i natt. Jag satte på hans Rosita Fresita på mobilen och han låg och kollade en halvtimme innan han tröttnade, han hade lite feber så det var nog det också. Men han somnade igår eftermiddags vid 4 och sov till 6 och sen somnade han ändå för natten vid 8 vilket är tidigt för honom, så man märker att han är lite sjuk. Hostig och snorig är han lillen :( Så det blev en ganska jobbig natt för oss, jag har precis bakat chokladbollar, så gott! Nu har jag en trött kille här igen, försökte natta för en stund sen men det blir nog ett till försök nu!

vatten vatten vatten

Nathan somnade vid 6 och sover fortfarande! Jag vill inte väcka honom för han har vart på så dåligt humör för han sov bara en kort stund påväg hem från öppna förskolan. Men jag tror knappast han somnat för natten utan det blir nog en lååång kväll för oss. Jag har suttit och väntat på att Top model ska börja och blir snart tookig. Har gjort sånt jag brukade göra när jag var ensam, badat, plockat ögonbrynen (när gjorde jag det sist..? Hade glömt hur ont det gör), läst massa bloggar, tittat i bakbloggar och blivit inspirerad och ledsen över att jag inte har sån talang som de har, låtsasshoppat (lagt allt jag vill ha i kundkorgen och sen klickat bort sidan) och jaa... Nu sitter jag och tittar inne hos JC, de har massa fint, hoppas de inte går i konkurs! Och dricker vatten (för en stund sen var det en choklad och ett glas cola). Och funderar över det här med att dricka vatten, 6-8 glas per dag. Jag snittar nog ca... 0 glas per dag? Eller okej ett kanske, men jag vet inte, jag är sån, jag tar en klunk och så är jag nöjd. Jag har ALLTID en vattenflaska med mig ute, och tar en klunk då och då. Samma sak hemma, men jag dricker väldigt lite. Men det gäller även annat, t.ex. är det typ omöjligt för mig att bli full (eller var för det är inte direkt aktuellt nu), inte bara för att det inte intresserar mig utan för att jag förstår inte hur man kan hälla i sig något så snabbt? Jag kan ha en hel cider på en kväll, eller en flaska cola, eller ett glas vatten. Ja ni förstår, jag dricker lite och långsamt vad det än är. Men har börjat känna att jag är typ alltid törstig. Som att jag vant mig vid att vara det. Jag ska verkligen försöka dricka mer vatten nu! Häromdagen kom jag ihåg det då Andres påminde mig om när vi träffades och jag alltid drack massa vatten med citron, försökte få i mig de 6 glasen per dag då. Men jag drack väl 2 glas den dagen och sen glömde jag det igen. Ska verkligen försöka nu, även om det innebär att stå och klunka i mig vatten fast jag inte vill...
 
Haha där ser man, 2 1/2 timme utan min baby har gjort mig så rastlös att jag hunnit skriva ett helt inlägg om att dricka vatten. Så, nu ska jag göra just det!

en hel vecka med min älskling

 
 
Satte ihop de här fina collagen igår på telefonen, asmart app ju! Man kan ta bilder direkt från sina facebookmappar också, smart. Jag har alltid älskat att klippa och klistra i verkligheten och det här är helt enkelt det nya, och enklare hehe. Har ju en miljard fina bilder på Nathan. Gud, jag fick min telefon för typ 2 veckor sen och har redan över 600 bilder... gud. Denna vecka har jag sportlov, så härligt! Igår och idag har jag börjat dagen med en timme i parken med Nathan, bilderna är från igår. Han tycker det är så roligt, jag tycker väl kanske inte det är det bästa som finns att stå ute men det har faktiskt vart så fint väder att det vart mysigt och skönt ändå, och lite d-vitamin behövdes också! Nu håller Nathan på att vandalisera här i lådorna och jag har precis gjort vaniljmuffins till imorgon då Caroline kommer hit. Blir också öppna förskolan varje dag denna vecka, så kul :) Tycker verkligen det är underbart att se hur mycket Nathan gillar att vara där! Min stora grabb :)

bilder från i onsdags

 
Jag tog nästan inga bilder i onsdags men här får ni två. Två barn i hushållet var betydligt lättare än det varit de tidigare gångerna. Elliot är mycket jaaa... inte lugnare kanske men han är skötsammare när det gäller Nathan. Förut kunde han ofta få för sig att slå till honom eller krama för hårt och Nathan var ju så ömtålig, så ja det kanske  snarare är Nathan som ändrats och nu inte är så ömtålig utan nu ger han igen haha. Han har ju lärt sig av mästaren och Nathan har ett väldigt hett temperament. Inte så kul i framtiden kan jag tro men när Elliot tar nåt från honom (eller inte ger Nathan det han vill ha), eller trycker på Nathans kinder eller vill pussas för mycket så ger Nathan honom direkt en smocka. Och inte med öppen hand utan han knyter sin lilla näve och slår i huvudet eller slår med en leksak. Inte bra eller roligt alls såklart men kan inte låta bli att skratta för att det ser ju så roligt ut, och Elliot som säger "ajjjjj nästa gång tänker jag faktiskt ge igen" hehe. Gullisarna. Men de har hur kul som helst ihop nu fast det är 3 1/2 års skillnad, blir nog ännu roligare när Nathan börjar prata ordentligt. I torsdags morse var vi på öppna förskolan tillsammans med Elliot, det blev en helt ny nivå av liv och rörelse där med en stor unge bland alla 1 åringar kan jag lova hehe... på gott och ont! 
 
Nu springer Nathan runt här hemma, för still är han verkligen aldrig. Gud, jag förstår inte hur han orkar med allt! Mamman är däremot helt slut efter en superjobbig natt där babyn vaknade en miljon gånger, vet inte varför heller. Imorgon kör vi stenhårt med att sluta amma, det kommer vara SÅ jäkla jobbigt. Har verkligen inte orkat denna vecka när jag jobbat. Natten kommer bli hemsk men även dagtid, när han verkligen ber att få amma, gråter, klänger sig fast osv. Sjukt jobbigt. Men det är ju för hans eget bästa. Den här gången SKA jag klara det, och han med ;) Jobbig sportlovsvecka som väntar alltså...

Snart lov

Gud vad tiden går snabbt! Nu är det snart sportlov för mig, för första gången på år. Men ja, jag ska ju försöka bli klar med mitt examensarbete så det blir inte direkt nåt lov. Idag har jag bara haft en lektion och så har vi hängt med mamma och Elliot, Nathan sover nu i vagnen och mamma och Elliot kommer snart hit igen, ikväll blir det sleepover med Elliot, mys! Men också fullt upp ;) Passar på att njuta nu av att vara "själv" en stund. Imorgon blir det kul att ta med båda små till ÖF innan jobbet, så droppar jag Elliot till syrran i Huddinge innan jag börjar jobba.    Åh jag har inte så mycket att skriva egentligen. Just det, Nathan har fått två till tänder nu! Vid sidan av de i mitten längst ner, ploppade upp för några dagar sen :) Försöker ta söta bilder idag och lägga upp sen! 

Glad alla hjärtans dag!

 
Åhhhhh gud vilken sinnessjukt trött mamma som skriver nu. Jag orkar verkligen inte, nu blir det sängen. Såå glad att jag fått min prins att somna "tidigt" nyss för jag är NACKED. Jag såg en sån söt bild på en baby med massa pussmärken så dagen till ära pussade jag ner min pojke för en photoshoot hehe. Blev dock i princip inga bra bilder, han är omöjlig att fota den grisen, aldrig still :p Jag får skriva mer en annan dag, behöver sömn!

veckorna går snabbt

 
Två små kollage från min och Nathys fredag-söndag. Han håller på och röjer för fullt här bredvid nu, och springer runt och ropar "buuuu" och skrattar när man låtsas bli rädd, mamma har lärt honom genom ett spöke han fick av henne. Gullungen :) Han har ätit jättebra idag och igår och jag är så glad, gud vad allt i hela världen känns så mycket bättre och lättare när Nathan äter... Annars har jag bara jobbat, igår, idag dels i skolan och sen med privatundervisning i spanska. Vem kunde trott att jag skulle kunna vara lärare i spanska? Men det går jättebra nu, har verkligen den nivån som krävs :) Imorrn är det bara en religionslektion och sen börjar jag sent tors-fre och det blir öppna förskolan innan, så det känns praktiskt taget som helg nu ;) Imorrn ska jag städa trappen igen och ha tvättstugan så så mycket vila är det kanske inte. Men iallafall =) 

minnen...

 
Jag är inne på Mammas sida på Jessos data och där kollade jag bilderna på Photobooth och hittade några som jag tog där i maj 2011 när jag väntade lilla Nathan och han var en liiten liten mini i min mage... Gud vad tiden går! Och vad söt jag var då.... Mitt hår! :( Hehe, men ja vad snabbt tiden har gått alltså. Min lilla kille är så stor nu, där var han 10 cm lång i magen hehe. 
 
Vi är hemma hos mamma och blir här hela helgen. Mys med min favoritpasta straxt och jag har tränat för första gången på ett år, zumba med mamma. Och ätit mammas chokladbollar. Mys! Kan nog till och med offra mig på Melodifestivalen, chips o dipp :)

torsdag

 
 
 
Nu är en lång torsdag snart slut, Nathan sitter här bredvid mig och tittar på Babblarna. Annars är hans favorit Nicke Nyfiken från 1983, sötisen. Den är 15 min lång och idag har han sett det 4 gånger! Nathan har börjat med att klättra upp halvvägs i sin stol (det är så långt han kommer och sen kan han inte ta sig varken upp eller ner) och sen stå och ropa så han blir upplyft, men det är inte för att han vill äta utan för att han vill titta på något på ipaden, som han brukar få göra när han ska äta. Lillegosen :) Imorse var vi på öppna förskolan innan jag började jobba, imorrn ska vi dit igen :) Det här med att sluta amma går inte så bra, nu har vi testat tricket med att avskräcka, la massa senap och svartpeppar på, inte populärt och nu har han inte velat ha mer, men får se om han glömmer bort det sen, då får jag väl köra samma igen tills han associerar bröstet med nåt som inte är gott ^^ Det känns sjukt sorgligt att sluta amma, jag vet att Nathan ändå är rätt stor, snart 15 månader, jag har alltid sagt att jag vill amma tills han fyller 1 år men min lilla pojke då... hehe, jag tycker fortfarande han är en sån liten plutt och jag skulle egentligen inte tvingat honom sluta amma eftersom han så tydligt själv vill det, om det inte vore för att han matvägrar. Han ammar sig mätt och vill inte äta och det funkar ju bara inte. Så nu är det stenhårt som gäller, han måste börja äta ordentligt, superjobbigt då han klänger och ber om att få amma, gråter och skriker helt förtvivlad, men förhoppningsvis går det över snabbt!

gelélack

 
Här får ni se det permanenta lack jag la på igår, köpte det också från Let's deal innan jul, 199:- istället för 500. Det är gelelack som härdats med uv-lampa och håller upp till 4 veckor. Det är liksom en tjock yta lite som när man gjort akrylnaglar. Valde mellan rött och rosa men tog till slut rosa för jag tycker att rött är det lättaste att göra själv. Det är snarare den första färgen, ljusrosa och inte så fuschia som på den andra. Annars tror jag det är väldigt snyggt att göra fransk manikyr, men mina naglar är ju så korta. Sååå skönt att slippa måla naglarna och slippa gå med avskavt lack även om man kanske hinner tröttna lite på färgen. Om det varit vanligt lack hade det ju redan vart avskavt och fult men detta har en superfin glansig yta, love it!


 

Helg

 
 Nathan dammsög igårkväll, han har börjat själv ställa sig vid skåpet och be om dammsugaren ^^
 
Efter jag skrivit inlägget igår somnade Nathan i vagnen efter en del gråt och jag la mig också, sov två timmar väldigt djup sömn och drömde att jag var och gjorde manikyr. Vaknade med ett ryck och kollade på klockan som hunnit bli 12 så jag fick skynda mig iväg för att hinna iväg då  jag hade tid för att fixa naglarna kl 1. Nathy sov vidare en timme till. När jag kom hem efter 1 1/2 timme åkte vi direkt iväg till ett ställe där de igår sålde ecuatoriansk mat och åt, kyckling typ KFC och kött, asgott. Nathan blev såklart uppvaktad där, han försvann iväg en stund men en tjej som jobbade och kom tillbaks ätandes på en stor havreboll, två stycken tröck han i sig den lille! 
 
Idag har vi haft världens mysigaste morgon, igår när vi kom hem var jag såå slut, hade tvättstugan och höll på att börja gråta av trötthet för Nathy ville inte sova. Vid 11 somande han och under natten vaknade jag av att han grät och den lille hade ramlat ur sängen! Stackaren, det är första gången det händer och som tur har vi ju en väldigt låg säng och han somande om så fort jag tog upp honom men stackarn... Iallafall, imorse vaknade han halv 9 vilket kändes okej. Vi åt frukost (han lite ost och skinka bara) och badade vilket han älskar. Sen frågade jag honom om han ville läsa en bok varpå han direkt sprang och hämtade en så jag sa åt honom att sätta sig i mitt knä vilket han gjorde :) Lille grabben, han förstår så mycket nu! 7 böcker hann vi med, bla. hans favorit med djur som är en jättefin bilderbok jag fyndat för en tjuga. Han härmar själv lejon, tiger, spindel (gör han med händerna som jag brukar göra), apa och gorilla då han slår sig på bröstet och ropar ahhh. Hehe lille prinsen :) Nu har han snart sovit en timme och jag har fått en massa jobb gjort till imorgon och käkat några kakor. Får passa på när prinsen sover för annars kommer han och ska ha också ;)

God morgon från en sur kille och trött mamma

Inte så god morgon idag! Igår var jag alltså helt SLUT. Kom hem från jobbet vid halv 5 och jag hade gärna gått och lagt mig direkt men det går ju inte så bra med en liten trotsig 1 åring hemma. Nathan var på dåligt humör igår eftermiddag, han var inte sjuk eller något men extremt gnällig. Han rynkar på ögonbrynen sjukt mycket å bara gnäller fram "määmmää" istället för sitt vanliga gulliga "mammaaaaaa". Så var han heela kvällen men ville inte sova. Försökte lägga honom från 8 men han somnade till slut 11 och jag likaså. Sen vaknade han 7 imorse och är fortsatt gnällig, som ni ser på bilden! Ska försöka få med hans ögonbryn på bild alltså... :p Vi har käkat frukost och jag har sminkat mig (dvs foundation och rouge för ögonen behövs ju inte sminkas längre, SÅ skönt!). Idag ska jag fixa mina naglar om jag minns rätt och så kanske ut en sväng med Nathan, så tvättstugan ikväll. 
 
Vi var förresten på öppna förskolan igår morse, jag hinner ju bara dit fredagar då jag börjar sent och Nathan hade sååå kul, ska se till att gå varje fredag och oftare om jag kan. En jättesöt liten tjej gick fram och pussade på Nathan (utan baciller hoppas jag) men han brydde sig inte alls ^^

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!