Nathans treårskontroll

94 cm, 12,3 kg
 
Min stora lilla kille, igår var vi på treårskontrollen. Visste ju redan vikt och längd då jag kollat det själv, en liten grabb är han fortfarande men det var ju inget nytt ;) Han följer iaf samma kurva sen han var 1,5 år så det går åt rätt håll iallafall. Han var superduktig på att rita och sköterskan blev chockad när han ritade hela familjen där med armar, ben, ögon och mun :) Talet var bra men han har lite konstigt uttal vilket han även har på spanska, det är som att han har en egen dialekt på båda språken vilket är rätt kul, är dock säker på att detta kommer fixa sig med tiden, det är ju inte lätt att ha två språk när man är så liten så jag känner ingen stress. Sen fick han prata om några kort med bilder, hoppa jämfota och allt gick bra :) Snart är det dags för Nathan att flytta upp på storbarnsavdelningen på fsk också, han håller på med inskolning nu och verkar trivas jättebra. Själv tycker jag det känns trist då jag verkligen älskar de pedagoger han har nu men det är ju ett måste såklart. 

Perfekt torsdagsförmiddag

Haft en helt underbar förmiddag med mina små hjärtan! Dom är bara så sjukt fina och underbara, snälla små killar! De är verkligen glada 99% av tiden, bara leenden hela tiden så fort man kollar på dom :) Lite gnäll när de är trötta och då är det bara att lägga dem så somnar de glada :) Såklart blir det ibland lite jobbigt men för det mesta är de bara så lätta små bebisar! Nu efter vi lämnat på fsk fick de gröt och sen har jag hållt på och fixat i köket, städat, diskat o lagat mat medan de suttit i babysitter och babygym. Berättar allt jag gör medan jag gör det och snackar med dom och de är bara överlyckliga! Nu somnade de för en halvtimme sen och jag har ätit lunch i lugn och ro. De brukar inte sova så länge dock så straxt lär en av dem vakna men så länge de är glada är det ju bara underbart! 
 
Damien är redan proffs på att ligga på mage då han vänt sig om själv i 3 veckor nu och gör de hela tiden, Cameron tycker det är lite jobbigare fortfarande ;) Igår vände han sig om själv några gånger men det är inte så lätt ännu ;) Kul att se hur olika de ändå är i utvecklingen de små. 

4 månader

 
Nu är de här småskruttarna redan 4 månader! Det blev de igår den nioende, eller så blev de 16 veckor redan för snart två veckor sen så när de var 16 veckor började jag med smakportioner. Tyckte det skulle vara kul att börja och så vill jag att de ska äta ordentligt innan vår långresa i vinter, så man inte behöver strula med det som vi gjorde med Nathan. Känns som att det kommer gå fint med dessa två :) De fick först smaka katrinplommonpuré och det var ju en del grimarser i början men direkt lite som gick ner. Cameron blev sen väldigt förtjust efter några gånger och ville bara ha mer och mer, blir galen när skeden försvinner. Nu har Damien börjat bli likadan så imorse satt jag och stressade för att få i båda vad de vill haha. Nu har de smakat banangröt, har gjort smakportion som de delat på då jag tycker de är rätt stora. Men from imorgon tänkte jag göra en hel portion som de delar på och sen gradvis öka såklart. 
 
Tänkte skriva lite om hur dagarna ser ut här hemma för bebisarna nu. Morgon är runt 06,30 för det mesta. En av dem brukar vakna medan en sover en liten stund till, behöver ingen väckarklocka för jag väcks alltid av joller! De brukar båda amma runt när de vaknar också. Brukar klä på och byta blöja så fort jag kan innan storebror vaknar, sen följer de med till köket o sitter i babysitter medan vi äter, sen spjälsängen en stund medan vi gör oss iordning för att gå, ibland blir det lite skrik och panik och ibland någon som vill amma en gång till vilket är sjukt jobbigt när man ska iväg, men senaste veckan har det varit väldigt lugnt. Ibland somnar de till vid halv 9 och annars somnar de alltid i vagnen när vi går ca 8,40. De sover då ungefär 45 min tills vi är hemma igen. Då ammar de en gång och sen blir det gröt straxt efter 10. Vid 11 blir det flaska på 130 ml (nu måste jag nog minska den pga gröten, annars är normalr 160-200 per måltid runt deras ålder). Normalt somnar de båda då men en vaknar efter typ 5 min och håller mig sällskap, sen behöver de sova och äta 1-2 ggr till innan vi går vid halv 3. Det optimala vore om de sov typ 11,30-13 och sen var vakna tills vi gick. Sen sover de i vagnen 45 min ungefär till. Sen hem och amma, sover de en tupplur till innan 19 då det är läggdags och flaska! <3

Ny vecka

 
Har eventuellt spenderat morgonen med att fota småttingarna i en hög av storebrors alla gamla skor. Är man instagramnörd så är man. Alla brukar säga ååååhh men gud vad mycket skor när de ser Natys samling som står framme för att den är så fin. Men det är i princip bara ett par skor i varje storlek han haft, nån storlek kanske man kunde hoppat över egentligen men ändå. Eftersom vi inte köpt nästan några kläder alls till Nathan har vi istället valt skor som vi gillar, då det är svårare att ärva. Och nu har vi som tur två små killar som får ta över alla dessa skor! Kan tipsa om Jordan skorna med spännen, de är sjukt snygga och barnen kan ta på sig de själv, dessutom kostar de bara 350 spänn :) Nathan har ett par som han haft som förskoleskor så de är rejält slitna nu och så de svarta på bilden som han hade förra hösten. Okej men jag hade inte tänkt sätta mig och blogga om skor nu vad hände...
 
Skickat iväg nyblivna treåringen till fsk och lovat McDonalds efter skolan :) Nu håller jag på att laga mat och medan jag väntar har jag tryckt i mig all tårta som blev över från kalaset igår. Ska få upp lite bilder därifrån med :) Båda små killarna sover samtidigt nu! Mycket ovanligt, så jag passar på att blogga lite. Har dock väldigt mycket jag vill "passa på" att göra, laga mat, äta, träna och duscha. Och så städa lite. Så jag återkommer senare! 
 

Första snön

Ja så blev det snöpremiär för säsongen, snöat hela morgonen här utanför. Med tanke på att jag vet att vintern blir kort för mig i år så kan jag gärna acceptera snö och kyla :) Har haft en mysig vecka med grabbarna, Andres har jobbat från morgon till kväll så vi har knappt setts, lite jobbigt att inte kunna tex tvätta och sånt när jag måste vara själv med alla barnen hela tiden men men.... Jag och Nathan har bakat hela veckan inför söndagens kalas så hela frysen är snart full. Bakade kanelbullar för andra gången i mitt liv. Och så imorse så tänker jag från ingenstans fasen också, glömde ju att pensla med ägg innan de gräddades! Och sen när jag var påväg hem från fsk, men vad faasen inget pärlsocker hade jag på heller. Inte konstigt att de bullarna inte såg någe roliga ut haha. De smakade dock helt okej ;) Gjorde även en variant med nutella i, ännu godare! Det är kul att baka men det dumma är att jag är ofta slarvig med recept och mått, vilket funkar i matlagning men inte direkt i bakning, där är det ju mycket viktigare för att det ska bli rätt konsistens etc.
 
Den här månaden har jag bestämt att vi inte får köpa hem något som kakor, chips, choklad o ha hemma i veckorna för jag käkar helt enkelt upp det. Chips vaarje dag, älskar ju det! Men det blir liksom som tvångs, bara för att jag vet att det finns så bara mååste jag trycka i mig det direkt, spara, vad är det? Sen har jag bestämt att jag inte får äta något mellan frukost och lunch för då börjar jag med småätandet och sen blir det ingen riktig mat osv, har funkar bra då jag äter lunch vid 11 ^^ Bara ett glas cola per dag också! Det blir till lunchen vilket är perfekt för då ser inte Nathan det och man slipper den striden ;) För ja jag måste ha cola varje dag jag dricker inte kaffe okej! Ja det har gått väldigt bra de här tre dagarna men det kan eventuellt bero på att skafferiet inte är helt rensat ännu, fått i mig en påse Polly och några nutbars med ;) Och i måndags tryckte jag i mig 4 rostmackor (trots att jag var mätt) bara för att jag varit så duktig under dagen. Men det jag vill göra är ju helt enkelt att få energi för att orka med barnen och hemmet, och jag inser att jag eventuellt inte får den energin genom att byta ut måltider mot chips och Marabou, även om det är godare...  Men ni kan ju gissa vem som ser fram emot chips och dipp imorgon kväll!

Magen under tvillinggraviditet vs vanlig graviditet

v.37 vs v.34
 
 Hittade en gammal bild från mig när jag var gravid med Naty (okej ja jag ser också ögonskuggan och håret minns vi alla gosh...) och tyckte det var kul att jämföra! Lite dumt för det är lite olika veckor, dels för att Nathan föddes i v 40+3 och killarna i 37+1. Är i alla fall med runt tre veckor kvar på båda bilderna men alltså 3 veckor längre gången med Nathan och ändå kan ni ju se skillnaden. Så ni får tänka er att magen var äännu lite större i vecka 37 men har inga bra bilder därifrån. Tydligt är ju i alla fall att magen är mycket lägre mycket tidigare och det är tydligt för det är också där min hud har fått ta stryk, allra längst ner på magen. Ändå, sjukt att fatta att det fanns plats för två bebisar där inne!
 
Jag vet inte om jag skrivit det (inte så mycket bloggning nuförtiden) men var ju hos en sjukgymnast och fick veta att jag hade en delning på 2,5 cm mellan magmusklerna som gör att magen putar. Precis som jag trott alltså. Det innebär att om jag tex börjar hårdträna med plankan och situps så blir effekten motsatt och putet ökar för musklerna dras isär ännu mer (de inre). Så jag måste börja med pyttesteg för att träna upp de inre magmusklerna som alltså dragits isär av jättemagen ^^ Var i alla fall där för en månad sen snart och har sen dess varit stenhård med att köra de här mammamageövningarna, det är en app med 7 nivåer och test man måste göra och jag gick idag in på nivå 4. Man ska göra lite varje dag och det känns jättebra :) Har verkligen blivit till en vana så det är inte ens jobbigt :) Den senaste veckan har dock varit flera dagar då jag missat, har stupat i sängen vid 21,30-22,30 och varit så jäkla dödstrött! Nämligen haft Naty hemma hela förra veckan utom torsdagen och ja, det har varit rätt tufft ^^ Han är inne i en liten trotsperiod och det plus tvillingar är en ganska jobbig kombo. Har inte direkt varit världens mest pedagogiska och duktiga mor om man säger så, han gör mig verkligen galen ibland den lilla skrutten. Idag är han tillbaks på fsk och jag har laddat batterierna som fasen nu på de här få timmarna! Tom haft tid att träna lite extra och gosa med bebisarna var för sig eftersom de är osynkade på gott och ont. Nu ska jag förbereda lite mat innan det är dags att hämta hem storkillen :)

Sista från oktober

 
Det här inlägget hade jag visst förebrett här på datan så why not. Var typ välkommen oktober men nu är det redan november! Tiden går fort när man har roligt! Och när man har tre småttingar ;) Det är väldigt roligt, lite jobbigt, superunderbart och helt fantastiskt. Jag och Naty har haft våra stunder nu på sistone... igår tex var vi på bio och såg Alfons Åberg och när filmen var slut ville han, I quote, "stanna o bo i bion" varpå jag fick släpa/bära ut en skrikande sparkande 3 åring. Yes. Han är så rolig ändå, igår hade han en kompis här och jag hör hur han säger "du försiktig du kan sätta dig här inte där då du kan bara mosa mina bebisar" och så har båda klättrat upp och satt sig i fotändan av spjälsängen ^^
 
Idag har jag fotat julkort på småkillarna och i veckan har vi också haft en del kul :) Fullt upp, fixa pass till småttingarna, fira lite för vår årsdag, halloween och så. Nu längtar jag till: Natys kalas och födelsedag, julbord, decembermys och så semester!
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!