min kille i rosa

 

Nu har jag antligen hittat en passande rosa body som jag ville ha till Nathan :) Fanns pa Lindex. Har ju velat ha en snygg rosa body till Nathan men allt som ar rosa ar verligen supertjejigt med blommor och grejer men nu sa :p Hans farmor har redan ringt och skallt ut mig for att jag tar pa hennes barnbarn rosa fast han ar kille haha. Men killar passar ju jattebra i rosa ju!


helgen hos mamma

Jag forsokte blogga fran mobilen men det ar fortfarande omojligt for mig att ladda upp bilder dar, vet inte vad det ar... Vi har spenderat helgen hos mamma i Sodertalje. Igar akte vi dit sa fort vi gjort oss iordning (vilket tar ett bra tag med bebis :p) Har far ni lite bilder fran helgen :) Min plastsyrra var ocksa dar och det var forsta gangen hon traffade Nathan. Andra bilden fran igar kvall ar ett bra exempel pa hur kaosigt det ar med Elliot i huset, alla ostbagar skulle saklart i den lilla skalen ;)

 

Jag och Nathan gick med mamma och Elliot pa promenad i formiddags, var val typ forsta gangen Nathan fick kanna pa frisk luft eftersom vi bor inne i stan :p Han sov sa gott i vagnen hela tiden :)

 

Vi gick till Torekallberget och Elliot tittade pa djuren :)

 

 

Sen gick vi hem och at Jamies goda mat (det ar ju av nagon anledning han vann titeln som England basta kock forut!) och sa fikade vi innan vi akte hem. Nu har jag tvattstugan och Nathan halvsover pa soffan. Den har helgen har verkligen gatt supersnabbt, som tur blir nasta vecka inte ritkigt lika fullspackad med jobb och skola som den forra :)

 


Äntligen fredag

Nu är jag påväg hem från jobbets kickoff, det har varit en lång vecka med jobb o plugg, blev hemma från skolan idag pga mjölkstockning! För mkt tid från bebis helt enkelt. Nu är det iallafall helg!! :D


black on red

 

Testade nat nytt med prickar :) Nu ar det annars bara

korta naglar som galler for annars river jag Nathan!

 


Jobb och plugg

Har inte direkt nåt kul att blogga om nu, den här veckan jobbar jag mån-fre och så har jag skola idag och på fredag. Nu är jag påväg till den första lektionen i Historia C, har hunnit med en del läsning så förhoppningsvis går det bra :) Sen blir det hem för att äta och gosa med bebis och sen jobb. Nu är det iallafall inte långt till helgen :)


smygfotade

 

Sitter och kollar pa bilderna i kameran och tydligen har jag och Nathan blivit smygfotade :p Kommer ihag att jag sa att jag inte ville sova i samma sang som bebis men det ar ju det mysigaste som finns! Det ar verkligen supermysigt :) Natten till igar sov Nathan 7 och en halv timme i strack! Det langsta jag sovit sen han foddes, sa skont! Inatt har han ocksa bara vaknat tva ganger :) I helgen har han sovit jattedaligt for att han ar sa tappt i nasan men nu har vi haft droppar i nasan och sugit ut snoret innan laggdags :p Funkar verkligen :)

 


omg...


Gud att jag var såhär stor för 2½ månad sen! Sjuukt. Under graviditeten var det svårt att fatta att jag hade en bebis där inne och nu tycker jag det är omöjligt att fatta att det var Nathan som låg där haha. Tycker det är såå konstigt... :p Känns som att han alltid varit med oss, men han är inte ens tre månader. Och att det var han som låg och sparkade där inne, helt otroligt :) Och ändå är det ju det naturligaste i världen...

 

MYS!!

 


mattips

Min lilla kille sover fortfarande! Helt amazed... Trots min supertrötthet har jag blivit så att när Nathan sover själv känner jag att jag måste "passa på" och är superstressad och springer runt och gör sånt jag vill hinna innan han vaknar. Har dammat, fixat min sminkhylla, torkad speglar, rensat hans klädlåda... you get it! Nu sitter jag här lite uttråkad och typ sugen på nåt men jag vet inte vad, och inget har vi hemma heller!

Tänkte iallafall tipsa om en god maträtt som JAG faktiskt lagat ^^ Jag varken gillar eller kan laga mat men det är faktiskt rätt kul när man gör nåt som blir bra, så här får ni ett litet tips :)

Kycklinggryta med ris

En hel färsk kyckling som man delar i mindre delar

Ris, potatis om man vill

1/4 Paprika

1 tomat

Tomatpuré

Chilisås

Senap

Salt, aromat, nån krydda

Grönsaks+köttbuljong

Grädde/matl.grädde

Olja

1 rödlök

Champinjoner

 

Först "steker" man kycklingen (med kryddor) en liten stund i ganska mkt olja i en kastrull, sen har man på löken, tomater och paprika som steks tillsammans. Efter en stund har man på tomatpure och sen grädde och andra "flytande" grejor. Därefter buljongen och sist champinjoner. Det kokar sen rätt så länge så kycklingen nästan ramlar av benet, yummie :)


Nathans efternamn...

Vi har gått och fått väldiga bekymmer vad gäller Nathans efternamn! Har ju äntligen kunnat skicka in papprerna nu när faderskapet är fastställt men då ringer de och säger att hans efternamn inte är giltligt. Hans pappa har båda sina föräldrars efternamn och heter Ponce Rosero och jag har bara mammas. Vi ville bara att han skulle ha sin pappas första efternamn alltså Nathan Ponce men det är tydligen inte tillåtet! Antingen måste han ha bara mitt, båda sin pappas eller också kan han ha alla tre! Har då aldrig hört om någon med TRE efternamn?! Jönsson som är mitt bara gååår inteeee för att jag tycker det är så fult och Nathan Jönsson låter ju helt idiotiskt ^^ Men Rosero är inte heller fint och det är ju dessutom skumt att han ska ha sin pappas två efternamn och inget av mamman. Kunde ha accepterat Ponce Jönsson men tre efternamn, det är ju typ ännu stördare?!


Så...
Nathan Jönsson
Nathan Ponce Rosero Jönsson
Nathan Ponce Rosero
Nathan Jönsson Ponce Rosero


vad fasen...
känns lite som pest och kolera men för mig tror jag det ändå får bli Ponce Rosero!

första tentan efter bebis avklarad :)

Åh gud vad skönt! Nu är Postkolonialism kursen avklarad och likaså Historia B (utom det jag ska ta igen i höst som jag var borta från när Nathan precis fötts) och det känns så skönt :) Imorse hade jag den muntliga tentan och det gick faktiskt jättebra, hann plugga lite igår som tur. Nu har Nathan faktiskt sovit snällt i sin vagn en timme och jag hann skriva klart två uppgifter som jag hade kvar och nu är de inskickade och jag har inga rester alls kvar :) Känns så himla skönt att veta att jo visst fasen går det att ta hand om bebis, sköta högskolestudierna och klara det och det nya jobbet samtidigt, började tvivla lite där ett tag faktiskt... Har börjat läsa lite på nästa litteratur, Historia C börjar på måndag morgon redan.

Annars är det en väldigt trött mamma idag, fick 5 timmars sömn innan jag skulle upp, Nathan vaknade bara för att äta en gång som tur. Sen har han varit rätt gnällig och bara velat gå runt och bli buren (ingen bra kombo med supertrött mamma) men nu har han som sagt somnat i vagnen en stund :) Jag har ingen aning om hur jag ska orka hålla mig vaken hela kvällen dock, höll på att somna när jag låg med Nathan i sängen. Nu tror jag bebis håller på att vakna så jag ska se om han kan underhålla mig och hålla mig vaken lite :P Annars tror jag det får bli att leta efter socker ^^

nathan váxer :)

 

Ser ni hur mycket min lilla prins har váxt?! Nu har han vuxit ur sina forsta plagg och en hel del av plaggen i stlk 62 passar :) Far ju typ huvudvark av att storlekarna varierar sa mycket fran kedja till kedja sa vissa 50 plagg ar som 62 plagg, sjukt irriterande! Han har ju knappt hunnit anvanda allt, tror han hade bodyn pa bilden tva ganger bara..! Den han har pa sig pa forsta bilden ar ocksa lite liten nu, egentligen ar det ju en langbyxa! Eftersom han ar extra lang men smal blir det lite tokigt med storlekarna som blir perfekta i langden men lite for breda osv. Men men, nu ska jag bara forsoka se till att han hinner anvanda alla fina klader han har ;)

 


go go go

 

I mandags kom syrran hit och sov over, hon ville traffa Nathan for pa lordag aker hon till Thailand och ar dar en hel manad, lite avundsjuk ar man nog kan jag lova... Vi kollade pa Eurotrip, sa himla kul film och sa blev det lite tjejsnack, kul att traffa henne faktiskt, nar jag bodde hemma ville vi inte direkt umgas haha. Ska bli kul att hon blir min granne har i host :)

 

Igar jobbade jag och innan det hangde jag med syrran sa det blev inget plugg gjort, idag pa formiddagen pluggade jag lite, med betoning pa lite. Det ar inte latt med lilla Nathan som blir gnallig och maste vaggas till somns! Nu somnar han i princip aldrig efter amning utan blir bara gnallig och vill ha napp och ga runt och vaggas, starka armar haller jag pa att fa iallafall ;p Sen har jag varit och jobbat pa laxhjalpen, i min egen grupp idag, ska bli kul att fa folja samma elever hela terminen :) Kom hem for nagra timmar sen, har hunnit plugga lite, mysa med bebis och nu precis tagit bort det enda lilla julpynt jag hade som ni ser pa bilden, och slangt det under sangen. Japp det ar dar det finns plats for julpynt, har inget forrad och ingen plats att lagga grejerna haha! Imorgon blir det sista chansen plugg och jag borjar bli sjukt nervos infor fredagen... Nathan sover redan i Andres famn framfor fotbollen och ska nog ta honom och lagga mig nu :)

 


mandag med plugg

Nu ar jag hemma fran dagens lektion, gick helt ok att komma upp vid sju imorse, Nathan vaknade "bara" nagra ganger men vi somnade ocksa vid halv 11 och inte sa sent som vi brukar :) Lektionen gick bra och kom hem till en glad kille som lag och tittade pa speldosan over sin sang, han alskar den verkligen, kommer massa prat och sma gladjetjut nar han ligger dar. Nu har han somnat i min famn och sover riktigt skont, dock vagar jag inte lagga ner honom sjalv for da brukar han alltid vakna. Istallet har jag stallt barbara datan har och sa ska jag plugga tills han vaknar. Pa fredag ar det tenta och det ar min forsta muntliga tenta nagonsin, ar lite nervovs... Skulle vara hemskt om jag fick en fraga som jag absolut inte kan svara pa :s Men forhoppningsvis gar det bra, vi har delat upp en del fragor att svara pa sa det ar dem jag ska agna mig at nu. Imorgon och onsdag blir det namligen jobb sa hinner inte sa mycket mer an idag.


sunday

 

Idag hade jag bara tankt plugga hela dagen men det blev inte riktigt sa... Forst kom mamma och Elliot hit en stund och sen kom Andres "extramamma" och Salo hit och fikade, trevligt iallafall och Nathan blev bortskamd med uppmarksamhet som vanligt. Nu har jag precis fatt Nathan att somna i famnen, han maste vaggas till somns med nappen, nu kan han aldrig amma till somns, lite jobbigt... Har fortfarande inte last mer an halften till morgondagens seminarium, ska lasa lite till o sen att sova, upp 7 imorgon :s

 


lordag

Sitter och tittar pa Gladiatorerna med Andres och Nathan sover har bredvid i soffan. Kanske inte det basta programmet direkt men Andres tycker det ar kul aven om han inte forstar svenska sa det ar ju perfekt :p Nar det gick sist sa foljde vi det och var till och med nere i Vaxsjo och kollade pa inspelningen en gang, 2002 maste det varit..? Gud vad gar :p tiden gar fort ja!

Idag skulle jag egentligen pa middag hos Carolina men Nathan har blivit annu mer forkyld och ar riktigt grinig, stackarn ar jattesnorig och har svart att andas.. Sa jag bestamde mig for att stanna hemma, trakigt... blev daremot det att aka till stan for att hamta en bok vi ska lasa till pa mandag. Har dock inte hunnit lasa nat annu sa det blir val att sitta hela dagen imorgon...

nathans oväntade look-a-like ^^

 


elliot och nathan

 

Satte ihop lite bilder med Nathan och Elliot (min lillebror som nu är tre) där de har samma kläder, Nathan har ju fått ärva en hel del :) Inte visste jag för tre och ett halvt år sen när vi hade bebis Elliot att han så snart skulle få låna ut sina kläder till min egen lilla prins, mys :)

Elliot själv förstår inte riktigt det där med att han faktiskt varit en sån liten bebis, när han ser bilder på sig själv som liten plutt säger han alltid att det är Nathan ;)


det mysigaste som finns...


bad vs dusch


Läser att bebisar bara äääälskar att bada men det kan jag inte säga om min lilla kille direkt. När vi försökt bada honom har han varit helt hysterisk så vi testade med att duscha tillsammans med honom istället. En person får sitta ner i duschen och hålla i honom medan den andra hjälper till att tvätta och det funkar mycket bättre, sist så var han faktiskt lugnt hela tiden och verkade tycka det var rätt mysigt :) Har bestämt att han ska få duscha var tredje dag nu, fast han är så liten blir han ju ändå smutsig, speciellt håret eftersom han spyr ner det titt som tätt ^^

onsdag med mvc

Idag var jag på återbesök hos min barnmorska, kul att komma och "visa upp" bebis som hon haft koll på hela tiden medan han låg i magen :) Jag kom dock en timma sent för jag hade tagit fel på tiden men fick vara med medans hon hade telefontid... Allt såg bra ut :) Igår var vi ju hos BVC och Nathan undersöktes av läkare för 2 månaders kontrollen och det visade sig att han visst har en favoritsida att lägga huvudet åt! Har precis börjat tänka på det de senaste dagarna då han vänder huvudet från mig när han ammat klart på natten om han inte ligger på "sin" sida, vi fick en remiss till sjukgymnast så de skall kolla det för han kändes lite stel åt det andra hållet och så ska vi försöka få honom att byta sida ibland.

Nu har jag precis ätit god middag och så skönt för klockan är inte ens sju och jag är klar med uppgiften till morgondagens seminarium ^^ Brukar ju sitta halva natten innan känns det som, det är inte det lättaste att få tid till att skriva när man tar hand om bebis samtidigt. Men vill man så går det! Har hunnit fixa lite och till och med diska medan Nathan sover i vagnen, skönt att han börjat kunna sova mer själv nu för tiden. I början ville han ju enbart vara i armarna hela tiden, fast han föredrar fortfarande det ^^ Nu ska jag ta upp hans nappar som jag kokat och sen får vi se om han vaknar eller om jag ska våga mig på att städa min garderob. Blir överambitiös så fort jag får en stund att hinna göra nåt känns det som... ;)

igenkännelsehumor


Om ett år är jag ju färdig lärare men något som jag fortfarande grubblar över är detta! Vad fasen ska man kunna matte för?!?!

barnvagnshange

 

I julklapp fick Nathan det har fina barnvagnshanget fran Teddykompaniet, fran den serien som jag blev helt kar i i somras nar jag var gravid, de ar ju sa fina! Diinglisar Wild :) Han sover ju oftast i vagnen men har om kvallen lag han i vagnen och tittade pa figurerna :) I julklapp fick han ocksa en fin skallra fran Teddykompaniet som ar en jattesot nyckelpiga, de har superfina grejer sa om ni vill ha bebisleksaker sa ar det definitivt vart att kolla in :)

 


tvá mánader idag :)

 

Idag blir min lilla kille hela tvá mánader! Gud vad snabbt det gátt men samtidigt kanns det som att han alltid varit med. Det ar helt stort egentligen, alla fragar ju hur det kanns att vara mamma men det kanns bara normalt, det kanns som det mest naturliga i varlden och inte alls ovant... Det jag daremot fortfarande inte kan fattar ar att Nathan legat i min mage och vaxt 9 manader, sjukt! Haha ett av livets mysterier det dar... Nathan vager nu 5,2 kg och ar 60,3 cm lang! Alltsa dags att borja titta pa alla klader han har i stlk 62. Bilden tog jag har om dagen och det var forsta gangen han anvande den outfiten, som nu snart ar for liten! Det gar verkligen fort! Han har sa mycket sma klader som han knappt hinner anvanda sa jag forsoker fota varje outfit nu for att minnas iallafall ;)


we found love

 

Hur bra är inte Rihanna? Jag älskar verkligen videon, hon lyckats alltid rätt med sin stil tycker jag, så himla snyggt!

 

Blev fika med Maria och Liam, jättetrevligt, bebisarna var vakna en stund också och båda fick små skrikutbrott inne på fiket med ;) Blev dock ingen träning för mig för Andres kom hem för sent från skolan så jag missade det, så surt! Får se när det blir istället...

 


måndag


Han sover aldrig i spjälsängen men nu gillar han iallafall att
ligga och titta på djuren som snurrar :)


Igår kom mamma och Elliot hit och så gick vi en sväng på stan, så mysigt! Nu ska jag och Nathan straxt in till stan och träffa Maria och Liam :) Vid halv fem är jag sen inbokad på mitt första träningspass sen 11 månader, blir intressant :p

Lördag

Igår kom ju Carolina och fikade och sen kom även ett par andra kompisar hit och Nathan gick från famn till famn och sov hela dagen. Han vaknade inte förens det var dags för oss att äta såklart ;) Blev tacos och idag blir det rester :P Nathan fortsatte sen resten av kvällen med att sova eller äta och vaknade sen och låg och pratade vid halv 4 imorse, får verkligen se till att hålla honom vaken nu om kvällarna!

Idag sov vi ända till kvart över 10 och nu har Nathan ätit och somnat på mitt bröst , så mysigt att jag inte vill gå upp alls :)


Fredag

Måste försöka vända på dygnet! Jag skulle ju kunna somna när som men Nathan vill inte ha läggdags före tolv på natten :s Vi vaknade vid nio men somnade sen om och vaknade nu och nu har Nathan ammat och ligger och bajsar :p Ska göra oss i ordning för kl 1 kommer Carolina och hälsar på :)


torsdag



Hemma från veckans sista lektion nu och myser med bebis! Mitt största bekymmer nu, vaaad ska man äta till middag?! Känns som att det är samma samma hela tiden! Får väl se vad det blir... Idag är Nathan förresten 8 veckor gammal, fort det har gått!!


tisdag

Nu är jag hemma från en heldag i skolan och har precis ätit middag och diskat :) Jobbigt med en lång dag (oftast har jag bara en tvåtimmars lektion) och så jobbigt att gå ifrån Nathan på morgonen när vi sover så mysigt tillsammans... Han ligger nu och sover i vagnen efter att ha varit ute med pappa och jag bara vill att han ska vakna nu för jag behöver verkligen amma!! Nu gnydde han till lite så ska försöka väcka honom så han kan äta :p Tänkte sätta på Mia Skäringers dvd som jag fick i julklapp också :)

bättre sent än aldrig...



Gott nytt år! Såhär stilig var Nathan i lördags, själv var jag i pyjamas typ ^^ Våra planer blev det inget av utan vi var bara hemma vi tre, lagade god mat (eller ok Andres lagade god mat), panerade räkor med ris och sen cheviche som är som kall soppa med räkor och lime, så gott! Och så kollade vi på film och bara var. Vi har båda blivit superförkylda (och Nathan snorig), inget kul alls. Idag hade jag bokat in mitt första träningspass (zumba) på snart ett år men det blev att avboka :( Imorgon har jag seminarium, har precis fått Nathan att somna och ska försöka hinna skriva ett A4 som skall in ikväll, bloggen får lida av stressen jag vet! Så tråkigt, och jag kommenterar inte så mycket längre heller hos er andra men jag läser fortfarande så ni vet det ;)

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!