Hemma från landet

Idag kom jag hem ifrån Småland så nu ska det också bli ordning på uppdateringen här på bloggen, har ju varit bortrest i 7 veckor nu! Är i Södertälje hos Jessica idag men imorgon åker jag hem till mig igen. Där väntar roliga saker som obetalda räkningar, en tom kyl, full tvättkorg, trapp som skall städas och annat fix... Men men nu är det slut på semestern för mig. Nu ska vi äta nachos och fortsätta kolla på Superbad, så himla awesome film :)

babycrib

 

Här får ni se det superfina setet vi köpte i Ecuador till bebisens spjälsäng. Det här låg i min väska som blev försenad och som ni förstår blev jag grymt orolig men nu är den här hemma i säkerhet ;) Jag och Andres var och kollade på bebisprylar och blev båda fullkomligt förälskade i det här setet! Det innehåller underlakan för madrassen, lakan, filt och snuttefilt, mobil med ljud (djuren), täcke, blöjförvarare i tyg samt skyddet som man sätter runt om inuti vaggan och det fina täcket, allt är inte med på bilderna här. Jag fullkomligt älskar hela temat och vi har nu bestämt att det ska få bli tema för bebisens rum med djur och grönt och brunt. Det kommer bli så fint! 200 dollar gick detta kalas på, vi fick det i present av Andres farfar och morbror.

 

 

 

 


skötväska deluxe


Ni får ursäkta den usla kvaliten på iphone-bilderna, men sanningen är den att iphonekameran är den bästa jag har... Vill verkligen ha en bra kamera när bebis kommer men vi får se hur det blir med det. Tänkte visa er min superfina skötväska jag fyndade i Ecuador! Den gick väl på en 300 spänn och är verkligen helt awesome. För det första är det ju en skitsnygg väska och dessutom är det allt man behöver för en skötväska. Fack för nappflaskor och allt är i material som är superlätt att torka av och inuti finns ett plastunderlag för att kunna byta blöja vartsomhelst. På utsidan finns också ett litet fotoalbum för bilder på bebisen :)







 


fransk med en twist

 

Var och gjorde manikyr och pedikyr i torsdags, så skönt att ha fina naglar! Franskt är ju alltid fräschast, den jag har nu är en sne fransk med glitter under det vita, syns ju inge bra på bilderna men men. Har franskt på tårna också :p 11 dollar går det på för både händer och fötter, sjukt billigt, här i Sverige skulle jag inte ens kunna tänka på att gå till en salong och fixa naglarna då det är så sjukt dyrt. Men det är verkligen sant att man känner sig helt annorlunda när man har fixade naglar, antingen fina fake naglar eller fransk manikyr, I love it!

 

 

 

 




Landet ,

 

Nu åker jag straxt till landet och får träffa min familj (minus jesso som är hemma och tråkar) som jag inte sett på 5 veckor! Som jag ska pussa på min Elliot..! Kommer inte kunna blogga därifrån men har tidsinställt några inlägg så titta in ändå :)

 

 

 

 


måndag

Nu sitter jag hemma och väntar på min väska! Japp jag blev väckt klockan 8 av att mobilen ringde och försökte harkla mig för att inte svara med den där typiska precis-vaknat-rösten men det blev totalt fail och mitt "hallå" var typ det tröttaste jag någonsin hört. Iallafall ska de komma och lämna väskan mellan 10-13 idag, yeyy! Jag hoppas den kommer nu tidigt för vid 13 måste jag springa till MVC för halv 2 har jag kontroll av bebisen i magen. Har tänkt ta med mina väskor och direkt därifrån ta tåget till Södertälje där jag ska möta mormor och få hennes bil och köra ner till Småland och familjen som är där. Har nu insett att det nog inte var höjden i Ecuador (2600 m.ö.h i Quito) som gjorde att jag kände mig så jäkla ansträngd hela tiden utan det är helt enkelt 100% bebis som gör det jobbigare än vanligt att andas så jag får fortsätta dras med det här... Den senaste tiden har jag faktiskt börjat känna mig ganska stor och tjock alltså... t.ex. satt vi i soffan här om dagen och Andres bad mig ta upp nåt han tappade i närheten av mig men på vägen ner tog det liksom stopp pga magen och fick lirka för att nå haha, man kommer ju inte riktigt så långt ner som man gjorde innan, och tänk då att det är 16 veckor kvar som bebisen skall växa! Goosh.

Förresten måste jag ju skryta om att jag nu kollat resultatet för mina två sista kurser på Historia A kursen som jag lämnade in precis innan jag åkte och om ni kanske minns stressade ihjäl mig för att hinna med och jag fick högsta betyg på båda! So happy, något jag gör funkar ju iallafall om man säger så... Nu ska jag göra mig i ordning och så ringa till jobbet och se om det finns tider för mig nästa vecka och min telefonångest gör sig lite påmind tyvärr haha...






baby stuff

 

Det kommer bli mycket babystuff här i bloggen nu men så är det bara... Ska plocka upp och fota alla fina presenter vi fått i Ecuador sen men har suttit och kollat lite på söta grejer själv nu. Det här hittade jag hos Allt för föräldrars shop och allt kommer ifrån Teddycompaniet. Supersöta snuttefiltar, tofflor, skallra, speldosa och ett djur för vagnen. Allt finns i de tre modeller ni ser längst upp och min favorit blev definitivt lejonen men började ladda hem giraffbilderna så ni får se dem hehe ;) Allt kostar från 149-199 kr, helt ok priser ändå.

 

 

Eftersom att min jäkla väska aldrig kom med mitt flyg igår är jag utan både deoderant och hårborste, har använt Andres deo och luktar nu man och håret får helt enkelt vara, i natt sov jag med inpackning och håret i en plastpåse, eller ok halvt i en plastpåse då den åkte av (tips från Foki) och visst ser håret mjukt ut nu men oborstat ändå. Nu ska jag iväg och handla något att äta, blir väl rostbiff och potatissallad skulle jag tro, imorgon ska jag iväg igen så köper inte hem några stora grejor. Men min bebis måste ju äta, jag offrar mig till och med och köper frukt fast det svider, varför ska det vara så jäkla dyrt??!! för bebis skull.

 

 

 

 

 


Salinas, Ecuador

 

 

När vi spenderade en vecka på (i?!) Ecuadors kust åkte vi ju i princip hela Ruta del sol, dvs. vi tog oss upp för hela Ecuadors kust. Vi flög ner till Guayaquil, Ecuadors största stad som har väldigt dåligt rykte för att vara farligt så där stannade vi inte utan vi tog direkt en buss 2½ timmar längre bort. Vi började i Ecuadors västligaste stad Salinas som har 30,000 invånare och är populärt för de turister som har lite extra pengar då det jämfört med andra ställen i landet är väldigt dyrt där. Tex. betalade vi 40 dollar per natt för hotellrum för två medan det kostade 16 dollar några timmar därifrån. Det speciella med Salinas är att det är ingen by eller så utan strandpromenaden kantas av höga skyskrapor, de flesta lyxiga hotell. Salinas är även ett surfingställe och populärt är också båtturer för att titta på valarna som finns utanför Ecuadors kust men ärligt talat så var det inget som intresserade mig särskilt.

 

 

Vi spenderade de fyra första dagarna och nätterna i Salinas, vilket vi senare insåg var ett misstag, för även om det är riktigt underbart där så kunde vi gott bott på ett billigare ställe som var nästan lika fint det med. Men Salinas var perfekt för att vila upp sig och verkligen bara njuta av stranden. Vi spenderade dagarna i solstolarna man fick betala 3 dollar för och behövde inte ens resa på oss för att gå och handla, försäljare av glass och till och med mat och prylar kom förbi där man satt. Det blev många "no gracias" men samtidigt aldrig långtråkigt, alltid något att titta på fast det knappt var några turister där. Jag vistades under parasollet hela tiden och vi hade inte strålande sol utan halvmolnigt eller till och med molnigt hela tiden, men alltid varmt såklart, och ändå lyckades jag bränna mig en del på kroppen och visst fick jag färg i ansiktet trots 60 i solskydd så visst stämmer det att solen tar i skuggan också, det har jag aldrig trott på tidigare... Vi körde typisk semestervilastil och gick hem och tog en siesta några timmar på hotellet, duschade och gick sen ut och åt när solen gick ner vid halv 7, maten var också förhållandevis dyr, åt pasta, pizza och även typisk kustmat dvs räkor! Andres åt även på ett ställe som inte var en vanlig restaurang utan snarare såg ut som en gårdsgrill och för några dollar fick man värsta tallriken, men jag vågade inte chansa jag ;) Kvällarna spenderade vi annars längst strandpromenaden där de säljer hantverk och med en och annan efterrätt men vi la oss tidigt varje kväll. Salinas var verkligen ett perfekt ställa för att vila upp sig och perfekt för en romantisk parsemester.

 

 

 

 


babyshower


Jag kom hem för ett par timmar sedan efter en 36 timmars resa från Quito. Åkte igår kl 3 på natten dvs 10 på morgonen i svensk tid. Flög först till Houston (5h) och där hade jag sen 6½ timmes väntan, åt supergod riktig american food (skräp alltså) och flög sedan 10h till Frankfurt. Som tur kunde jag sova större delen av resan men hade sjukt ont i ryggen av att sitta. Där hade jag sedan 5 timmars väntan i förmiddags och sjukt tråkigt, rutten flygplats! Tillslut kom jag till Arlanda vid sju ikväll för att upptäcka att min resväska ej följt med mig hela vägen! Fick åtminstone med mig en hem, den med alla bebispresenter och förhoppningsvis hittar de min väska direkt!

Lägger upp lite bilder ifrån min Babyshower som Andres mamma ordnade åt mig förra lördagen. Världens finaste tårta och supersöta små godbitar som ni ser på bilderna, ingen ville ens äta dem! Har med mig några som minne som tur. Och så den improviserade vaggan som var en resväska egentligen men faktiskt ser ut som vagga med alla presenter, vi fick massor av fint som jag ska visa sen när jag fotat. Utöver det handlade babyshowern om att de tjejer/kvinnor som var där lekte ett gäng lekar. Andres satt med killarna och kollade på fotbollen då killar tydligen inte är välkomna på babyshower men han fick åtminstone vara med om presentöppningen ;) Det var lekar t.ex. att klä på en bebisdocka först, att först dricka upp en nappflaska med öl, att uppskatta storleken på min mage med en bit toapapper och den enda jag kunde vara med på, att ingen fick korsa varken händer eller ben under hela kvällen. Man fick ett fint halsband med en bebisnappflaska eller napp på och när någon korsade så tog man dens halsband och den med flest vann. Jag satte mig ner och korsade benen direkt och förlorade haha. Det var en rolig kväll och jag däckade helt slut vid 11 (vi hade faktiskt inte sovit mkt under natten innan då vi var ute) men festen fortsatte till två på natten haha. De som var där var kvinnliga släktingar till Andres, vänner till hans mamma och någon killkompis med flickvän :) Kinainspirerade blusen jag har på mig var förresten en present från Andres och är en gravidblus så magen får bra plats där:) Som sagt mer pics sen! Nu ska jag snart däcka, i min Ecuador-tid är klockan bara 5 på eftermiddagen men resan har knäckt mig så jag är direkt på svensk tid...






23 veckor

Som sagt det gar ju supersnabbt nu, idag ar vi i 23+0 och det blir mitt sista foto har i Ecuador. Visst marker jag att magen vaxt men kan inte se det pa fotona konkret for skarmen har ar bred och visar allt bredare an det ar sa alla foton ser konstiga ut haha. I lordags hade vi min babyshower och det var jattekul, ska lagga upp en massa bilder men det far bli nar jag kommer hem! Supersota bebisgrejer och sa ska jag visa alla presenter jag tar med hem ocksa. Har sjalv kopt nagra saker ocksa som jag ska visa. Tiden har gatt sa fort har nere och nu hors vi nar jag kommer hem om nagra dagar istallet, har en hemsk resa framfor mig, 32 timmar och 2 byten, massa vantan och sen mer vantan hemma men tiden gar ju alltid fort och om nagra manader ar det jul och vi har en bebis har. Helt sjukt! Nu ska vi kolla pa European gigolo som jag nu skaffat pa spanska, yeyy :)

22 veckor

Sen jag kom hit har det gatt riktigt fort mellan veckans bilder, gud vad segt det gick dar nar jag var i vecka 8-9-10, fy varje dag var sa seg! Jag vet inte hur mycket magen vaxt men visst har den vaxt en hel del sen jag kom hit for en manad sen iallafall. Nu har det gatt 5 1/2 manad, idag 22+2 och bebisen sparkar och ror sig som en galning och jag har nu kopt de forsta bebisgrejerna. Har fatt en himla massa presenter har nere och Andres har kopt massa klader men sjalv har jag inte kopt nagot forens nu. I borjan ville jag inte kopa nagot for att "utmana odet" om nagot skulle handa med bebisen, fortfarande ar jag lite skraj men allt har ju gatt bra an sa lange iallafall. Har om dagen var vi iallafall i jattestor babyaffar och gick runt i sakert en timme och tittade pa allt och dromde om hur vi skulle ha det. Jag kopte tva nappflaskor, en napp och en "skotvaska" som ar som en riktigt snygg vanlig vaska men samtidigt skotvaska. Sen kopte jag nagra harda bocker typ Rodluvan pa spanska for en dollar styck for att ha nar bebisen blir lite storre sa Andres ocksa kan lasa for honom. Idag kopte jag ett fint set med bebishandduk och skotlapp for att kunna skaffa "poangkort" pa affaren da de ger rabatt nar man handlar och vi tankt handla nagra dyrare saker dar sen sa man tjanar flera hunda spann. Pa lordag ska vi ha min babyshower har, i Sverige har jag aldrig hort nagon som har babyshower men har ar det vanligt sa det ska bli kul och blir mer fina presenter till bebisen. Vi har tittat ut ett superfint set till spjalsangen som vi skall fa i present :)

torsdag i ecuador

En utsiktsbild som vi stannade till och tog vid "motorvagen" i forra veckan, sa harligt med varmen! Idag var det 26C ute har men det var bara hemskt for jag var kladd for kallare vader. Hm vad har jag gjort sen jag skrev sist, var pa en liten shoppingtur och kopte presenter till mamma och Jamie och igar var vi pa bio och sag The hangover 2, den var ju askul den med men inte i klass med ettan. Sjalva bion gick pa 30 kr for bada tva da onsdagar ar tva till priset av en, daremot kostade popcorn och cola hela 40 spann vilket sved lite ;) Haha. Idag har vi gjort lite arenden och sen gjorde vi makaroner och kottbullar igen. Nu ar det inte lang tid kvar tills jag kommer hem. Tiden har gatt supersnabbt och kunde garna stannat kvar langre men maste ju hem och jobba. Sitter och uppdaterar mig lite med nagra bloggar och sen vet jag inte riktigt vad vi ska gora...

"mat"

Jag har ju fatt det till en vana att fota min mat och kanske mest efterratter vilket saklart ar en akomma fran bloggandet haha. Sa nu brukar Andres alltid paminna mig om att "ta ett foto till mina fans" sa har far ni lite utav det jag atit under tiden har, har tydligen nastan uteslutande fotat sotsaker men jag kan lova att jag atit annat ocksa ;) Maten har ar inte direkt annorlunda, de ater mycket soppa men det skippar jag, kyckling, ris... Mina favoriter ar rakor och ceviche som ar en kall "raksoppa" fast jag ater det egentligen inte som soppa for jag lamnar all vatska haha. Sen finns det massa konstiga frukter har och frukt overhuvudtaget ar valdigt billigt, for motsvarande 6,50 far du iallafall 10 mandariner, i Sverige kopte jag dem for 2,50 st usch :S Sa mycket frukt och mycket jucier, juice ute med farsk frukt kostar mellan 6 och 18 kronor sa det blir manga sana!

<3

Sen jag kom hit for 3 och en halv vecka sen har min bebis borjat rora pa sig rejalt dar inne och det ar forst nu som jag utan tvekan vet att det verkligen ar bebisen :) Andres kunde kanna for forsta gangen for nagra veckor sen ocksa och idag hade bebisen verkligen fest dar inne och sparkade sjukt hart sa till och med de som la handen pa magen blev chockade ;) Det ar alltid pa olika stallen, ibland ar sparkarna pa en sida eller ocksa langre ner i mitten, just nu haller han pa och sparkar lite dar i mitten :D

update

Igar tog vi bussen for forsta gangen, over en timme tog det iallafall och vi akte till sodra delen av Quito da vi bor i norra. Bussarna har ar inte sa roliga da de alltid ar proppfulla men daremot kostar det typ 1 kr att aka. Bussen vi tog ar egentligen en sparvagn som ser ut som buss som de gjort har da bussarna slapper ut sjukt mycket avgaser, varje gang en buss aker forbi kommer ett svart moln och man kan knappt andas medan sparbussarna inte slapper ut nagot. Anyways, vi akte till ett stalle dar det fanns en stor marknad dar de saljer massa klader och skor, det var proppfullt med folk sa inte direkt mysigt att ga runt men jag fick tva par fina skor och Andres mamma shoppade en del. Ett par knahoga gra "mocka" stovlar och ett par laga svarta for typ mindre an 300 allt som allt. Pa eftermiddagen var vi bara hemma och jag gjorde stuvade makaroner och kottbollar, fyfasen vad gott det var!! Idag vet jag inte vad vi skall gora men Ecuador spelar en match i Copa america idag sa lar ju tyvarr behova kolla pa den haha. Nu ar det inte ens tva veckor kvar har, tiden har gatt sjukt snabbt och aven om jag saknar familjen sa vill jag verkligen inte hem annu...

la playa

Orkar verkligen inte sitta mer, nu har jag fatt upp bilderna pa facebook sa det blir ingen mer text har men tva bilder, paradiset far val tala for sig sjalv :)

vecka 20 och 21

Det tar verkligen TUSEN AR att ladda upp en enda liten bild pa den har datan sa det tar emot att gora det kan jag saga... Men har kommer iallafall bilder for vecka 20 och 21, idag ar vi i 21+3. Nu gar det ganska snabbt! Bebisen ar nu ca 27 cm lang, svart att fatta att min bebis ar dar inne och anda sa pass stor... Han ror pa sig en hel del och en del sparkar blir man helt chockad av, styrka dar alltsa! Men sa mysigt och det ar verkligen sant att det kanns mer "pa riktigt" nu nar man borjar kanna bebisen. Nu ar magen sa pass stor att typ alla kommenterar, tex. nar vi koper nagot sa fragar de bara "vad ska bebisen heta?" eller "ar det en kille eller tjej?" sa nu ar det ingen tvekan om att det ar en bebis dar och inte bara att jag atit lite mycket haha. Nar vi gick pa strandpromenaden pa kvallen haromdagen satt det en full stackare dar och pratade for sig sjalv och sa "Gud hjalp mig att levaaaaa" och nar vi gick forbi avbrot han sitt samtal med gud och bara "vad ska den heta??" haha. Ibland kan man kanna hur det liksom pressar innifran och sa kanner jag efter dar och det ar stenhart sa det ar bebisen som trycker sig emot ett visst stalle. Men det kanns absolut inte som en fisk som vander sig som folk har sagt att det skall gora haha.
Den har bilden togs i mandags och som ni ser har jag lyckats branna halva sidan av magen och runt naveln och detta ar utan att ens vistas i solen! Har varit disit och sol-moln hela veckan och jag har enbart suttit under parasoll i skuggan men solen letade sig under parasollet anda, helt sjukt! Nu orkar jag inte kriga mer med den har datorn men jag lovar att iallafall lagga upp mag-bilderna, andra bilder far hamna mest pa facebook tills vidare for det tar sadan sjuk tid!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!