tiden rácker inte till...

Dagarna, veckorna och manaderna gar ju sá himla fort! For ett ar sen var jag i en helt annan livssituation, tankevarld, miljo, ja i en helt annan varld helt enkelt an vad jag ar nu, sjukt hur livet andrats och visst ar det fullt av overraskningar... Skriver pá andres data sá darfor har jag inga svenska bokstáver men ni kan sákert leva med det. Den hár veckan har jag praktik, det ár sinnesjukt jobbigt att ga upp pá morgonen alltsá, jag ar van vid att ha nan enstaka tidigt dag ibland och hata den dagen men nu ar det en hel vecka med att ga upp innan 6, fyfan... det varsta som finns och det basta som finns e att sova! Speciellt nar man har nágon vid sin sida, det e sá sjukt svart att ga upp alltsá! Idag var jag hemma fran praktiken redan vid 12, somnade och vi sov till kl 2. Sen lagade vi (han) mat och vid 4 gick jag till gymmet, finally, zumba och core idag. Sen har vi varit och "stor"handlat pa Lidl och Willys och kom pa den basta iden att vi skulle rengora kylen innan och det blev att vi slet ut allt ur alla skap, nu ar det fint fixat men nu ar klockan 11 nar jag val satter mig ner och jag ska fasen upp om mindre an sju timmar, uhhhhhhhh vad hemskt... Ska val forsoka somna nu och om jag inte har halvdag imorgon med lar jag ma sjukt daligt, behover komma hem och sova mer annars fungerar jag inte...





perfekt helg

 

Två bilder från förra lördagen. Har varit en perfekt helg :) Gått runt i stan, ätit god mat (och goda chips...) och haft världens bästa sällskap. Idag skulle vi ha umgåtts med mamma, Jamie och min Elliot men mamma blev sjuk så det gick inte, supertråkigt för hade verkligen sett fram emot det men det blev en bra dag ändå. Jag och Andres var ute i Sickla köpkvarter för första gången, fanns inte ett dugg att se där men hittade ett par stövlar för 99:- vilket var passande då jag måste slänga båda mina par vinterskor då de är helt trasiga... Sen har vi varit ute i Farsta hos hans familj, alltid mysigt att vara där. Nu tänker jag kolla klart på en dokumentär som handlar om situationen i Södertälje på 80-talet med syrianer och svenskar/raggare, intressant! Imorgon har jag praktik, lite ångest inför att gå upp tidigt men men. Jag har världens bästa liv, puss!

 

 

 

 


källkritik och min historiesyn

Idag hade jag seminarium två som handlade om källkritik, var snarare en föreläsning än ett seminarium vilket inte passar så bra kl 8 (!!!) på morgonen då det är lätt att somna som det är... Orkade iaf hålla mig vaken och nu är jag så sjukt trött! Var hemma vid 11 och vid 1 åkte jag till Södertälje med Caroline och hämtade Elliot på dagis och så gick vi på stan, åt McDonalds och så mötte vi upp Jamie och gick och fikade. Var riktigt skönt att prata med honom, länge sen! Kom hem för 3 timmar sen och fick mat lagad av min älskling, asgott kött och världens godaste sallad, vattnas i munnen när jag tänker på den haha. Så bra att få service när man känner sig supertrött och seg! Har läst texterna till morgondagens seminarium som handlar om olika historiesyner och sen skrivit en sida om min egen histoiresyn, jag känner egentligen att jag inte har någon så det blev mest babbel... Bra dag iallafall :) Nu resterna av kladdkaka med glass och mys!





fearless!



Bild ifrån julbordet i december. Idag började skolan på riktigt med första seminariet och jag var väl förberedd faktiskt ;) Ska verkligen satsa hårt nu när det är något som faktiskt är kul och intressant! Det gick jättebra, vi hade kul ämne, bra diskussion och verkar som att det blir bra stämning i gruppen, superkul! Det här halvåret har vi vart en rätt rutten grupp och seminarier med 20 pers där enbart 3 sitter och kastar diskussionen mellan varann, men nu ska vi ändå vara klass i 1½ år så det är viktigt med bra stämning :) På torsdag blir nästa seminarium och har en del läsning imorrn.

Nu ska jag iväg på hockey med Jessie och träffa min Elliot en sväng!




Life is so much more enjoyable now that I've decided I just don't give a fuck

Nu börjar det här året på riktigt för idag började skolan igen. Hade ju bara en soft vecka men en redovisning och tenta men nu kör det igång. Skulle upp på spinning imorse men ställde om klockan och nu ska jag iväg på zumba och core istället, roligare! Har vart på introduktion för skolan och nu precis ätit, har även hunnit dammsuga så nu känner jag mig duktig. Ska gå och handla och hämta böcker på bibblan innan träningen också och sen är jag så inspirerad att jag tänkt baka en kladdkaka.. ni vet så att träningen inte ska ge något som kan likna ett resultat för det vore ju obehagligt ellerhur ;) Imorgon är det skola 9-11 så vill hinna med lite läsning innan dess med, får börja med det nu :)





lördagen


Jag började faktiskt skriva ett inlägg igår men glömde publicera och nu känns det ju lite oaktuellt. Igår var vi iallafall ute på Clandestino som är ett ställe som spelar salsa, cumbia, reggeaton osv. Det är 23+ på lördagar men vi tänkte vadfasen och visst kom vi in men vi fick festa med de som kunde varit våra föräldrar eller morföräldrar hahhaa. typ alla var supergamla :P Det var kul ändå, bra musik och sällskap är allt som behövs! Idag blir det filmdag med samma kompisar, bra med en sista lugn dag, imorgon börjar skolan igen! Har läst större delen redan så det blir väl en lugn vecka ändå :)




kohphangan

 

Har sagt det jag vet en miljon gånger men FYFASEN vad min "kamera" suger... åh blir sur varje gång jag ser bilderna. Anyways... två bilder ifrån onsdagens middag :) Var hur mysigt som helst! Upptäckte att jag får väldigt manliga axlar i den prickiga klänningen vilket inte känns sådär jättekul direkt men now I know.. ;)

 





lovely

 

Mys hemma i Södertälje igår, mammas godaste mat också <3

Har börjat plugga historia nu, läsningen som är till nästa vecka och jag är taggad!
Imorgon blir det party också, life is sweet fy fasen vad underbart det är att leva!

 




onsdag 110119

 

Några fler bilder från festen i förra veckan, eller förrförra blir det. Har inga mer nya bilder sen dess. Ikväll ska vi iallafall gå och äta middag här på Kohpangan och ska ta nya bilder :) Gud vad jag behöver en ny kamera alltså, min gamla från 2007 är ju helt rutten, man måste öppna fotoluckan med fingrarna och ja.. bilderna blir inte de bästa. Men det får bli när det finns pengar, dvs. typ aldrig :p Den här får väl duga tills dess. Idag har vi tagit det lugnt, jag lagade isterband och potatis till lunch och så har vi gått med återvinningen och sånt man måste göra. Igår gick vi in till stan och tillbaks och det gjorde vi i måndags också, skönt att få lite luft :) Har dock inte varit och tränat och det beror på att jag suger! Vill sova till klockan 12 varje dag, sega mig upp, äta, softa... typ så. Vet inte vad som hänt, i fredags var jag på bodypumpen och hade träningsvärk tills i måndags (seriöst) men men. Vet att jag kommer bli bättre när man kommer in i rutiner med skola och sånt också. Hade inte så mycket att säga, kommer in med bilder från ikväll sen :)

 

 

 


måndag

Har precis kommit hem ifrån Mariam, var och hälsade på henne :) Ska straxt iväg till stan en sväng men vi ska gå in, det var mitt villkor efter att ha ätit en pizza med cola (fyfan vad gott det var med cola... vi har ju slutat köpa hem det nu, bara mineralvatten som gäller) så det behövs en promenad! Sitter visst och käkar smågodis nu också... tänkte inte ens på det haha! Men så kan det gå. Den här veckan är jag ju ledig från skolan, så skönt! För första gången har jag ingen läsning eller nåt att göra, helt ledig! Om en vecka börjar jag läsa historia ju :)

Problemet är inte att du ljuger, problemet är att jag tror

Problemet var inte att hitta dig, problemet är att glömma dig
Problemet är inte din frånvaro, problemet är att jag väntar på dig

Problemet är inget problem, problemet är att det gör ont
Problemet är inte att du ljuger, problemet är att jag tror dig

Problemet är inte att du leker, problemet är att det är med mig
Om jag gillade dig för att du är fri, vem är jag för att förändra dig

Om jag ensam vill, hur ska jag göra för att tvinga dig
Problemet är inte att älska dig, det är att du inte känner likadant

Problemet är inte att det gör ont, problemet är att jag tycker om det
Problemet är inte skadan, problemet är spåren

Problemet är inte det du gör, problemet är att jag glömmer det
Problemet är inte det du säger, problemet är det du stänger inne

Och hur ska jag bli av med dig, om jag inte har dig
hur ska jag komma bort från dig om du är så långt borta
Problemet var inte att hitta dig, problemet är att glömma dig

Problemet är inte att du ljuger, problemet är att jag tror dig
Problemet är inte att förändra dig, problemet är att jag inte vill

Problemet är inte att att älska dig, det är att du inte känner likadant
Problemet är inte att du leker, problemet är att det är med mig









frustration



Det är så mycket jag har i mitt liv just nu som jag är så glad över och jag mår verkligen bra. Jag bara njuter av varje dag, vardagen är så jäkla awesome i sig! Men fortfarande kommer det hela tiden upp nya saker, störningsmoment i form av personer från det "förflutna." Både saker som tidigare sagt och gjorts av folk man litat på men som först nu kommit upp till ytan och nya saker som sägs och även skrivs och som gör mig ledsen, arg, besviken och framförallt fylld av jobbiga känslor för att jag inte fått chansen att försvara mig tidigare och för att jag även nu känner att jag inte kan svara tillbaks. Egentligen vet jag att det är bäst att ignorera men det är jäkligt svårt och jag är så arg, känner ilskan i hela kroppen över ord som kommer från folk som bara borde hålla tyst... Det är lätt för andra att påstå att jag överdriver om hur det var förut, men det handlar inte om det! Det handlar om att jag tidigare dels inte visste, och dels ville försvara den person som var viktig för mig då för att inte andra skulle tala illa eller ifrågasätta att jag ville fortsätta. Och att försvara personer genom att säga att det beror på svartsjuka tycker inte jag håller längre. Nån gång måste det räcka och hur lågt kan personer få sjunka och ändå ha personer som borde försvara mig som försvarar dem?! Jag är inte den som säger "välj" men ändå är det lite svårt att inte tänka att the friends of my enemies are my enemies aswell... Jag är inte perfekt och mycket av det jag gjort skulle jag inte kalla fel men kanske jäkligt osmidigt. Men så är det och det jag däremot inte gör är att snackar en massa skit om folk och inte heller ljuger jag. Det är jävligt frustrerande när man ser att personer lyckas med sina lögner och lyckas övertyga folk som bara borde tro på mig om att det de gör och säger inte är så farligt. För mig är det iallafall det. Det förflutna är det förflutna och det är inget man kan göra åt men jag blir frustrerad när jag tänker på den tid som gått som nu känns som en lögn. Och då säger ni, men det var det inte, det var något bra och blablabla men jag har bara svårt att se det nu. Ändå är allt så jävla värt för att jag kommit dit jag är nu och jag är på ett bättre ställe än jag någonsin varit tidigare, något frustrerad but lovin' life! PUSS!





today is the day...

 

Wish me luck!





mysdag

 

hemma från en mysig dag i södertälje. var på stan med elliot och köpte bilar till honom, åt på donken och sen var vi hemma och lagade mat och åt, mys med hela familjen, bara jamie som saknades... inget plugg gjort men what the fuck. blire rest så blire och världen går inte under för det. bara tentan kvar sen är jag helt ledig en vecka, awesome! :)





Everyone is right from his or her own perspective.

When you belive that your troubles are the result of what someone else is doing to you, you are powerless to stop them. Your only recourses are to duck, endure, or get out of the way. However, taking responsibility for the conflict does not mean blaming yourself instead of blaming the other person. Such strategy can be just as counterproductive, sometimes even more so since it can involve a tendency toward self-pity and helplessness. At least when you are finding fault with others you are feeling feisty in the act of fighting back insted of withdrawing into a shell surrounded by the trophies of your failures.

Kottler.

 

 



Be whoever you want to be, I won't judge you


Bild från nyår :) Don't know varför man alltid ska göra nån ful pose men så äre...

Kände att jag skulle bli galen pga brist på dagsljus så vi gick ut på en promenad kring Söder en timme och trots att mina fötter värkte av kylan då de blev blöta direkt så var det mysigt :) Nu väntar jag på mat (får inte gå in i köket eftersom att maten 'kanske inte blir bra' fast den blir alltid grym haha) och skriver ut lite papper. Till tentan har vi fem artiklar och två böcker som kommer med, en av böckerna har jag helt enkelt inte köpt så jag får hoppas att jag kan de andra frågorna bra eftersom jag inte kommer kunna svara på den. Har läst allt utom en artikel och skrivit anteckningar så idag får jag läsa den sista och sen gå igenom allt. Om två veckor börjar jag läsa Historia i 1½ år, spännande!! :)






"sovmorgon"

Även om jag kom upp både halv åtta och halv sju de senaste dagarna så fungerar det inte lika bra utan larm. Idag vaknade jag för 20 minuter sen av larmet som påminde mig om att jag har tvättstugan kl tolv. Vet inte riktigt vad som hänt haha... Drömde sjukt jobbiga mardrömmar halva natten men sen sov jag gott. Nu är tvätten i, av någon konstig anledning gillar jag ju att tvätta haha. Så nu blir det frukost innan det är dags att hänga upp tvätten :) Sen är det oerhört viktigt att jag pluggar idag eftersom det är sista dagen inför tentan... Så det är vad som ska göras idag!




tisdag

Nu är jag klar med veckans två skoldagar och känns inte alls som att man precis haft jullov. Igår hade jag seminarium och kan säga att alla den här kursens seminarier kännts totalt onödiga. Bara varit några få personer som suttit och diskuterat kring en pytteliten fråga och oftast ful stämning i diskussionen. Anyways, idag hade vi den första examinationen, gruppredovisningen. Det gick bra, vi tog det ju inte så allvarligt. På fredag är det saltstenta, har inte haft orken att plugga men ska få in lite plugg imorgon och sen får jag väl förlita mig på att min kära hjärna hjälper mig helt enkelt... Har ju gått bra hittils men det finns väl en första gång för allt I guess... Nu har jag TRYCKT i mig en skål med chokladpudding, grädde och ananas och jag kan inte riktigt förklara varför. Och det istället för att gå och träna. This has got to change, first thing tomorrow right... Är typ fast i "förhållande-mys-vill-bara-sitta-hemma-sova-mysa-ÄTA-jagärfinsomjagär-träsket", fuck!




tequila

 

Lite tomt på att skriva, inte för att man varit sådär superupptagen men mer att man mest varit seg! I fredags var jag först ute på middag i Pershagen hos gamla vänner till mamma och därefter åkte jag ut på tequila party, en bild därifrån får ni :) Det var superkul men ett par shots och inget mer för att vara som sig själv åtminstone ;) Slutade med att vi sov över i Farsta och sen kom vi hem igår vid tolv-tiden. Tänkte att det var ett bra sätt att sluta med att sova hela dagarna och vara uppe hela nätterna men det funkade inte så bra då jag istället tog en lång siesta och vaknade klockan 5 igen. Var bara hemma och segade på kvällen, såg på filmen Due date som var rätt skoj. Nu håller vi på att städa lägenheten och har tagit bort allt julpynt, ska ta en paus och gå och kolla efter dukar (men det lär man ju inte hitta) och slänga återvinning och shits... Svårt att fatta att det kan bli så mkt så snabbt men så är det. Imorgon börjar skolan igen så det blir lite stress-plugg ikväll belive me!

 

 

 


The moment of truth in your lies

Jag är så mycket visare (ja visare) nu än jag var för ett år sedan. Det är otroligt hur mycket som har förändrats och hur jag har lärt känna mina nära på ett helt nytt sätt. Och sanningen är inte vacker you know. I princip kan man säga att jag blir till och med äcklad när jag tänker på det förflutna... men det ska man inte göra utan får bara vara tacksam över vart jag är nu och inse att jag inte visste då, förut var jag oskyldig och inget mer. Ingen kan veta allt.

Anyways... Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig! För första gången på jullovet, har bytt dygnsrytmen helt, går upp 12 varje dag och är vaken till 3 på natten, antingen med filmer eller ligger och pratar om stora och små saker. Men ska försöka ändra på det nu, snart börjar skolan igen! Idag var en bra dag, var i Kista C och kollade runt och sen här och har snackat en massa med en kompis och kommit fram till att våra liv skulle bli en superbra överdriven latinosåpa och att SVT förmodligen skulle säga att den saknar trovärdighet men det roliga är ju att det otroliga faktiskt ÄR våra liv. Sjukt men roligt! God natt!





my life without me...

Under de lata dagarna av jullovet ♥ så har jag sett en del filmer som fått mig att tänka mycket på livet. För att Andrés ska kunna se filmerna med mig har jag fått leta upp filmer som är på spanska eller dubbade till spanska vilket inte är det lättaste och jag har nu lärt mig att filmerna på spanska (de flesta från Spanien) är riktigt grymma men framförallt är de hemska och hollywood-slut kan man glömma, alla slutar med att man själv sitter och gråter och säger "varför varför? varför är världen så hemsk och varför var jag tvungen att se den här filmen?!" Men jag tycker att en bra film är en film som får en att tänka och förstå eller inse något! En av de bästa filmerna var Mar adentro som på svenska heter Gråta med ett leende. Filmen handlar om en man som i 25 år legat förlamad i sängen och som nu kommit till en punkt där hans största önskan är att dö och handlar om hans kamp för detta. Många tårar och man inser hur underbart livet är och vilken välsignelse det är att ens kunna gå!! En annan film, Macucha handlar om två pojkar på 70-talet i Chile, den ena från en rik familj och den andra från en fattig och hur deras vänskap blir både möjlig och omöjlig. Även idag finns såna stora klyftor mellan rik och fattig, till och med här kan man se attityd hos föräldrar om att det är bäst att inte "blanda de olika" t.ex. invandrarbarn med sina egna barn... Filmen som är på trailern heter My life without me och den såg jag dubbad, i början var det superjobbigt men man vande sig, svårt dock att se Mark Ruffalo med spansk röst haha. Filmen handlar om en 23-årig tvåbarnmamma som har en lycklig familj med sin man och får veta att hon har två månader kvar att leva och vad hon bestämer sig för att göra. Sjukt jobbigt och man tänker verkligen efter... Känner att alla de filmer jag sett fått mig att fundera över livet och hur mycket jag faktiskt uppskattar att överhuvudtaget leva, vilket vi alla borde göra! Tänk när man får höra att man har två månader kvar att leva hur mycket man kommer uppskatta alla de små detaljerna i vardagen, det som annars går obemärkt förbi. Det är sånt man måste kämpa för att verkligen uppskatta!


Världen är så sjukt orättvis och det sker hela tiden, varje dag saker som vi inte ens kan föreställa oss eller förstå! Vi lever här i Sverige i världens bästa miljö men världen är större och vi är alla människor av lika värde... Läst en artikel till skolan som funderar kring Förintelsen. Många tycker det är "uttjatat" men kan vi verkligen förstå att miljoner människor massmördades pga sitt "ursprung" när våra föräldrars morföräldrar levde??! Artikeln menar att till och med när det hände kunde folk inte förstå det och att sådana saker händer fortfarande om än i mindre skala och i andra länder. Men det händer! Det är ju omöjligt att förstå hur folk kan göra sådana onda handlingar och artikeln menar att det som händer är en objektifiering, dels av människan som "utplånas" som blir ett objekt utan känslor och viljor, något man kan bestämma över och göra vad man vill med. Även de som t.ex. arbetade i koncentrationsläger och militärer i vissa länder idag blir sin uppgift, de blir ett objekt, de blir det de anställs för att göra och inte en människa med moral och vilja. Det är det farliga som alltså händer än idag, objektifiering auktoriserar handlingar som är så onda att man inte kan förstå dem... Ni ser, det finns mycket att fundera kring här! Vi borde alla fundera kring sådana saker för att vara säkra på att något så hemskt aldrig kan hända igen och se till att det inte händer mer även i andra delar av världen...

 

 

 



♥ Dag 11 – Mina syskon.


Det går väldigt sakta men säkert framåt med utmaningarna, knappast en varje dag men iallafall. Nummer 11 är mina syskon. Där har vi min 2 år yngre Jessica Lenore Felicia och så har jag en halvsyster på min pappas sida, Julia men henne har jag inte på bild nu och vi känner ju knappt varann... Sen har vi Veronica Amber Louise som är 6 år yngre än mig och sen har vi min lilla bebis älskade Tommy Elliot Sundance (I know...) som är 18 (!) år yngre än mig, min lilla sladdisbror :) Tycker om att jag har så många syskon och jag vill själv ha iallafall tre barn varav en gärna en sladdis ;) Jag och Jessica bråkar ju mest hela tiden och det har vi gjort typ hela vår uppväxt och så funkar vi helt enkelt. Vi är extremt olika personer och ser olika på det mesta men på vissa sätt är vi nog ändå lika, även om vi bråkar mycket kan vi också ha kul tillsammans men det blir som det blir när man vet just how to push eachothers buttons! Jesso är iallafall en fin person, hon har ett gott hjärta (gud vad töntigt det låter men det är ju sant) och hon är givmild och omtänksam, men hon kan också vara en riktig pain in the ass = syskonkärlek till 100%! Veronica är ju 6 år yngre än mig så vi har aldrig bråkat på samma sätt, mest att hon brukade bita och riva mig och Jessie när vi var mindre haha. Veronica har alltid kunnat vara med som en kompis, hon är mer tjejig av sig och vi har haft mer gemensamt helt enkelt. Roni är verkligen sin egen person och det töntiga ordet som krävs för att beskriva henne är "störtskön" (ord mamma skulle använda). Hon är väldigt egen och väldigt speciell, och skön helt enkelt! Och så är hon ju så jäkla vacker också (kunde man kanske inte tro när hon var en liten vit bulle som på bilden haha). Elliot är den största välsignelsen ever! Han lär bli än mer av en handfull när han blir större och han är det redan alltså, han är verkligen sin egen lilla person. Han är vild och har ett jäkligt hett temperament och en stark vilja och så är han världens sötaste såklart! Familjen är definitivt det viktigaste man har här i livet och jag är så glad att jag har så fina syskon




tisdag med skola

Nu ska jag iväg till skolan, har fått tvinga mig för att komma upp så tidig (??!?!!!) nu för tiden är jag inte nöjd om jag måste gå upp innan tolv. Istället är jag uppe hela nätterna, verkligen dags att börja ändra på detta innan skolan börjar så man inte dör av chocken... Ska göra ett grupparbete som förhoppningsvis går snabbt och sen ut på stan med min älskling, otaggad på plugg men men... Igår träffade jag Caroline och Vanessa, nice med girls talk och så åt vi på Max och där finns milkshaken (from heaven you remember?) kvar så såklart blev det en sån!! Nu måste jag springa!




Nyår 2010



Har ju inte skrivit om nyårsafton ännu! Det vart en grym nyår, först en mysig dag och sen på kvällen var vi och åt jättegod middag med sköna människor :) Vid kvart över 11 började vi inse att vi som ville in till Slussen för tolv-slaget kanske borde börja skynda på oss och det blev en del stress för att komma dit kan jag lova. Sprang för allt vi hade i snön till t-banan och med tre minuter tillgodo kom vi fram så vi firade nästan nyår sittandes på t-banan! Istället blev tolv-slaget i den enorma kön för att komma ut ur t-banan vid Slussen där dom ju stängt av och det bara fanns en väg upp till Götgatan. Vissa av oss ramlade i snön och det var liite kaotiskt :p Sen kom vi iallafall ut tillslut och hade det superkul och det var så fint med all snö, dock synd att man inte kunde se en enda raket typ... Därefter fortsatte vi med efterfest hemma hos mig till halv 6 på morgonen då vi däckade gaanska så trötta. En superkul nyårsafton helt enkelt och med personer som gör en glad :) 2011 kunde inte ha börjat bättre!!





Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!